Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIM?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIM?
Da vas pitam:
Koliko bi otprilike vredeo Fender Precision meksičke proizvodnje, star dvadesetak godina, u pristojnom stanju?
Koliko bi otprilike vredeo Fender Precision meksičke proizvodnje, star dvadesetak godina, u pristojnom stanju?
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Koliko bi trebalo da platim...
Pre 20 godina nije postojao Fender iz Meksika. Mislim da su poceli da ih prave pocetkom 90-tih. Proveri to godiste.
A cene sto se tice, pa ja ne bih dao vise od cene novog takvog basa (u Mitrosu) minus 20-30%.
A cene sto se tice, pa ja ne bih dao vise od cene novog takvog basa (u Mitrosu) minus 20-30%.
- Rocket Roll
Re: Koliko bi trebalo da platim...
U Meksiku se i tada nešto proizvodilo - Ensenada je počela da radi samim početkom devedesetih - ali pod imenom Squiera. Na headstocku bi trebalo da piše "Squier", a serijski broj bi trebalo da bude tipični meksički (MNxxxxxx).sirac-šunka wrote:Pre 20 godina nije postojao Fender iz Meksika.
Re: Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIM?
Samo da kazem jedno zapazanje, ako smem.
Basista jednog od mojih propalih bendova ima starog meksickog Fendera.
To je vrlo dobra gitara.
To je vrlo dobra gitara.
Tako se nešto i meni čini... Ta gitara koja mi se nudi vrlo je dobra. A pošto je u pitanju prijateljska varijanta, hteo bih da čujem šta savetujete kao opseg u kojem bi cena bila fer za obe strane.sinisake wrote:Samo da kazem jedno zapazanje, ako smem.
To je vrlo dobra gitara.
-
300-400 evra, znaci 350 - po sablonu (300+400)/2

Precision...
Ja ih baš ne volim,ali
ko voli i ako je star bas oko 20god...
MIM...
Pa smatram da je Kiril dobro procenio,bilo bi ok da uzmeš taj bazz za 300-400eur
Ja ih baš ne volim,ali
ko voli i ako je star bas oko 20god...
MIM...
Pa smatram da je Kiril dobro procenio,bilo bi ok da uzmeš taj bazz za 300-400eur
- Rocket Roll
Ipak ti proveri da li je to zaista meksički Fender (Squier). Devedesete bi mogle da se opišu kao "pre dvadesetak godina", ali...
-
Sta to znaci, ako te ne mrzi da kuckas?Precision...
Ja ih baš ne volim
pa ne voli lik tip Precision Fender bassa...ne znam sta nije jasnoKirilStipsa wrote:Sta to znaci, ako te ne mrzi da kuckas?Precision...
Ja ih baš ne volim

- sirac-šunka
- vragolan
I ja sam ovako razmisljao dok ne cuh ovo:sixstring wrote:Precision...
Ja ih baš ne volim...
delakroA,je skontao,
elem ako to nije odgovor,evo zašto,
Nikada mi se taj neck magnet nije sviđao,jeste to lep i topao zvuk,ali njegova definicija mi je uvek bila nedovoljna,jeste topliji i lepši ton,i 'basovitiji',ali jednostavno definicija tog tona mi se uopšte ne sviđa,
da moram birati,jedan magnet i gde bi ga stavio i svirao,to bi bio bridge,i tu bih svirao,jeste to da nema taj lep pun zvuk,al mi ton deluje mnogo jasnije i tačnije.
moje mišljenje
opet
ne kažem da je precision loš,daleko od toga,ja sam počeo sa forsiranjem tog tona,ali onda dođe Jaco,pa Gary Willis,Sean Malone,i uglavnom forsiraju bridge,sad...šta ko voli i gde je čuo šta mu se sviđa,meni jeste jasno kada mnogi pizde ka meni na probi i kukaju,oću pun ton onaj 'maaasan',al jbg,nisam to ja
joj koji off topic...
um...
@ laza
šta bi je's uzeo precu?
@sirac
taj prec baš zvuči mnoogo tačnije od onoga na šta sam ja navikao da čujem od njih,ali opet mi to...
respect,al nisam siguran da mi se to sviđa
elem ako to nije odgovor,evo zašto,
Nikada mi se taj neck magnet nije sviđao,jeste to lep i topao zvuk,ali njegova definicija mi je uvek bila nedovoljna,jeste topliji i lepši ton,i 'basovitiji',ali jednostavno definicija tog tona mi se uopšte ne sviđa,
da moram birati,jedan magnet i gde bi ga stavio i svirao,to bi bio bridge,i tu bih svirao,jeste to da nema taj lep pun zvuk,al mi ton deluje mnogo jasnije i tačnije.
moje mišljenje
opet
ne kažem da je precision loš,daleko od toga,ja sam počeo sa forsiranjem tog tona,ali onda dođe Jaco,pa Gary Willis,Sean Malone,i uglavnom forsiraju bridge,sad...šta ko voli i gde je čuo šta mu se sviđa,meni jeste jasno kada mnogi pizde ka meni na probi i kukaju,oću pun ton onaj 'maaasan',al jbg,nisam to ja

joj koji off topic...
um...
@ laza
šta bi je's uzeo precu?
@sirac
taj prec baš zvuči mnoogo tačnije od onoga na šta sam ja navikao da čujem od njih,ali opet mi to...
respect,al nisam siguran da mi se to sviđa

sirac svaka cast za video..znaci jos jedan koji je čuo to "prduckanje" bassa kod Paula...definitno bi zelio da okusham taj zvuk...
inače Runaway...po meni najjači bassline
inače Runaway...po meni najjači bassline

Re: Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIJ?
Danas, nakon što sam otvorio ovu temu, uzeo sam dotičnu gitaru na pozajmicu, da je oprobam potanko. Ispostavlja se da sam pogrešno pamtio, pa pogrešno i pitao.
Elem, posredi je Fender Precision japanske (a ne meksičke) proizvodnje, serije E -- što, kako sam izguglao, znači da je proizveden negde između pozne 1984. i 1987. godine. Gitara je malo zapuštena: bedne žice, rasklaćeni potenciometri, tu i tamo flekava, ali neolupana, udarena samo na jednom mestu. Vrat OK, pragovi još uvek OK. Valjalo bi zameniti mehanizme na kobilici (ovi rade, ali su nekako jadni, a jedan od šrafova je totalni divljak). Ja sam skinuo pickup-guard, pričvrstio potenciometre, očistio, obrisao, vratio, stavio nove žice, uradio kakav-takav setup, ubo... Svira jako dobro. Narednih dana probaću gitaru i na nečem većem od kućnog pojačalceta, ali sve sluti na odlično.
Takođe sam izguglao da se takvi instrumenti u Americi cene između 500 i 600 dolara.
Uz izvinjenje, dakle, pitam nanovo: koliko takav instrument vredi u Srbiji?
Elem, posredi je Fender Precision japanske (a ne meksičke) proizvodnje, serije E -- što, kako sam izguglao, znači da je proizveden negde između pozne 1984. i 1987. godine. Gitara je malo zapuštena: bedne žice, rasklaćeni potenciometri, tu i tamo flekava, ali neolupana, udarena samo na jednom mestu. Vrat OK, pragovi još uvek OK. Valjalo bi zameniti mehanizme na kobilici (ovi rade, ali su nekako jadni, a jedan od šrafova je totalni divljak). Ja sam skinuo pickup-guard, pričvrstio potenciometre, očistio, obrisao, vratio, stavio nove žice, uradio kakav-takav setup, ubo... Svira jako dobro. Narednih dana probaću gitaru i na nečem većem od kućnog pojačalceta, ali sve sluti na odlično.
Takođe sam izguglao da se takvi instrumenti u Americi cene između 500 i 600 dolara.
Uz izvinjenje, dakle, pitam nanovo: koliko takav instrument vredi u Srbiji?
Ja mislim da je to skupo sad,i da bi moglo da prođe za 500eur,jer ipak sada spada u tu Vintage klasu 
aj ako budeš mogao baci snimke 'otvorenih' žica,ono samo okineš E i ostaviš nas da maštamo

aj ako budeš mogao baci snimke 'otvorenih' žica,ono samo okineš E i ostaviš nas da maštamo