Ako jeste naravno, voleo bih da cujem utiske i vase misljenje da li je to dobra kupovina za te pare.
Cena mi deluje ok za americki jazz ako to radi kako bi trebalo

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
supersonic wrote:A u stvari je to sve ''standard jazz bass'' sa minijaturnim varijacijama.
Cope wrote:Pa sad, ima tu dosta izmena i dopuna tokom godina...
Ako izuzmemo osnvne postulate drvenog hardvera Jasen-Javor-Ruzvud-Basswood-Jova... uglavnom su se zezali sa strujom i finišom.
Sredinom devedesetih su prešli sa jednopolnih nagneta na dual kalem, zatim na samarium kobalt - takođe dual (noiseless), zatim imamo karbonske šipke na nekim modelima, pa male modifikacije tela i kobile da bi uglavili 24 praga, zatim kojekakve igrarije sa pozlatama oko struje, te aktiv/pasiv kontrole, žice kroz telo, itd, itd...
Samo da ispravim detalj. Imas ti brdo baseva sa svojim signature zvukom, npr Thunderbird, Rick...Funkd wrote:Cope wrote:Pa sad, ima tu dosta izmena i dopuna tokom godina...
Ako izuzmemo osnvne postulate drvenog hardvera Jasen-Javor-Ruzvud-Basswood-Jova... uglavnom su se zezali sa strujom i finišom.
Sredinom devedesetih su prešli sa jednopolnih nagneta na dual kalem, zatim na samarium kobalt - takođe dual (noiseless), zatim imamo karbonske šipke na nekim modelima, pa male modifikacije tela i kobile da bi uglavili 24 praga, zatim kojekakve igrarije sa pozlatama oko struje, te aktiv/pasiv kontrole, žice kroz telo, itd, itd...![]()
Isto kao sto se moze reci "Postoje P, J i MM style. Sve ostalo su minijaturne varijacije...". Pomenute varijacije su itekako primetne i btine...
Da se nadovezem na gore, meni American Standard (jova - javor) i Marcus Miller (jasen - javor) zvuce mnogo drugacije. I to, ne sad ono kao finese u zvuku, nego mi je totalno drugaciji i feeling kad ih prangijam... Sad, da li je to zbog drveta, struje, pisanja po hardveru da zardja, ne znam... ali tako je!
Naravno da si u pravu i naravno da sam banalizovao... Ali isto tako je jako glupo recitheTrooper wrote: Samo da ispravim detalj. Imas ti brdo baseva sa svojim signature zvukom, npr Thunderbird, Rick...
.supersonic wrote: A u stvari je to sve ''standard jazz bass'' sa minijaturnim varijacijama.
Stari je to izdajnik-IbanezistaFunkd wrote:
Ustvari, vise me je pogodio Michin +1 na sve to, kao poznatog "mrzitelja" Fender low end-a...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest