Savet za bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Funky_Bassmasta

Savet za bass

Post by Funky_Bassmasta » 10 Jan 2009, 20:03

Ej zdravo narode sada ubrzo sam dosao pri neku paru i mislim i tih da ***** na jos jedan bass e sada imam negde okolo 500 eura e i sada se mislim dali kupiti neki dobar 4 zican neka jaka marka kazemo ko fender nesto tako ili G&L nesto staromodnije tako ili kupiti nekoj dobar 5to zican ili pa uzmeti jos jedan pokvalitetnii fretles ali nemogu se nikako odlu4iti i sada trazim vasu pomos da mi kazete i neku ideju ako imate

Solomon
Dimension 7

Re: Savet za bass

Post by Solomon » 10 Jan 2009, 20:09

ja bih uzeo 5-zicani, posto 4-zicani i fretless vec imas :D

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 10 Jan 2009, 20:21

Eto npr ja se drzim iskljucivo cetvorozicanih bas gitara, nije da ne mogu da sviram bas sa vise zica nego sam bolji na 4 zice.

Pogledaj oglase, probaj sto vise bas gitara, vidi sta tebi odgovara... :)

django

Post by django » 10 Jan 2009, 23:27

Ja bih pre imao jedan bas koji vredi 1000e, nego dva-tri koja vrede 500...

pozzz

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Jan 2009, 23:45

Dobar G&L ili Fender za 500evra ces naci samo ako te bas u*ebe. Znaci, ako si hyper ultra srecan i naidjes na nekog ko bi ta se rastosilja svoje gitare uz strogo finansijskih razloga.
Moj bi ti savet bio, strpi se, stedi, manijakalno prati oglase, pa mozda vec od 700-800evra naleti nesto dobro Fenderastog oblika...

Ako bi da kupujes u radnji za 500evra, ja sam strogo protiv tih middle range gitara, nakako mi to najslabija kupovina. I Braca je kupovao ovako bas u tom cenovnom rangu, strpio se covek i na kraju mu uleto Music Man za nevelike pare, pa ti sad vidi...
django wrote:Ja bih pre imao jedan bas koji vredi 1000e, nego dva-tri koja vrede 500...

pozzz
Pa i ovo nije losa ideja, ako mozes da prodas neki od tih basova koje imas, pa da ko covek pazaris jedan za ceo zivot!

The Mask AE

Post by The Mask AE » 11 Jan 2009, 00:26

Ukoliko mozes da zivis bez fretlesa prodaj sve i kupi jednu gitaru "fantasticnih glasovnih mogucnosti" kao sto rekose kolege.

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 11 Jan 2009, 03:21

django wrote:Ja bih pre imao jedan bas koji vredi 1000e, nego dva-tri koja vrede 500...

pozzz
+2

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 11 Jan 2009, 10:48

pozzz
I jos jedan!

Cope

Post by Cope » 11 Jan 2009, 13:38

Oženi jednu dobru :D

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 11 Jan 2009, 14:35

django je napisao:

pozzz
Ok, vidim da su svi za ovu varijantu... ali je dilema "vredi 1000 evra" ili "kosta 1000 evra"?! Sirac je dao dobar predlog... uvek je najbolje steknuti lovu i cekati iz zasede :hide: kad naleti dojaja varijanta (cena < vrednost), ti si spreman!

Za 600-700 evra moze da se napravi custom passive bass u solo P, P+J ili J+J konfiguraciji (fretted ili fretless) i da ti bude sve sto zelis od tog sveta... to je sve stvar potrebe i ukusa.
Ja bih, licno, radije imao vise gitara (od 1000 evra :P ), nego da klikcem dugmice i prekidace koji menjaju zvuk... mada planiram i jednu takvu... al custom!!!

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 18 Jan 2009, 02:34

KirilStipsa wrote:
django je napisao:

pozzz
Ok, vidim da su svi za ovu varijantu... ali je dilema "vredi 1000 evra" ili "kosta 1000 evra"?! Sirac je dao dobar predlog... uvek je najbolje steknuti lovu i cekati iz zasede :hide: kad naleti dojaja varijanta (cena < vrednost), ti si spreman!

Za 600-700 evra moze da se napravi custom passive bass u solo P, P+J ili J+J konfiguraciji (fretted ili fretless) i da ti bude sve sto zelis od tog sveta... to je sve stvar potrebe i ukusa.
Ja bih, licno, radije imao vise gitara (od 1000 evra :P ), nego da klikcem dugmice i prekidace koji menjaju zvuk... mada planiram i jednu takvu... al custom!!!
fala svima za savete koi su mi bile pomosni ali ko prvo ja bez fretlesa nemogu zasto u studio sve snimam na fretlesu zaradi unikatan zvuk drugo ja vekj imam bas od 550 eura custom radulovic passive p+j fretted je inace i spored meni je totalno po moj ukus i tu imam sve sto mi treba forma je precision ash drvo jedan del maple neck i fingerboard 21 prag uljni finish pasivni P i J magneta schillerovih masinka 2 coulor sunburst e kako sto mozete da primetite da je taj bas vise namenet za funk, jazz, fusion itd sto i ja sam to sviram od uvek ali sa mog benda sviramo heavy metal... i sada sam zakljucio da mi treba petozi4an aktivan a to je zaradi dva razloga ko prvo zelim da prosirim moje znanje na petozi4nog drugo u moji bend sviramo heavy metal i dobro bi mi dosle peta zica i ostar zvuk aktivne elektronike e i lakse se dise sa pragovima u studio :D i zato ako kupim takav ja bi bio zadovaljan i bi imao dovoljno basa moji radulovica cu samo svirati po doma vezbat cu muziku iz moje duse fretles kju ipak koristiti samo u studio a taj novi kju koristiti za nastupe svirke koncerti itd... e a mislis da sam se odlu4io kakv bas zelim sada hocu da 4ujem vase misljenje o njemu ili ako imate bolji predlog slobodno a meni u oko mi je nekako zapala opet yamaha i to petozicna BBX 615 opet crna eve i link ko hoce da je dzirne: http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Yam ... 001888-001
pa narode pisite vase mislenje

Cope

Post by Cope » 18 Jan 2009, 17:43

Funky_Bassmasta wrote:
KirilStipsa wrote:
django je napisao:

pozzz

fala svima za savete koi su mi bile pomosni ali ko prvo ja bez fretlesa nemogu zasto u studio sve snimam na fretlesu zaradi unikatan zvuk drugo ja vekj imam bas od 550 eura custom radulovic passive p+j fretted je inace i spored meni je totalno po moj ukus i tu imam sve sto mi treba forma je precision ash drvo jedan del maple neck i fingerboard 21 prag uljni finish pasivni P i J magneta schillerovih masinka 2 coulor sunburst e kako sto mozete da primetite da je taj bas vise namenet za funk, jazz, fusion itd sto i ja sam to sviram od uvek ali sa mog benda sviramo heavy metal... i sada sam zakljucio da mi treba petozi4an aktivan a to je zaradi dva razloga ko prvo zelim da prosirim moje znanje na petozi4nog drugo u moji bend sviramo heavy metal i dobro bi mi dosle peta zica i ostar zvuk aktivne elektronike e i lakse se dise sa pragovima u studio :D i zato ako kupim takav ja bi bio zadovaljan i bi imao dovoljno basa moji radulovica cu samo svirati po doma vezbat cu muziku iz moje duse fretles kju ipak koristiti samo u studio a taj novi kju koristiti za nastupe svirke koncerti itd... e a mislis da sam se odlu4io kakv bas zelim sada hocu da 4ujem vase misljenje o njemu ili ako imate bolji predlog slobodno a meni u oko mi je nekako zapala opet yamaha i to petozicna BBX 615 opet crna eve i link ko hoce da je dzirne: http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Yam ... 001888-001
pa narode pisite vase mislenje
Au kralju ostah bez vazduha dok sam ovo pročitao... :D :D :D

fiti93

Post by fiti93 » 26 Apr 2009, 12:56

Preporucite mi neki dobar pocetnicki bass. Do 1500 dinara. xD salim se... po mogucstvu do nekih 25000 dinara.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Apr 2009, 13:08

pisalo se ihaaaaaaaaj na forumu o tome, procesljaj malo pa postavi pitanje. :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Apr 2009, 14:10

Pa dobro mogao si i odmah da mu proporucis Ariu :mrgreen:

Post Reply