I uz sve to mi naravno treba setup... Gde da nosim? Da li uopste da nosim? Koliko da ocekujem da ce da kosta?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Ne mora biti ni nut ni truss ni brigde. Meni se javlja buzz zbog civija, tj jedne civije. Probaj da sviras, a da pritom jednom rukom pricvrstis civije za glavu.JedemSnove wrote: a imam problem sto kada se svira na prvih par fretova E zice, zice udaraju u fretove negde nize i ima mnogo buzz-a, pa ne znam dal to da resavam nekim malo visim nut-om ili je do trussa ili do bridge.
Nista gluplje nisam cuo... (ja koji toliko malo znam o setup-u)SonicX wrote:Ne mora biti ni nut ni truss ni brigde. Meni se javlja buzz zbog civija, tj jedne civije. Probaj da sviras, a da pritom jednom rukom pricvrstis civije za glavu.JedemSnove wrote: a imam problem sto kada se svira na prvih par fretova E zice, zice udaraju u fretove negde nize i ima mnogo buzz-a, pa ne znam dal to da resavam nekim malo visim nut-om ili je do trussa ili do bridge.
Ovde se svi trudimo da pomognemo valjda?Funkd wrote:Nista gluplje nisam cuo... (ja koji toliko malo znam o setup-u)SonicX wrote:Ne mora biti ni nut ni truss ni brigde. Meni se javlja buzz zbog civija, tj jedne civije. Probaj da sviras, a da pritom jednom rukom pricvrstis civije za glavu.JedemSnove wrote: a imam problem sto kada se svira na prvih par fretova E zice, zice udaraju u fretove negde nize i ima mnogo buzz-a, pa ne znam dal to da resavam nekim malo visim nut-om ili je do trussa ili do bridge.
Da li znas sta je buzz uopste? Tebi se jedna civija razdrndala i sad drci kada, zajedno sa drvetom, vibrira. Nemoj tripovati coveka, mada mi je malo interesantno da gledam..
Gresis. Mnogo se cuje, cak i kad se ukljucim na pojacalo. Opcija Cekic ne postoji, jer je problem u mehanizmu unutar civije, a i de bre da unistim gitaru tako?Funkd wrote:Naravno. Ja samo htedoh da kazem da mu tako neces pomoci.![]()
A eto, ti si saznao resenje svog problema. Mada mislim da civija koja zveci ima minimalan uticaj na rezoniranje gitare. Ne moras mozda da kupis novu, uzmi cekic pa probaj da ukucas taj deo i eto ustede...
Cak i kad se ukljucis na pojacalo? Nemoj da me shvatis ironicno, ali, zar to nije i jedino bitno kad pricamo o sound-u..?SonicX wrote:Gresis. Mnogo se cuje, cak i kad se ukljucim na pojacalo. Opcija Cekic ne postoji, jer je problem u mehanizmu unutar civije, a i de bre da unistim gitaru tako?Funkd wrote:Naravno. Ja samo htedoh da kazem da mu tako neces pomoci.![]()
A eto, ti si saznao resenje svog problema. Mada mislim da civija koja zveci ima minimalan uticaj na rezoniranje gitare. Ne moras mozda da kupis novu, uzmi cekic pa probaj da ukucas taj deo i eto ustede...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest