Trenutno, u igri su sledeci basevi:
-Fender Jazz bass American 88000din
-Geedy Lee Jazz bass 84000din
i kao malo moderniji
-Yamaha TRB1005 oko 80000
-Ibanez sr500-505(900-905) 52000(80000)din
-Peavey Cirus BXP 59000din
*Jazz bass je vrlo malo verovatno da bih uzeo, znam da je to The Bass itd.. ali jednostavno tezak je, ne lezi mi i lepo... Ali ima ZVUK...
*Geedy Lee me je odusevio sa svojim vratom koji je savrsen... i trebalo bi da ima dosta dobar zvuk posto ima dva US single coil magneta
*Ibanez sr500 sam isprobao i bila je to ljubav na prvi pogled jednostavno, bas je lagan, ima bartolini magnete i pretpojacalo i trenutno mi je on na prvom mestu ALI, ima taj neki mat finish neznam kako da ga odrzavam jer posle svirke na basu budu litre i litre mog znoja i uvuce se dim iz kafane u drvo i tako, pa neznam postoje li neka sredstva za poliranje toga i koliko je istrajan taj finish. Takodje uzimao bih varijantu sa 5 zica a probao sam sa 4.
*Sr900(905) nisam imao prilike da isprobam ali kontam da je to unapredjena verzija sr500(5) posto ima Neck-through-body i lakiran je
*Yamaha je u principu tu jel je lepa, aktivna, ima telo od dve vrste drveta, humbuckere, trostruki ekvilajzer i jako mekan i lep zvuk sa bas, bas jakim basevima... downside, je tezina koja nije mala i nekako mi je sva ogromna...
*Peavey... Ovako kad sam prvi put video taj bas bilo je kao

Molim vas ako neko ima neka iskustva sa ovim basevima da ih podeli sa mnom(a i ostalima).
ps Vec sam to pitao ali niko nije odgovorio da li je iko ikada imao prilike da se susretne sa ESP basevima(konkretno B-400 i EC serija)?
pps Sviram Razne vrste muzike od hard rock-a i 70-tih preko bluesa do malo lakseg metala... Bas mi je potreban za svirke(uglavnom manji klubovi), tako da mora biti u stanju da izdrzi vucaranje po gepecima i razne vrste mucenja...
ppps Aktivni ili pasivni bas?
Thanx unapred...