Squier Precision :)
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Squier Precision :)
cisto da se pohvalim... Pazario sam Squier Prec-a iz 90tih godina, i mnogo bolji zvuk daje nego ovi sto mogu da se nadju u mitrosu 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Squier Precision :)

iju! sta mi bi da zaboravim?nemanjavelimirovic wrote:Svaka cast! Slike/sound semplovi?

veceras cu postaviti slike, a zvuk bi bio krs jer koristim handmade pojacalo...treba se snalaziti shodno trenutku (citaj- parama)

A kako si to uporedio? Jesi li ih imao jedan pored drugog pa u neki switching box ili...?SonicX wrote:...mnogo bolji zvuk daje nego ovi sto mogu da se nadju u mitrosu...
Stavi slike obavezno u "Bas gitare koje sviramo"

Ima smisla pošto je ta serija rađena u Japanu, a i drvo je vremenom odradilo svoje. Nek je sa srećom...SonicX wrote:cisto da se pohvalim... Pazario sam Squier Prec-a iz 90tih godina, i mnogo bolji zvuk daje nego ovi sto mogu da se nadju u mitrosu

Dotegni sve šrafove na gitari, baci oko na tenziju vrata, eventualno friziraj pragove ako su neravnomerno potrošeni da ti ne bi zujali u nekim pozicijama, stavi nove žice, toniraj, naulji i udri.
ps. Koji je vrat?
sto se tice slika...evo nesto...nije neki kvalitet jer mi je los fotoaparat, ali bar se vidi 

A sto se tice sempla... to moram da uskratim zahvaljujuci ovoj kutiji pored bas gitare... hand made, ali radi posao onoliko koliko je potrebno!

A sto se tice sempla... to moram da uskratim zahvaljujuci ovoj kutiji pored bas gitare... hand made, ali radi posao onoliko koliko je potrebno!

uporedio sam tako sto sam je odneo kod drugara koji je kupio istu takvu, samo novu, u mitrosumichabass wrote:A kako si to uporedio? Jesi li ih imao jedan pored drugog pa u neki switching box ili...?SonicX wrote:...mnogo bolji zvuk daje nego ovi sto mogu da se nadju u mitrosu...
Stavi slike obavezno u "Bas gitare koje sviramo"

Stavih zice sa starog basa koje su jedva dva meseca u upotrebi, jebiga, ne moz' i jare i pareCope wrote:Ima smisla pošto je ta serija rađena u Japanu, a i drvo je vremenom odradilo svoje. Nek je sa srećom...![]()
Dotegni sve šrafove na gitari, baci oko na tenziju vrata, eventualno friziraj pragove ako su neravnomerno potrošeni da ti ne bi zujali u nekim pozicijama, stavi nove žice, toniraj, naulji i udri.
ps. Koji je vrat?

Ako mislis od kog je drveta vrat, 'bem li ga, valjda je Javor... skontao sam samo da je iz jednog dela, al u drvece se jos ne razumem

Lepa gitarica.
Mislim nemo' se ljutis .....ne svidjaju mi se civije.Valjda bar po mom ukusu mu lepse stoje one kako bih rekao TREF ,tj deteline sa tri lista(ako se tako zovu)
U svakom slucaju SRECNO.
Mislim nemo' se ljutis .....ne svidjaju mi se civije.Valjda bar po mom ukusu mu lepse stoje one kako bih rekao TREF ,tj deteline sa tri lista(ako se tako zovu)
U svakom slucaju SRECNO.
Pa da, ovo su kao vintejž, ali ima da se pazari jeftino kopija Šalerovih čivija po oglasima, jedino treba da se razbuše rupe na malo šire, pa zameni ako te ne mrzi. Biće Fenderolikija i lepša gitara, a i preciznije su čivije sa većim kalemom (ili kako se već taj deo čivije zove) za štimovanje, a i žica se manje prelama.
Ma ovo su njegove originalne civije... i bruje (doduse, to se cuje samo pri snimanju instrumenta, a ja jos uvek nemam nameru da snimam bas linije za neku pesmumaksabass wrote:Lepa gitarica.
U svakom slucaju SRECNO.

nisam znao to za preciznost! Vish'...covek svakog dana nauci nesto novoCope wrote:Pa da, ovo su kao vintejž, ali ima da se pazari jeftino kopija Šalerovih čivija po oglasima, jedino treba da se razbuše rupe na malo šire, pa zameni ako te ne mrzi. Biće Fenderolikija i lepša gitara, a i preciznije su čivije sa većim kalemom (ili kako se već taj deo čivije zove) za štimovanje, a i žica se manje prelama.

Ako bruji, onda imas preci problem od civija. Verovatno treba srediti uzemljenje. Ako je to onaj komad sto se vec dugo vuce po oglasima, koreanac iz 90ih, ja sam se jedno vreme zanosio da ga uzmem, zamenim te "moderne" civije i jos mozda par detalja...SonicX wrote:Ma ovo su njegove originalne civije... i bruje
da ,da ako ti nesto bruji nisu problem civije,to je sigurno,nego je problem masa od magneta ili od kobilice.Skoro sam gledao neke polovne civije Shalerove za 40 evra (a mozda ce biti i manje) pa ako te interesuje mogu te povezati sa covekom koji ih ima.I jos nesto juce sam bio kod druga koji se skinuo bridge magnet sa svog meksickog jazz bas-a(potpuno ispravan) ako te zanima mogu ga pitati za cenu pa je malo apgrejduj.(naravno ako te zanima taj sport)
Bozha wrote:Ako bruji, onda imas preci problem od civija. Verovatno treba srediti uzemljenje. Ako je to onaj komad sto se vec dugo vuce po oglasima, koreanac iz 90ih, ja sam se jedno vreme zanosio da ga uzmem, zamenim te "moderne" civije i jos mozda par detalja...SonicX wrote:Ma ovo su njegove originalne civije... i bruje

i da, jeste to taj koreanac. Realno, osim zica koje sam vec zamenio, jedino civije treba zameniti. Sve drugo mi se cini u redu.
problem brujanja na zvucniku sam imao sa starim basom, Jolanom.maksabass wrote:da ,da ako ti nesto bruji nisu problem civije,to je sigurno,nego je problem masa od magneta ili od kobilice.Skoro sam gledao neke polovne civije Shalerove za 40 evra (a mozda ce biti i manje) pa ako te interesuje mogu te povezati sa covekom koji ih ima.I jos nesto juce sam bio kod druga koji se skinuo bridge magnet sa svog meksickog jazz bas-a(potpuno ispravan) ako te zanima mogu ga pitati za cenu pa je malo apgrejduj.(naravno ako te zanima taj sport)

I gde da nadjem 40e?

Zar bridge magnet nije jazz magnet? na ovoj preci postoji samo jedan, prec magnet.
No, o tome cu razmisljati kasnije, za sada mi je sasvim u redu ovaj originalni magnet.