Hofner Ignition vs Danelectro Longhorn

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

DickOverfrick

Hofner Ignition vs Danelectro Longhorn

Post by DickOverfrick » 16 Oct 2010, 15:42

Dakle, ovako. Treba mi bass za krs rock'n'roll krljanje trzalicom. Nekada mi to treba, a to kontrabas ne moze. Naravno na basseve bih kacio flatwounds!
Izbor je pao na 2 sledeca bassa:
Hofner Ignition (Beatles bass)
http://www.thomann.de/gb/hoefner_igniti ... bundle.htm

Höfner Ignition VSB Beatles bass - spruce top, maple body, rosewood fretboard, 22 frets, 76cm scale, 42mm saddle width. Control plate with 2x volume controls, 2x on/off pickups switches, rhythm/solo switch for volume boost. 2x Hofner humbucker pickups, nickel plated hardware. Colour: Vintage Sunburst

Danelectro Longhorn
http://www.thomann.de/gb/danelectro_dea ... n_bass.htm
Danelectro Dead On 58 Longhorn Bass, E-Bass, upgraded reissue, Masonite Body, bolt on Maple Neck, Rosewood Fretboard, 24 Frets, PRosewood Bridge, Souped up Lipstick Pickups, 2 stacked Volume/Tone Rcontrol,,Scale 755 mm, Finish Copper Burst

Probao sam Beatless bass i to ovaj model i super mi lezi, jeftniji je od Longhorna, ali opet vidim postoje isto Hohner Beatles bassevi i po 10 puta skuplji. Zanima me sta fali ovom modelu. Svirljiv mi je potpuno i odusevljava me kratka skala. Ima i kofer :)
Ovaj Danelectro je sam vrh Danelectro ponude, koja i nije bas neka da se razumemo :)
Nisam ga svirao ni video uzivo, ali sam ga slusao kod ljudi koji imaju slican stil kao i ja. On je skuplji od Hofner i nema kofer.

nnkvocka

Re: Hofner Ignition vs Danelectro Longhorn

Post by nnkvocka » 16 Oct 2010, 15:52

Höfner wins......FATALITY...

Flealip

Post by Flealip » 16 Oct 2010, 16:59

Joj, mene bi bila sramota da imam tako ruzne baseve :hide: no offence, al meni su oba modela PRERUZNA....

Hm, za pank krljanje trzom se Preca pokazao kao solidan, a ja bih preporucio i onaj Epiphone Thunderbird (ima bas tema o njemu). Odlicno zvuci kad se trza, ima taman onoliko koliko je potrebno pank basu a i izgleda malo pankerski :)

DickOverfrick

Post by DickOverfrick » 16 Oct 2010, 18:02

nemas pojma! ne zna se koji je lepsi, zbog toga se dvoumim!
jednostavno, ova dva bassa su ikone, i toliko su dugo korisceni, da su mi, iako bi mozda rekao da su ruzni da ih nikada ranije nisam video, prirasli za srce.
Ne moze se reci da su ruzni, kao sto se ne moze reci za Telecaster da je ruzna gitara...

andrej]

Post by andrej] » 16 Oct 2010, 18:30

ja sam od ova dva za danelectro.

a inace, da sviram trzalicom bas (a ne sviram bas uopste), ja bih uzeo thunderbird. pogledaj temu.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 16 Oct 2010, 18:39

Super ti je izbor... samo ne znam sta podrazumevas pod "krljanje"?! rockabilly? punk? hardrock? mozda, heavymetal (sa Violin Bass-om) :lol: ?

Hofner je super, imam dva kom. ( :krstise: ). Nema sta da ti pricam, probao si ga, cuo si ga... to je TO... po ovoj ceni, treba svaka pristojna kuca da ima po jednog :D
postoje isto Hohner Beatles bassevi i po 10 puta skuplji
- Made in China... ne znam da li si primetio, ali kineske gitare su neuporedivo jeftinije :idea:
Ma, ne vredi ni German Made Hofner 1500e daebeoca, nego sta god da su Beatles-i dodirnuli, pretvorilo se u zlato, i Lennonov signature Rick kosta duplo vise od ostalih modela. Ja sam nesto ganjao i Conteporary Club Bass... to je isto super, samo sto ima wood block u telu, pa nije bas "hollow body" sound. Ako imas prilike, check it out. I da, flatwound obavezno 8)

Longhorn je isto super, ali malo drugaciji ton... solid body gitara. Imao ga je jedan tip u Bgd, i to original iz '60.-ih... voleo bih da ga imam u kolekciji, ali nije presudan. Izgleda zanimljivo, i neuobicajno... ali mislim da mu je to najveca prednost.
Last edited by KirilStipsa on 16 Oct 2010, 18:46, edited 1 time in total.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 16 Oct 2010, 18:44

da sviram trzalicom bas (a ne sviram bas uopste), ja bih uzeo thunderbird
Covek verovatno voli taj "woody" zvuk koji pruzaju modeli koje je pomenuo... thunderbird uopste nije takva gitara, on je mutan i "steady".
Sad bi' ja mogao da kazem da je Fender Precision najbolji bass na svetu... pa da malo "podgrejemo" temu (tj. da ode sve dodjavola :twisted: ).

DickOverfrick

Post by DickOverfrick » 16 Oct 2010, 19:00

KirilStipsa wrote:Super ti je izbor... samo ne znam sta podrazumevas pod "krljanje"?! rockabilly? punk? hardrock? mozda, heavymetal (sa Violin Bass-om) :lol: ?
Kad kazem na krljanje ne mislim dz dz dz. Nego cisto ako imam jednu boogie woogie liniju na kontrabasu tipa:
------------------------------
---------------2-----4-------
--0-----4--------------------
na bassu bih je odsvirao trzalicom:
---------------2-2---4-4----
--0-0---4-4-----------------

rockabilly sivram na kontrabasu.
uglavnom rock'n'roll.
mozda najbolji primer: http://www.youtube.com/watch?v=i0a1ZgLaMPY

Za sada mi deluje primamljivije ovaj beatles bass. Narocito sto je i sa kutijom jeftiniji od Lonhgorna. A moram da castim nesto i vozaca autobusa koji ce da mi donese ovo.
Ne znam sto svuda navode da je Hohner tezak za sviranje... Ja sam se super snasao za razliku od precisiona na kom ne mogu ni poziciju da uhvatim zbog malih prstiju.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 16 Oct 2010, 19:14

Jbg, sad znam i gde si probao i Hofnera i Precisiona :))) ako je to bilo na istom mestu.

Uzmi Hofnera, za rockabilly je keva... stavis flatke, malo podignes zice i udri :)))

groove

Post by groove » 16 Oct 2010, 19:18

Iskreno, meni su ovi bassevi presmesni..ne znam koji mi je gori po bilo kom osnovu, ali bih ja izabrao Danelectro jer ces biti bar originalan, nigde nikog kod nas nisam video sa takvim bassom..srecno pri kupovini :cao:

DickOverfrick

Post by DickOverfrick » 16 Oct 2010, 19:24

KirilStipsa wrote:Jbg, sad znam i gde si probao i Hofnera i Precisiona :))) ako je to bilo na istom mestu.

Uzmi Hofnera, za rockabilly je keva... stavis flatke, malo podignes zice i udri :)))
upravo tamo! ali probao sam precision na jos mnogo mesta. Ukljucujuci jednog iz 70ih kojeg je prodavao jedan poznati beogradski basista. Obozavam Fendere, ali jednostavno Precisioni su za moje sakice nesvirljivi! A nemam problema sa kontrabasom, zanimljivo.
Inace, taj Hofner kod njih je najjeftiniji. Ja sam ga probao i kazem, dzaba kad kosta 2000e, na sta sam dobio odgovor da je placen 250.
Za 300e dobijam gitaru sa koferom. Mislim da za te pare mogu da je prodam i u Srbiji ako mi se ne dopada. A ionako ce mi gitara sluziti uglavnom kad mi se svira u kuci a mrzi me da stojim zbog kontrabasa.

Flealip

Post by Flealip » 16 Oct 2010, 19:54

Ok, povlacim sve sto sam rekao! Ti si definitivno osoba za Hofner Violin bass! :D Taj tip svirke i ceo fazon bi ti najbolje isli uz taj bas, i, ko sto neko rece, flat zice i da te Makartni vidi!!! ::ranting::
U pocetku smo se razisli kod poimanja "krljanja" na basu. Ja sam mislio da bi furao Pistolse, Ramonse i slicnu ekipu.

Pazari tog Hofnera pa da castis kad stigne :ziveli:

H3atman

Post by H3atman » 16 Oct 2010, 22:43

http://www.youtube.com/watch?v=Jt856_nRxQk

i rest my case... :)))

Salim se naravno, ali meni je ovaj longhorn ultra cool... :)

DickOverfrick

Post by DickOverfrick » 17 Oct 2010, 01:03

H3atman wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Jt856_nRxQk

i rest my case... :)))

Salim se naravno, ali meni je ovaj longhorn ultra cool... :)
Ovo i nije true danelectro. Magneti su umesto lipstick izgleda neki moderni. Nema to taj zvuk!
Flealip wrote:Ok, povlacim sve sto sam rekao! Ti si definitivno osoba za Hofner Violin bass! :D Taj tip svirke i ceo fazon bi ti najbolje isli uz taj bas, i, ko sto neko rece, flat zice i da te Makartni vidi!!! ::ranting::
U pocetku smo se razisli kod poimanja "krljanja" na basu. Ja sam mislio da bi furao Pistolse, Ramonse i slicnu ekipu.

Pazari tog Hofnera pa da castis kad stigne :ziveli:
Ja sam bre ozbiljan covek, kakvi Pistolsi crni! Ramonesi su kul. Rock n roll.

Samo da odsviram jos koju svirku da nabacim pare i kupujem! Taman da mi rodjak spakuje u kutiju bass i da posalje busom!
Moram onda da naucim sve pesme Beatlsa da sviram!
U jbt, zice za ovo cudo kostaju 50e!

H3atman

Post by H3atman » 17 Oct 2010, 01:37

DickOverfrick wrote: Ovo i nije true danelectro. Magneti su umesto lipstick izgleda neki moderni. Nema to taj zvuk!
Ma znam da nema to taj zvuk, ne mozes ovo da dobijes za 200e, nije bre ruzna gitara uopste...

Samo trebalo bi da probas nesto pre nego sto kupis...

Post Reply