Zelje, dileme i pozdravi!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Zelje, dileme i pozdravi!
Pozdrav ljudi! OK vam je forum. Ne posustajte! Valjalo bi ga vise promovisati. Srbiji treba jedan veliki sajt na ovu temu..
Uzimam sebi prvi bas. Nista veliko, al da koliko-toliko uliva poverenje. Dosta su mi pomogli dosadasnji postovi, obisao par radnji, napravio neku realnu listu pozeljnih po sledecem redosledu, pa koliko kesh dozvoli:
1.Ibanez SR300 (definitivno favorit!)
2.Yamaha RBX270
3.Ibanez GSR200
4.Squier Showmaster MB-4
O poslednjem znam samo da je na izgled neverovatno slican GSR200 i deluje solidno. Da li neko imao iskustva sa ovim Squierom?
Jos neki predlozi i sugestije za listu? Mozda jos nesto u tom rangu?
Mnogo bi mi znacila i neka preporuka za proverenu radnju u NS-u?
Uzimam sebi prvi bas. Nista veliko, al da koliko-toliko uliva poverenje. Dosta su mi pomogli dosadasnji postovi, obisao par radnji, napravio neku realnu listu pozeljnih po sledecem redosledu, pa koliko kesh dozvoli:
1.Ibanez SR300 (definitivno favorit!)
2.Yamaha RBX270
3.Ibanez GSR200
4.Squier Showmaster MB-4
O poslednjem znam samo da je na izgled neverovatno slican GSR200 i deluje solidno. Da li neko imao iskustva sa ovim Squierom?
Jos neki predlozi i sugestije za listu? Mozda jos nesto u tom rangu?
Mnogo bi mi znacila i neka preporuka za proverenu radnju u NS-u?
-
Re: Zelje, dileme i pozdravi!
Definitivno prvi na listi. SR300.
A najbolje bi bilo kada bi skupio jos malo para i kupio ovaj bas...

Peavey Grind(ovaj sa slike je sa 5 zica)...
Specifikacije su na Music storu, pa pogledaj.

Peavey Grind(ovaj sa slike je sa 5 zica)...
Specifikacije su na Music storu, pa pogledaj.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Kul je taj Grind ali, na zalost, kod nas je preskup... Preko 400 evra je a realna cena je oko 330...
Od tih koje si nabrojao se jedini sr300 izdvaja kao "ozbiljniji" bas
Od tih koje si nabrojao se jedini sr300 izdvaja kao "ozbiljniji" bas

Nase cene nisu realne u kao u svetu, ali sta ces...
Sr 300 je ok gitara...
Sr 300 je ok gitara...
- KnightOfDoom
- Site Admin
Najgore je to sto neke cene jesu a neke ne 

Takva nam je sudbina...
Back to topic...
Pala mi je jos jedna gitara na pamet...
Yamaha rbx 374, ili 375 ako hoces pet zica...
http://www.musicstorekoeln.de/is-bin/IN ... =OfferList
Back to topic...
Pala mi je jos jedna gitara na pamet...
Yamaha rbx 374, ili 375 ako hoces pet zica...
http://www.musicstorekoeln.de/is-bin/IN ... =OfferList
ја сам од наведених пробао само ср300 и за први бас ће да ти буде и више него добар, а и слажем се око прецењености Грајнда код нас...
- Tiki the Boyler
- Urednik
330EUR Thomann
380EUR Artist
Ja ne znam da se baš isplati za 50EUR potegnuti do Švabije!
SR300 je OK za uloženi novac! Drugo sa spiska ne bih razmatrao!
380EUR Artist
Ja ne znam da se baš isplati za 50EUR potegnuti do Švabije!

SR300 je OK za uloženi novac! Drugo sa spiska ne bih razmatrao!
- KnightOfDoom
- Site Admin
Sad izvin'te za spam ali....
U jednoj prodavnici (da ne reklamiram je li) sam SRX355 kupio za iste pare (5 evra vise u vr' glave) kao sto bi platio u nemackoj. U tvom artistu je grind 380 evra ali u beogradskom (juce bio) 34000 i nesto dinara... 34000 din = 410 evra ...a vise od 34000 je bio
Ili etiketa laze.
Na stranu sto je u Beogradu skuplje , ali kako Ibanez moze da se uveze za normalnu kintu a Peavey ne moze?
Zaboravih da kazem da ja pricam bas o ovom sa slike...petozicanom. Mozda je 380 cetvorka. Ali petica u nemackoj je i dalje 330.
U jednoj prodavnici (da ne reklamiram je li) sam SRX355 kupio za iste pare (5 evra vise u vr' glave) kao sto bi platio u nemackoj. U tvom artistu je grind 380 evra ali u beogradskom (juce bio) 34000 i nesto dinara... 34000 din = 410 evra ...a vise od 34000 je bio

Na stranu sto je u Beogradu skuplje , ali kako Ibanez moze da se uveze za normalnu kintu a Peavey ne moze?
Zaboravih da kazem da ja pricam bas o ovom sa slike...petozicanom. Mozda je 380 cetvorka. Ali petica u nemackoj je i dalje 330.
Eno u delu za prodaju imas Soundgear 300, moj ti je predlog da ga probas. A, mislim da 5string jos uvek prodaje SG 505, lep bas, pa mozes i sa njim da vidis...
pozzz
pozzz
- Tiki the Boyler
- Urednik
U BL je petak 380!
BG cijene ne znam. Zaista...
BG cijene ne znam. Zaista...
Zahvaljujem na odgovorima, lepo je videti da je komuna aktivna...
Jeste ok ovaj Peavey. Lici na neki fretles sa kojim sam se jos davno primio na bas. Ako Peavey svira kako ga hvale, mogao bi da pricekam neku polovnu varijantu. Nisam ih uzeo u obzir posto one millenium deluju opasno heavy, a sebe nikako ne mogu da zamislim u tom fazonu.
SR500, naravno, neki skromni ideal, ali je, cak i polovan, jos uvek izvan budzeta.
Yamahe su mi nekao cudne, otkudznam... bljutave. Mada deluju solidno izvedene. Trebalo bi to sve probati.
Kontaktirao sam coveka za SR300 pa cu videti. Verovatno cu na kraju sacekati odgovarajucu polovnu varijantu, nesto od gore nabrojanih...
Jeste ok ovaj Peavey. Lici na neki fretles sa kojim sam se jos davno primio na bas. Ako Peavey svira kako ga hvale, mogao bi da pricekam neku polovnu varijantu. Nisam ih uzeo u obzir posto one millenium deluju opasno heavy, a sebe nikako ne mogu da zamislim u tom fazonu.
SR500, naravno, neki skromni ideal, ali je, cak i polovan, jos uvek izvan budzeta.
Yamahe su mi nekao cudne, otkudznam... bljutave. Mada deluju solidno izvedene. Trebalo bi to sve probati.
Kontaktirao sam coveka za SR300 pa cu videti. Verovatno cu na kraju sacekati odgovarajucu polovnu varijantu, nesto od gore nabrojanih...
Millenium "heavy"

pa da, bar je moj neki povrsni utisak takav zbog onog "so '80s" tigrastog finisha.