Handmade/Custom basevi kod nas

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

nnkvocka

Handmade/Custom basevi kod nas

Post by nnkvocka » 08 Dec 2010, 18:57

Koliko vas ima custom instrumente koje su pravili majstori iz Srbije? Meni su poznati Vučko, ŽanŽanŽanŽan, Dijanović, Mirko Tasić, Nenad Tasić i...ne znam, ne mogu da se setim. Ali trenutno mi je u glavi samo jedan koji po meni odskace od svih:

http://www.woodguerilla.net/

Da li je neko imao iskustva sa ovim bass gitarama ili znate nekoga ko ih je svirao/poseduje ili sta vec...? Znam da ih koristi Vlada Samardzic koji svira u Vasil Hadzimanovu, za Zeljka Joksimovica, Dado Topica, neki jazz trio i vlajda od skoro u Drakwood Dub-u. Koliko sam video on je do sada nekoliko komada uzeo od njega, tako da mora da je dobar...ili je to samo marketing? Odnos cene i kvaliteta mi je nepoznat s obzirom da se ne prica mnogo o ovim basevima, a izgledaju mi bas egzoticno i jedinstveno.
Komentari, utisci, pitanja, saveti, pohvale, kritike, pare, ja, ti?!?!

Solomon
Dimension 7

Re: Handmade/Custom basevi kod nas

Post by Solomon » 08 Dec 2010, 19:05

svira ih i Mire basista ritma nereda, i ja bih volio imati jednog :mrgreen:

michabass

Post by michabass » 08 Dec 2010, 21:07

Maaaa šta će tu ručni rad čoveče ko to još svira???? Uzmi lepo nekog plastičnog fendera i da te bog vidi... :XD:

sixstring

Post by sixstring » 08 Dec 2010, 23:44

Pa ako se ne varam,oko hiljadu eura su svi,što je puno,a kud bih imao hiljadu eura kupio bih nešt brendirano,jer,nisam neki fanatik za ''posebnim tonom'',ne razumem se tj. ne sumnjam da mogu nabaviti svakakve vrste magneta i drveta i da je sve vrh,naravno da bi i ja želeo imati neki primerak,al više mi se sviđaju bas gitare od Stefana Nimčevića,mislim da mu tako bi ime,ono,sve su to super gitare,samo je beda što je teško održati njima cenu. E sad,woodguerilla su na dobrom putu da naprave brand,jer imaju dobar sajt i facebook,myspace profil,i dosta se cimaju oko marketinga,plus prave kvalitetno. Nego,1000e,ja tih para nemam,a da imam,mislim da bih pre uzeo neku polovnu Pedullu,Warwick,ili MTD,Ibanez prestige,tako nešto,MM,jer nikad se ne zna da li će natrčati nešto uber poput super fancy custom polovnjaka za 2000e,a onda onaj polovni od 1000e je i dalje tu negde sa cenom i može da se proda za toliko a za ove ostale sumnjam. :/ tricky stuff,a jest beda to što ima baš dobrih majstora i da njihov rad bude osuđen na propast zbog hiperproizvodnje. meh 2 cons

nnkvocka

Post by nnkvocka » 09 Dec 2010, 00:34

michabass wrote:Maaaa šta će tu ručni rad čoveče ko to još svira???? Uzmi lepo nekog plastičnog fendera i da te bog vidi... :XD:
sta se bre ti smejes, tebi je sve custom (by michbass) :)

@sixstring
ti Vučkovi basevi kostaju oko 1500eur koliko sam ja izvalio. Ma kapiram te skroz, retko ko razmislja o kupovini takvog insturmenta kada moze za manje pare da zavrsi polovnjaka koji je kao nov i radi kao zmaj. Ali ja da imam pare stvarno bih uradio custom komad, za 1500eur dobijas baš ono sto si zeleo! Mozes da crtas oblike i seckas drvo do mile volje, da menjas elektroniku, skalu, broj pragova, ma ludilo :) Imas MM da kupis za 1800eur, ali za te pare moze neko da ti napravi slican (ne bolji, ne gori, vec malcice drugaciji ako ne i isti) instrument. Jedino sto se nikako ne slazem sa tobom je cinjenica da si spomenuo naknadnu prodaju instrumenta. Pa tebi cak i ako (vrh vrhova po tvojoj meri) custom gitara nije dovoljna i imas potrebu da je prodajes, tu stvarno ne mogu da ti pomognem..
Dakle, jel neko zna neko jos nekog ko radi super gitar'ce? Sta je sa Goran Guitars, jel on pravi baseve ili samo gitare?

stevalegro

Post by stevalegro » 09 Dec 2010, 01:07

Pre 8-9 meseci sam Vucku odneo Laurus na setup. Laurus je stvarno hi-tech gitara i taman sam mislio da sam zavrsio sa basovima, da vise necu menjati, kad mi prokletnik rece da probam jednu njegovu koja je bila okacena na zid. I-to je to, to je bio onaj ton koji ja jurim godinama, koji imam u glavi(pored ostalih zvukova i glasova koji mi govore da radim razne stvari :O.o: ). I morao sam da je uzmem. Ne patim od toga kako cu je sutra prodaiti jer nijedan razuman covek ne uzima custom instrument da bi ga sutra prodao. To se uzima za ceo zivot(pod uslovom da nabodes instrument koji ti skroz odgovara). Sto se mene tice sve pohvale za Vucka, gitare su mu konstrukcijski 10+, po svirljivosti 10+, customer support 10+, elektronika 10+(uvek stavlja elektroniku koja najvise odgovara basu a ne prva koja mu padne pod ruku). Stojim iza togo 100% da za te pare ne postoje ni blizu tako dobri brendirani instrumenti kao Vuckovi
Image
Image
Image
Image
Image
Image

sixstring

Post by sixstring » 09 Dec 2010, 02:01

a baci koji kliiip :)
inače slažem se sa vama vezano za to,da ne treba prodavati svoj,custom instrument,no,opet,ali opet treba imati u vidu,nikad se ne zna šta nosi sutra,pogotovo ako živi se u ovoj našoj stabilnoj rs. :ziveli:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 09 Dec 2010, 10:30

To je odavno poznato da nijedan brendirani instrument ne moze da se poredi sa rucnim radom. Rucni rad jeste da kod domacih majstora za nijansu manje od novih brendiranih. Ali zato zvuk, svirljivost, kvalitet materijala, elektronika, feel ne mogu da se porede sa necim sto je izvadjeno iz susare za drva pre 5min sa jos 500 gitara. Tako da jedini razlog koji vidim da je jedina mana handmade je gubitak na ceni i sto ih je nemoguce prodati po ceni za koju vrede. Dok naprimer neki poznatiji svetski majstori kao sto su Fodera, Ritter, Marleaux, Ken Smith, Sadowsky uopste ne gube na ceni, gube kao i brendirani.

groove

Post by groove » 09 Dec 2010, 11:11

Sto se mene tice nemam nista protiv handmade instrumenata ali meni to ne treba jer je srecom MM pogodio i oblik i skalu i headstock i trte mrte,pa je to tacno ono sto zelim..eto uradise mi ljudi po zelji instrument,samo mi fale jos 2 takva :) Bojane, mislim da bi trebao da proveris majstor Ducija iz Zemuna ( imas njegove kontakte na jednom drugom topicu), jer je lik izuzetno koretktan a mislim da ima i dosta dobre i ne preskupe radove,no treba probati,moje iskustva su sa njim uzuzetno pozitivna jer smo u vise navrata trgovali i lik je stvarno super,eto.

stevalegro

Post by stevalegro » 13 Dec 2010, 16:49

Ajd da dam i ja svoj komentar na raspravku sa topica"koju bas gitaru biste zeleli da imate"
Neko rece kako je to preskupo za nase uslove. Naravno da jeste ali zato u prodavnicama ima brdo jeftinijih gitara. Ljudi koliko je jorgan dugacak toliko se i noge pruzaju. Idiotski mi je kad vidim da neko na pr. vozi auto u koga je skrkao vise para nego sto ima i nema leba da jede. Msm i ja sam zaljubljenik u automobile ali znam sta mogu sta ne mogu.
Kad sam radio za 20e za vece svirao sam bas od 200-300 e. I samo u odnosu na moju zaradu rasla je i cena bas gitara koje sam kupovao. Opet kazem voleo bih ja i tada da imam foderu ili sl, al znam sta mogu sta ne mogu
U redu mi je da se razmislja o kasnijoj prodaji instrumenta ali samo u kategoriji do (plafon)1000e.
Kad covek dodje u situaciju da sebi moze da priusti najvisu klasu instrumenta RAZUMNO JE DA KUPI DOBAR INSTRUMENT A NE INSTRUMENT KOJI IMA DOBRU TRZISNU VREDNOST. Sumanuto mi je da neko da 2-3k eura i razmislja kako ce sutra da ga proda. Neko rece-ko zna sta nosi dan, sta nosi moc-e, pa ako dodje do toga da tolko finansijski puknem da moram da prodam bas, najmanja biga ce mi biti to sto je izgubio trzisnu vrednost.
A ako vec kupujem instrument koji ne planiram da menjam, naravno da cu da uzmem za odredjeni novac sto bolju stvarcicu i naravno da necu patiti od brenda
Ziveli!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 Dec 2010, 18:51

Da li to znači da sada sviraš za po 150-200 evra za veče?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 13 Dec 2010, 20:36

stevalegro wrote:Ajd da dam i ja svoj komentar na raspravku sa topica"koju bas gitaru biste zeleli da imate"
Neko rece kako je to preskupo za nase uslove. Naravno da jeste ali zato u prodavnicama ima brdo jeftinijih gitara. Ljudi koliko je jorgan dugacak toliko se i noge pruzaju. Idiotski mi je kad vidim da neko na pr. vozi auto u koga je skrkao vise para nego sto ima i nema leba da jede. Msm i ja sam zaljubljenik u automobile ali znam sta mogu sta ne mogu.
Kad sam radio za 20e za vece svirao sam bas od 200-300 e. I samo u odnosu na moju zaradu rasla je i cena bas gitara koje sam kupovao. Opet kazem voleo bih ja i tada da imam foderu ili sl, al znam sta mogu sta ne mogu
U redu mi je da se razmislja o kasnijoj prodaji instrumenta ali samo u kategoriji do (plafon)1000e.
Kad covek dodje u situaciju da sebi moze da priusti najvisu klasu instrumenta RAZUMNO JE DA KUPI DOBAR INSTRUMENT A NE INSTRUMENT KOJI IMA DOBRU TRZISNU VREDNOST. Sumanuto mi je da neko da 2-3k eura i razmislja kako ce sutra da ga proda. Neko rece-ko zna sta nosi dan, sta nosi moc-e, pa ako dodje do toga da tolko finansijski puknem da moram da prodam bas, najmanja biga ce mi biti to sto je izgubio trzisnu vrednost.
A ako vec kupujem instrument koji ne planiram da menjam, naravno da cu da uzmem za odredjeni novac sto bolju stvarcicu i naravno da necu patiti od brenda
Ziveli!
agreed

stevalegro

Post by stevalegro » 13 Dec 2010, 21:03

sirac-šunka wrote:Da li to znači da sada sviraš za po 150-200 evra za veče?
:cry: uf, to uopste nije bila ni poenta ni tema

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 Dec 2010, 21:41

Ja radim u računovodstvu, brojke i procente shvatam veoma ozbiljno, jbg... :D

stevalegro

Post by stevalegro » 13 Dec 2010, 22:49

Nego da se vratimo na temu...
Pogledajte i hand made basove u susednim zemljama, moze da se nadje svasta zanimljivo. Ja konkretno od sveg srca mogu da preporucim http://www.wtbasses.net/models.aspx instrumenti im rade besno
P.S ima li neko iskustva sa basevima Steve Nimcevica i "pantic i sin" ?

Post Reply