Znači,treba mi bass čija će cena biti 250-300e i neko pojačalo ili neki PC program koji će koristiti za vežbanje kod kuće.Mislim da ni sam ne zna šta (koji muzički pravac) bi konkretno svirao-on samo hoće bass i ima puno poverenje u mene.Znači,tražim bas koji će biti što je moguće više univerzalniji.Gledao sam slične teme,ali su ljudi koji su tražili sličnu pomoć ipak imali koliko-toliko iskustva i znali šta bar od prilike hoće,ovaj dečko to nema i ne zna šta hoće...Zbog toga sami otvorio novu temu.
Kao neko ko svira gitaru,ja mogu da sagledam da li su pragovi odradjeni ok,da li je vrat prav,kako reaguju potovi i da proverim oktave,ali listajući ovaj podforum, primetio sam da se pominje pojam "konstrukcija bassa" i nisam baš siguran šta to tačno podrazumeva...
Molio bih da mi skrenete pažnju na eventualne začkoljice kod bass gitara, koje se ne sreću kod el.gitara,a na koje bih trebao da obratim pažnju prilikom kupovine.
Neki moji predlozi,zasnovani samo na razgledanju po sajtovima, su:
-Aria SB-40/5
-Peavey Millenium BXP
-Neki Ibanez.Njega sam jedinog video u Mitrosovoj radnji,a ne na netu i nisam zapamtio ime modela.Košta oko 300e-330e,ima 5 žica,aktivnu elektroniku i na glavi ima oznaku GIO,kao el.gitare iz GRG serij.Po slikama koje vidim na Ibanez sajtu,moguće je da neka iz SR ili GSR serije.(Znam da je ovo neozbiljan predlog jer ne znam tačan model,ali se nadam da će te ,iz informacija koje sam vam dao, uspeti da ga identifikujete.

U koliko je vaš predlog neka gitara koja se ne nalazi na ovom "spisku",slobodno predložite,potpuno sam otvoren za sve marke,modele i oblike.
P.S.
Ne bih vas ni cimao,ali mi je bassista iz benda u postoperativnom karantinu i trenutno ne može da mi pomogne.