GLASANJE...................

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

zajmovic

GLASANJE...................

Post by zajmovic » 05 Mar 2012, 22:32

Evo ga ja opet.Kako ste svi?Ima li kakvih svirki?Ja ubadam neke tezge sa kolegom gitaristom i pokusavamo da ustekamo nesto love.On za novog fendera strat. a ja za pocetak neku glavu za bas pa poslije i kabinet.Sad vjezbam na nekom pozajmljenom peavey-u mark III 1978.Nije lose ali je tudje.Ozvucenja imamo tonu ali mi treba neka glava za pocetak.Moj odabir je sledeci a vi dajte glasove i po neki komentarcic...HVALA

1. http://www.artistsystems.net/images/pro ... hoto_1.jpg

2. http://www.artistsystems.net/images/pro ... hoto_1.jpg

3. http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-M ... id=6632031

Ako bog da zdravlja i posla odmah ide i adekvatan kabinet 4x10 ili, ako pasuje nesto bolje, onda i za to glasajte

Peavey sam probao,Trace-a je imao kolega koji je radio samnom u bendu gdje sam ja bio klavijaturista i mogu reci da ima prijatan ton a moze i da zaore kad treba ,a hartke nisam imao priliku da probam ni da cujem uzivo.Ovo na you tube-u nije bas vjerno.

PA HAJDE KOLEGE ,POCNITE SA GLASANJEM. :ziveli: :ziveli: :ziveli:

SonicX

Re: GLASANJE...................

Post by SonicX » 05 Mar 2012, 23:05

Pivi ili trejs :)

michabass

Post by michabass » 05 Mar 2012, 23:41

Trace Elliot :1:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 05 Mar 2012, 23:44

1 trejs
2 hrtke
3 pivi

:ziveli:

Cope

Post by Cope » 06 Mar 2012, 00:08

A koji vam je repertoar, za kakvu svirku?

Trace :1: Radi posao za sve svirke i sa svakom kutijom se lepo uparuje, samo što mislim da je ova nova serija koju si naveo, malo preskupa. Za taj budžet mislim da možeš uzeti neki Ampeg ili GK, što bih ja lično pre uzeo.

Takođe preporučujem da probaš i plavu seriju Eden Nemsisa (NA).

zajmovic

Post by zajmovic » 06 Mar 2012, 00:25

Cope wrote:A koji vam je repertoar, za kakvu svirku?

Trace :1: Radi posao za sve svirke i sa svakom kutijom se lepo uparuje, samo što mislim da je ova nova serija koju si naveo, malo preskupa. Za taj budžet mislim da možeš uzeti neki Ampeg ili GK, što bih ja lično pre uzeo.

Takođe preporučujem da probaš i plavu seriju Eden Nemsisa (NA).
Repertoar je sve osim narodnjaka i turbo folka.Uglavnom strana muzika(santana,jamiroquai,dire straits, pink floyd, itd itd) i domaci rock.Bar smo tako krenuli pa gdje se zaustavimo.Svi smo muzicki potkovani samo treba da se vjezba..

Zvao sam u Artist da pitam za cijenu, medjutim lik koji tamo radi nije imao pojma tako da sam ostao uskracen za tu informaciju.Ima na KP onaj standardni GP12 i mislim da je cijena negdje oko 350e.
Da mozda ne znas koliko bi mogao biti ovaj gore navedeni ,novi model, Trace-a?

Ima li Eden Nemesis neku oznaku ili je samo "plavi"??Ako je onaj NA650 onda je malo skupo.Cijena mu je za 15e veca od snage na 2 oma...........u Artistu naravno.

Funkd

Post by Funkd » 06 Mar 2012, 00:53

zajmovic wrote: Da mozda ne znas koliko bi mogao biti ovaj gore navedeni ,novi model, Trace-a?

Ima li Eden Nemesis neku oznaku ili je samo "plavi"??Ako je onaj NA650 onda je malo skupo.Cijena mu je za 15e veca od snage na 2 oma...........u Artistu naravno.
Mislim da je taj model Trace-a 1000+ e. A lako mozes proveriti - mene mrzi trenutno.
Verovatno je zbog toga i precenio tvoju kupovnu moc.
Moj predlog ti je da svakako probas i http://www.mitrosmusic.com/proizvod/733 ... -MARK-250/
I to ucini odmah, bez ikakvih predrasuda tipa wattt-i ili pljuvanja koja ce uslediti od nekih posle ovog post-a. Probaj sa 4x10 ili 2x10 kutijom.
Ja bih se, u tvom slucaju, dvoumio izmedju EN (RS serija) i ovoga iznad.

P.S. Naravno, sa polovnjakom jos bolje prolazis...

zajmovic

Post by zajmovic » 06 Mar 2012, 01:14

Recite mi fali li sta ovome Trace-u osim sto je polovan?Mozda bi mogla i cijena malo da mu se koriguje.Naravno nista dok se ne provjeri na licu mjesta.

http://www.kupujemprodajem.com/Trace-El ... 2#photoBig

SonicX

Post by SonicX » 06 Mar 2012, 02:02

Funkd wrote:
zajmovic wrote: Da mozda ne znas koliko bi mogao biti ovaj gore navedeni ,novi model, Trace-a?

Mislim da je taj model Trace-a 1000+ e. A lako mozes proveriti - mene mrzi trenutno.
Verovatno je zbog toga i precenio tvoju kupovnu moc.
Moj predlog ti je da svakako probas i http://www.mitrosmusic.com/proizvod/733 ... -MARK-250/
I to ucini odmah, bez ikakvih predrasuda tipa wattt-i ili pljuvanja koja ce uslediti od nekih posle ovog post-a. Probaj sa 4x10 ili 2x10 kutijom.
Ja bih se, u tvom slucaju, dvoumio izmedju EN (RS serija) i ovoga iznad.

P.S. Naravno, sa polovnjakom jos bolje prolazis...
Nije pljuvanje, ali meni se zvuk te glave uopste ne dopada. Rekao bih po secanju da zvuci prazno.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 06 Mar 2012, 07:14

Cope

Post by Cope » 06 Mar 2012, 10:47

faks wrote:http://www.kupujemprodajem.com/SWR-stud ... id=5770300
uzmes ovo i bole te ushi :ziveli:
...Istog momenta dok se ne proda. :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 06 Mar 2012, 13:07

SonicX wrote: Nije pljuvanje, ali meni se zvuk te glave uopste ne dopada. Rekao bih po secanju da zvuci prazno.
A ja bih rekao da je onda nikad nisi probao. Ili ti sa instrumentom/usima nesto nije u redu...
Razumem da neko ne voli MB zato sto juri tacno odredjeni zvuk (neki vintage, ili neki prljavi, ili nesto drugo). Ja bih rekao da MB nije karakterno pojacalo, ali sta god da ubodes u njega to propeva iste sekunde...
"Zvuci prazno" :roll: sta uopste to znaci?

SonicX

Post by SonicX » 06 Mar 2012, 14:46

Funkd wrote:
SonicX wrote: Nije pljuvanje, ali meni se zvuk te glave uopste ne dopada. Rekao bih po secanju da zvuci prazno.
A ja bih rekao da je onda nikad nisi probao. Ili ti sa instrumentom/usima nesto nije u redu...
Razumem da neko ne voli MB zato sto juri tacno odredjeni zvuk (neki vintage, ili neki prljavi, ili nesto drugo). Ja bih rekao da MB nije karakterno pojacalo, ali sta god da ubodes u njega to propeva iste sekunde...
"Zvuci prazno" :roll: sta uopste to znaci?
Probao jesam, u studiju. Kao sto si i sam odgovorio, nije karakterno, "prazno" je, a samim tim mi se i ne svidja.

Cope

Post by Cope » 06 Mar 2012, 15:25

A Mark Bass? Hehehe...

Ako se baš mora uzmi LM II, primetno bolje radi i manje se kvari :mrgreen:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 06 Mar 2012, 18:47

SonicX wrote:Probao jesam, u studiju. Kao sto si i sam odgovorio, nije karakterno, "prazno" je, a samim tim mi se i ne svidja.
Jesi ga probao u kombinaciji sa Fender boxom 4x10"? :) Ako jesi, bolje da si pucao iz pistolja, zvuk bi bio postojaniji. Ne bih znao da objasnim sta znaci to postojaniji, ali bih znao gde da vas uputim da ga dozivite.

Post Reply