Josip wrote:Kontam da mi ne treba LMII, da ce mi LM250 apsolutno odraditi posao. Jel moze LM250 da tera neki 4x10" kabinet (i koji, tj neki koji ima da se uzme kod nas)?
Pa teoretski kako kazu i specifikacije, moz' da stavis bilo sta sto je na 4 ili 8ohm. Nece da smeta ni zvucniku ni pojacalu.
Tal mali Mark 250 + Treveler 102p bi bio lep par. Mozes da stavis i neki 4x10 box, u sistini mozes da iskombinujes bilo sta sa bilo cim, ali bi ipak uz neki jaci 4x10box dobro doslo i jos malo snage. Bilo bi lepo da potrazis u radnji katalog - Markbass Magazine, na kraju ima jedan koristan clanak: "Markbass Tech Tips: Putting Together Your Ideal Rig", eto ti korisni saveti sta sa cime je lepo da se iskombinuje.
Ako bi isao na 4x10 kabinet i ako si se odlucio za Markbass, onda ipak juris neku trajniju varijantu, pa bih i ja, da sam na tvom mestu, stisnuo se jos malo i jurio LM II.
Sto se Behringera tice, malko je grehota da uparis Markbass-a i Behringer-a, zar ne?
Meni je mnogo bitno da mi zvucnik bude dobar, trazim neko trajnije resenje, tako da sam Behringera eliminisao iz svog buduceg riga. Jes da kosta svega 15-tak iljada, ali osecam da bi ga zamrzeo posle godinu ili dve, onda bi morao da prodajem, dajem oglase, nerviram se ... Svirao sam na jednoj svirci varijantu sa 4x10ke uz onu Behringerovu glavu, i covece to ne zvuci kao 4x10, ni po moci ni po preciznosti zvuka, mada nisam siguran koja je serija i vrsta zvucnika bila tada u pitanju...
Nemesis ima jedan 4x10 box za ne mnogo para, nesto oko 32000RSD, David Eden 210XLT je preko 55000RSD, Markbass Traveler 102p 52200RSD... To su neke varijante o kojima sad razmisljam. U stvari najradije bi da uhvatim ovaj Traveler 102p, ali kad nisam bio bash blizu trazene sume bilo je par komada na 8ohm (sto meni trenutno treba), a sad kad sam blizu trazene sume, nema nijedan.

Generalno, plan mi je da prvo pazarim ovaj kabinetic, u medjuvremenu da koristim jedno home made pojacalo koje i nije lose ispalo, zatim Lm II i na kraju 1x15'' kabinet isto Markbass. E onda za klubske svirke imam varijantu LM II+210cab na 300w, a za vece bine, festivale i sl., varijantu LM II+210"+115" na 500w, divno zar ne

I do kraja zivota necu nista da pazarim sto se pojacala tice obecavam.