Ibanez SR500 vs Washburn Force 4

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

parker

Ibanez SR500 vs Washburn Force 4

Post by parker » 01 Sep 2010, 14:23

Moze li neko poredjenje izmedju ova dva basa, ako je neko proveo neko vreme probajuci/svirajuci...
Mozda bi se upustio u kupovinu pa ono, najpre sam za ovog ibaneza a washburn mi je takodje zapao za oko.
Za neku rokersku svirku, aj npr kao ritam nereda (to mi trenutno svira iz kompa :))

nnkvocka

Re: Ibanez SR500 vs Washburn Force 4

Post by nnkvocka » 01 Sep 2010, 15:24

Ja imam Ibaneza, ali ne mogu nista da ti kazem konkretno zato sto tog Wahburna nikad nisam cuo. Jedina vidna razlika je ta sto Washburn nema Mid EQ na sebi, ali to i nije neka steta. Bicu subjektivan i pricacu ti o Ibanezu: Extra tanak i neverovatno brz vrat, telo-cista ne lakirana i lagana mahahonija (ne lomis kicmu), Bartolini magneti i elektronika ti daju FUCKIN' kristalan zvuk ali to moze i ponekad lose da se odrazi ako sviras na nekom losijem/slabijem pojacalu (ima definiciju, nema masu), civije drze, kobilica...masivna i lepa, ima posebnu kutiju za bateriju tako da ne moras da otvaras ceo poklopac sa elektronikom prilikom zamene baterije, razmak izmedju zica je minimalan pa su ti sve zice na dohvat ruke...iiiiiiiiiii samo ti trebaju pare :) Jedna stvar koja mi se jako svidja je ta sto uz njih dobijas Elixir zice koje ce ti bez nekog posebnog odrzavanja biti sveze sigurno 6 meseci, samo one vrede tipa 45/50eur. Isto tako sada uz nove SR500 imas ugradjen i mid scoop switch za odredjivanje tacke preseka (nekih) srednjih frekvencija bla bla bla. Znaci gomila podesavanja, gomila zvukova, uz to lepo izgleda, vredi sve pare! Necu da ti kazem da je taj bolji jer stvarno ne znam kakav je Washburn, mozda on ima neku svoju draz, mozda je bolji kad ga uzmes u ruke...ne znam...

parker

Post by parker » 01 Sep 2010, 15:38

hehe, probavao sam sr500 i to je bila ljubav na prvi pogled, prosto sam se iznenadio...
nisam jos naisao na gitaru da mi tako lezi u rukama, mekano i udobno i sve taman. a i
rekao bi da moze mnogo razlicitog zvuka da se iskopa. ovaj washburn, mozda, trebalo
bi da ga probam pa videcu, ali morao bi mnogo da me odusevi pa da pridje ibanezu. to
mi je neka rezervna varijanta, voleo bi da se javi neko ko ima iskustva sa njim pa da
malo pojasni kao ti u vezi sa sr500. cekam da prodam gitaru koju sam oglasio pa da se
zaletim u kupovinu basa i 99% ce to biti sr500
:ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 01 Sep 2010, 16:16

Pa nesto nisam primetio da clanovi MFa imaju Washburne, osim jednog lika iz NSa, ali on je imao nesto drugacije/skuplje/zajebanije. Mozda ga je neko probao, ali ne verujem da ga je i posedovao. To ces morati ti licno da odes da ga probas, pa ako si iz BGa, skoknes do Artista. Mislim da oni uvek imaju taj model na lageru pa ces odma moci da vidis na licu mesta kako to radi

parker

Post by parker » 01 Sep 2010, 16:32

planiram da odem, medjutim oni imaju neki takav koji prodaju vec par godina, pret-prethodni model koji hvale itd...
al nesto mi je tu sumnjivo, prodaje se vec dugo, nikako da ode... daj boze da je kako treba

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Sep 2010, 16:40

Ti promeni od prec.-a, do preko one aukustare sve do ovde? Buruzuj... :mrgreen:

parker

Post by parker » 01 Sep 2010, 16:57

aha, burzuj dok se ne probudim sa sekirom u glavi. vec me zena popreko gleda...
kad sam prodao preca bila je situacija da mora da se prodaje. posle, kupio sam gitaru eksperimentalno, da vidim kako ce ispasti. kupio bi korta earth200 akustaru al nije je bilo dugo za kupiti, posle mi naisao taj washburn WI66pro i uzmem to. ali nisam ti ja covek za gitaru pa se opet spremam za bas i po svemu sudeci to ce biti ovaj ibanez. merkao sam ga i kad sam uzeo preca ali sam se poveo za precom iako mi je i tad mnogo bolje lezao ibanez. sad se ta greska nece ponoviti...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 01 Sep 2010, 20:58

Svirao Forcea neko vrijeme. Doduše 5 verziju.
Puno masivniji i konkretniji od SR500. Ibanez je sav ušminkan dok ovaj ore.
Odličan vrat mada ne pičkast kao kod Ibaneza. Malo lošij elektronika nego na SR-u, ali... osnovni ton (po meni) bolji!

parker

Post by parker » 02 Sep 2010, 12:19

znaci, force je rokerskiji. a i svidja mi se onako, na prvi pogled... ali zaista je problem sto imaju samo jednog force-a koji je nekako sumnjiv. evo, mislim da je to ovaj isti a bio je tamo jos od:
laza wrote:
vbraca wrote:Mislim da Washburn Force 4 mozes naci u Artistu, pa ih sutra pozovi i pitaj.
Hvala ti. Zvao i pitao, а zatim otišao u Artist pa probao.

Nažalost, jedini tamošnji primerak je nekako kljakav: tu i tamo deluje grubo izdeljan, ne intonira dobro (nije dobro setovan, ali učinilo mi se da problem nije samo u tome), i povrh svega ima problema s elektronikom. Po ceni od pedeset i kusur hiljada, ne dolazi u obzir.

a ovo je napisano jos u julu 2008

MetalFunk

Post by MetalFunk » 02 Sep 2010, 13:17

Laza je mnogo tezak covek, sto se bass gitara tice.
Najbolje je iz prve ruke probati, sa znanjem saveta iznad.
:ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 02 Sep 2010, 14:35

Tiki the Boyler wrote:Svirao Forcea neko vrijeme. Doduše 5 verziju.
Puno masivniji i konkretniji od SR500. Ibanez je sav ušminkan dok ovaj ore.
Odličan vrat mada ne pičkast kao kod Ibaneza. Malo lošij elektronika nego na SR-u, ali... osnovni ton (po meni) bolji!
Na to sam bas i ja mislio, posto moj Harley Benton je (jedna od) kopija tih basseva kao sto taj, Peavey Grind/Cirus itd. pa s time-verovatno kada ga uzmes u ruke i okines zicu izlazi pun i masan ton, a debeli vrat samo povecava dozviljaj te masivnosti (kakav erotski text). Kao sto sam rekao, Ibanez ima definiciju (šminku) ali nema masu. To je cest problem ukoliko nemas bolje pojacalo ili neku pedalu da ga malo ofarbas

groove

Post by groove » 02 Sep 2010, 14:49

Masa je mama :D

[youtube]kFM5VHH8wNA&feature=related[/youtube]

nnkvocka

Post by nnkvocka » 02 Sep 2010, 14:52

Aaaaaaaaaaaaa ne mogu da verujem!!! PRETEKAO SI ME! :D
Ali bukvalno je taj fazon, neko voli definiciju, neko voli masu. Probaj covece sve sto mozes, pa cemo da vidimo: steroidi ili vukov spomenik 8)

laza

Post by laza » 02 Sep 2010, 21:47

MetalFunk wrote:Laza je mnogo tezak covek, sto se bass gitara tice.
:krstise: :krstise: :krstise:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 02 Sep 2010, 21:56

Za tebe bi to trebao biti kompliment s obzirom na to koliko je istih proslo kroz tvoje ruke, pa je zbog toga tvoje ocenjivanje low cost bass dzitrica malo grubo.
Uostalom, nista lose nisam mislio. Here, have a beer : :ziveli:

Post Reply