Opet o pojacalima

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

maksabass

Opet o pojacalima

Post by maksabass » 05 Nov 2011, 01:57

Opet o pojacalima...
Znam da je ova tema po ko zna kojiput naceta...Trazio sam po forumu neke informacije ali za mene nista konkretno.
Pitao bi prevashodno ljude koji posduju ovakva pojacala ili su svirali na njima bar neko vreme-dakle trebaju mi pouzdani podaci tj. utisci o njima.
Naime treba mi neko combo pojacalo ne prevelioko ,koje bi mi slizilo kao kontrola na bini.Stvar je resena moram kupiti nesto ali pitanje je sta...
Uglavnom sviram tezge-svadbe i tako po neki klub.Ne volim previse mastan ton na basu,vec vise onako izdefinisan...
Moj budzet je oko 300-350 evra.
Razmisljam se izmedju AMPEG BA 115,nekog novijeg FENDERA ili TRACE ELIOT combo 15 koga ima trenutno na KP.
Ukusi su drugaciji to znam ali sta bi po vama bilo najisplatljivije ,a najkorisnije od takvih nekih pojacala?

Cope

Re: Opet o pojacalima

Post by Cope » 05 Nov 2011, 02:15

-Imao sam priliku da sviram tuđeg BA115 na jednoj vrlo glasnoj klubskoj svirci, i dopalo mi se najviše od svega što može da se nagne, zvuk je bio potpomognut binovima i dobrom ozvukom tako da nemam baš pravu kompletnu sliku, ali na bini je bio makar jasan ton. Ne deluje ubedljivo sa bubnjem, al upotrebljivo je uz nizbežno spuštanje svega ispod 70 Hz kada je u full režimu. To što na njemu piše Ampeg, okači mačku o rep, al ajd sad...

-Fender ne opravdava ime u bilo kojoj kombo varijanti za bas, deluje mi kao da pokušava da otme kupce od Rolanda, tako neki razmazani ton ima.

-Trejs bih ja kupio opet* da imam pare i ovu pamet, bilo koji model i bilo koji kabinet, svaki proizvod im je dobar, vrlo jasna ponuda bez glupih i nepotrebnih modela namenjenih - nikome i nizašta, nasuprot opštoj pomami na tržištu za novim i novim instant modelima... A i sve je made in U.K. dakle nema Kine.

*gluplja stvar u životu mi je što sam prodao Trace glavu.

Evo malo da preterujemo:

http://www.youtube.com/user/BassGuitarM ... VyBjX_qkFI

mfilip

Post by mfilip » 05 Nov 2011, 04:08

Imam Ampeg BA112 i ton je vise nego ok ali je veoma tiho i prakticno je neupotrebljivo za kontrolu na bini... A neko moje misljenje je da neces mnogo ni od 15-ice da imas koristi

michabass

Post by michabass » 05 Nov 2011, 21:28

Cope wrote:-Trejs bih ja kupio opet* da imam pare i ovu pamet, bilo koji model i bilo koji kabinet, svaki proizvod im je dobar, vrlo jasna ponuda bez glupih i nepotrebnih modela namenjenih - nikome i nizašta, nasuprot opštoj pomami na tržištu za novim i novim instant modelima... A i sve je made in U.K. dakle nema Kine.
Evo malo da preterujemo:
...će dodješ ti na mojega... :mrgreen:

Cope

Post by Cope » 06 Nov 2011, 02:56

michabass wrote:
Cope wrote:-Trejs bih ja kupio opet* da imam pare i ovu pamet, bilo koji model i bilo koji kabinet, svaki proizvod im je dobar, vrlo jasna ponuda bez glupih i nepotrebnih modela namenjenih - nikome i nizašta, nasuprot opštoj pomami na tržištu za novim i novim instant modelima... A i sve je made in U.K. dakle nema Kine.
Evo malo da preterujemo:
...će dodješ ti na mojega... :mrgreen:
Ja sve priželjkujem da i ti napraviš jednu glupu stvar u životu, al izgleda da me nikako neće SWR... :mrgreen:

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 06 Nov 2011, 14:43

Ako hoćeš definiciju zaobiđi petnaestku. Nađi nešto sa dvije desetke i visokotoncem.
Ako već hoćeš Ampega onda ganjaj 210 model. BA115 je OK ali (po meni) malo militaviji i piezo tviter mu je katastrofa. Em šušti ko nenormalan cijelo vrijeme em je nježan ko maloljetna djevica.
Novi Trejsovi mi se ne sviđaju. Pogotovo ne za taj novac.

Cope

Post by Cope » 06 Nov 2011, 16:54

Tiki the Boyler wrote: Novi Trejsovi mi se ne sviđaju. Pogotovo ne za taj novac.
Pa to, osamdesete is the law! Mada i polovnjaci deru sa cenama po oglasima...

Funkd

Post by Funkd » 07 Nov 2011, 16:36

Naveo si da ne volis mast i da ti je bitna definicija, a zelis 15-icu? :?
Ja bih rekao 2x10, ali combo varijante vecinom prelaze tvoj budzet.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/138 ... S-BX4210A-**/
Na akciji. Koliko god pljuvali po Behringeru, ja mislim da svira za sve novce. Uostalom, skontao sam da pravis pedale, te mislim da bi uspeo da napravis zvuk kakav ti treba na ovom combo-u.

Da li je neko imao iskustva sa http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=2298# ?
Mislim da bi ovo mogla biti zanimljiva 12-ica, mada bih rekao da je (kao i vecina artikala u Artistu) ipak malo precenjena.

Cope

Post by Cope » 07 Nov 2011, 22:41

Ja ću na tvojoj temi skromno da izreklamiram svoj Eden Nemesis RS320 kombo 1x15, koji bih dao drugarima sa foruma za 350 eura, ili zamenio za neku jaku glavu. Skoro je nov, ima sve moguće ulaze i izlaze, čak ima i D.I. volume, što je do jaja za zezanje tonca na većim stejdževima. 8)
Možda mi se ne isplati da ga prodam, ali imam EN12 koji je duplo manji, može da se nakosi, ima 1x12 koji vrlo lepo radi, a meni odlično vrši posao u kombinaciji sa D.I. razvodom za veće svirke.
A imam i šifonjer 2x15 + 2x10, za koji mi treba jača glavudža, te mi je u toj postavci ovaj RS320 praktično višak. :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 07 Nov 2011, 23:20

Ti si bese nudio tu 12-icu na Kupujem-prodajem? E za nju bih mozda i bio zainteresovan, a tu 15-icu valjaj ovima sto se loze na "grmljavine"... 8)

Cope

Post by Cope » 07 Nov 2011, 23:26

Funkd wrote:Ti si bese nudio tu 12-icu na Kupujem-prodajem? E za nju bih mozda i bio zainteresovan, a tu 15-icu valjaj ovima sto se loze na "grmljavine"... 8)
Jesam... Povukao sam je sa oglasa pošto je opet sviram i teglim po probama, a i često nosim pun auto opreme, pa mi svaki santimetar u gepeku znači. Koristio sam je čak i kao aktivni monitor, sasvim upotrebljiva sprava. :)

A veruj mi da tek 500W stack pravi nešto ozbiljniju grmljavinu od ove male dvanaestice, i generalno od svih tih Fet kombića do 200-300 W.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Nov 2011, 23:56

Nisam basista, ali zato sviram sa basistom koji je neko solidno vreme koristio Line6 Low down 110, kombo sa 1x10", 75W, i verujte da je bio i vise nego dovoljno glasan na bini, jasno definisan. Neko je predlozio vecu verziju valjda sa 1x15", ali mislim da prakticno za tim nema potrebe. 4 modela zvuka, od kojih je svaki upotrebljiv, kompresor koji radi sasvim dobro, DI izlaz isto odlican.

Potpuno razumem da je neko skeptican prema ovako maloj kockici koja skoro smesno izgleda zbog svoje velicine, ali ono sto iz nje izlazi nije ni malo smesno. A cena je i vise nego prihvatljiva. Na njoj je sviran i cetvorozicani i petozicani bas, i aktivna i pasivna elektronika, i sve je izlazilo bez greske.

Ako je cilj da se samo cujes na bini (naravno da na razglas ides iz DI), barem idi i isprobaj ovu spravu i razmotri ovaj izbor, jer sasvim moze da se pokaze kao pun pogodak. Ako ostali iz benda nisu preglasni, i ne pojacavaju se preko neke razumne mere, ovo je i vise nego dovoljno glasno. Pokazano i dokazano u praksi na probama i brojnim svirkama.

Pozdrav i sretno! :-)

maksabass

Post by maksabass » 08 Nov 2011, 21:58

UHHHHHHH.Hvala svima momci ....Da ne citiram-kad se ne bi pojacavali -to bi bilo idealno ,al nikad nije takoPokusavao sam ja da budem savestan i sve to al uzalu uvek imas nekog ko se il pravi blesav i;i stvarno nma ukusa za dobar saund,pa posto-poto zeli da ga iskvari,a neminivnost je da moram trenutno svirati tu gde jesam pa je pojacalo cinimi se jedini spas.Mada ovo sto pisem nije nista tragicno al jednostavno mene nerviraju neke stvari pa eto...
Ali ono sto mene trenutno zanima je ovo ppojaclo
http://www.kupujemprodajem.com/Trace-el ... -oglas.htm
Vredi li to>- u mom budzetu?

maksabass

Post by maksabass » 08 Nov 2011, 22:05

[quote="Funkd"]Naveo si da ne volis mast i da ti je bitna definicija, a zelis 15-icu? :?
Ma ja zelim dobar saund ,a sa skomnim ulaganjem ,da se ja pitam uzeo bi SWR redhead i zdravo djaci ali to u stvarnom zivotu nije tako,a nije sve ni u bas gitari i pojacalu ima u zivotu mnogo drugih stvari koje.......da ne filozofiram :D
A onda sasvim sucajno vidim i ovo
http://www.kupujemprodajem.com/trace-el ... -oglas.htm
I onda kupim ili napravim neki box sa 2x 10 i ?

Funkd

Post by Funkd » 08 Nov 2011, 23:33

maksabass wrote: Ma ja zelim dobar saund ,a sa skomnim ulaganjem
Kao i svi mi, ali neko nas zajebava :lol:

Evo ti box http://www.kupujemprodajem.com/Markbass ... -oglas.htm
15kg, definicija, idealno za tezge...

Nemam iskustva sa gore navedenim TE, ali moje misljenje je da si se zaleteo da uzmes TE. Svirao sam po festivalima iste i ne mogu reci da sam bio odusevljen - isto tako im ne mogu naci neku ozbiljnu zamerku, a i kontam da su to pouzdane ampudze. Uzmi u obzir da su to bili kabineti od 1000+ EUR, tako da ne znam sta da mislim o ovim combo izvedbama. A i nikoga ne videh da u klubu gruva kroz zelenog...

Razmisli o http://www.kupujemprodajem.com/Nemesis- ... id=5777683. Lepo bi isao uz one 2 desetke. E sad, znam da ti ovo prelazi budzet, ali sam zakljucio da si spreman da das 550e za onaj TE kabinet. Ako mozes, skupi jos novca, kupi noviju opremu koju ces svakako lakse utopiti (po potrebi), a mislim i da mozes da malo ubijes cenu onom Nemesis-u. Ubaci u trgovinu neku od pedala ;)

A ako ipak situacija sa kintom ne moze da se popravi (sto potpuno razumem, ja sam trenutno bez amp-a za svirke) razmisli o onom Behringeru...

Post Reply