Fender Šestožičani Bas (Steve Bailey Sig)

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Funky_Bassmasta

Fender Šestožičani Bas (Steve Bailey Sig)

Post by Funky_Bassmasta » 05 Feb 2009, 02:34

za 2009 Fender je izdao signature model za Steve bailey i to 6to zicni fretted i fretless modela
http://www.fender.com/products//search. ... 0197400306 - fretless
http://www.fender.com/products//search. ... 0197401300 - freted
spored mene to je jedan od najruzniih jazz basova sto sam ikada vidio ali zvuci pekolno dobro evo i primer za to:

The Mask AE

Re: 6to zicani fender ovo mora da se vidi

Post by The Mask AE » 05 Feb 2009, 08:41

Prihvaticu tvoje misljenje da zvuci dobro jedino ako si isti cuo ili probao. Onaj model sto on svira jedino je fizicki isti sa ovim sto sad prodaju (moje misljenje). Mislim da se pritisak na fendera da pocnu sa proizvodnjom modela sa 6 zica i 24 praga napokon isplatio (za neke) ali na pogresnu stranu. Ja bih recimo isao na stranu da flagship modele proizvodim u verziji sa 6/24. Ovako ne verujem da ce se prodaja povecati.

A ona road warn ili kako vec serija je isto no comment. Ne kapiram zasto bi neko proizveo novu gitaru i sad napravio da bude izlizana i ispucala i nikakva. Znaci, ako je gitara pravi relic iz proslosti ok je da bude takva i njeno stanje ne treba dirati jer gitara gubi na vrednosti, ali ako je gitara nova ja bi hteo takvu i da je kupim. Mislim da su ti pokusaji besmisleni.

vbraca
vrabac

Re: Fender Šestožičani Bas (Steve Bailey Sig)

Post by vbraca » 05 Feb 2009, 23:43

Bolja je bila Aria Steve Bailey fretless, ako mene pitate, i plus je za manje pare...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 05 Feb 2009, 23:51

vbraca wrote:Bolja je bila Aria Steve Bailey fretless, ako mene pitate, i plus je za manje pare...
Jesi ih imao priliku uporediti?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 05 Feb 2009, 23:55

Ne, ali sam probao Ariu a ovaj sam samo cuo.
Sumnjam da Fender opravdava svoju cenu, i izmedju Fendera i Arie, uvek bih prvo probao Ariu.

P.S.Niko od nas nije probao ovaj sestozicani, dajem nekakav sud po snimcima.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 06 Feb 2009, 00:53

Sumnjam da Fender opravdava svoju cenu
Ja sam bas cuo da su modeli za 2008/2009 bas dojaja...sto bi znacilo da su prilicno konkurentni...
Ne znam tacno na koji model Arie mislis, ali ne bih bas tako teska poredjenja pravio... Fender vs Aria...
A da su skupi, skupi su... al su dobri!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Feb 2009, 01:02

Ja nisam imao pojma do sada da je Bailey svirao Ariu... :hide:

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 06 Feb 2009, 01:50

ko prvo taj fender sto svira steve bailey i taj ste je u prodazbu su totalno isti zasto on je otisao ka fenderu i je rekao hocu takav i takav bas a oni su mu rekli uredu ama ako ali ako ih napravimo vise i za u prodazbu e i mislim da fender se je mn prodao mani sto su proizvogjali aktivni 5zicani sada i 6to zicani sta je sledec: nova forma? nove vrste na magnete (mada vise i su poceli stavljati humbuckere :S) spored mene sto klasicnije fender to i bolji zato i meni se svigjaju samo najobi4nije standardne jazz i precision basseve. E a to za Road Warn serije je samo jos jedan dokaz da su se prodali te serije su ih napravile samo za razmazane bogatase i pozeri koji se ne razume u gitare imaju malo vise novca za frljanje i su previse mrzeljivi potraziti nekoji star bas.
e a za Stevove Aria i nemam neko visoko misljenje zato sto ko prvo ona je osnovana modela jazz bassa i ipak fender si je fender ja mislim da aria se nemoze nositi sa fenderom e inace eve i slike od stevove arie:
Image

The Mask AE

Post by The Mask AE » 06 Feb 2009, 08:02

Funky_Bassmasta wrote:ko prvo taj fender sto svira steve bailey i taj ste je u prodazbu su totalno isti
Ne verujem care da su isti jer je ovaj masterbuilt only bio do pre dva meseca, a ovi su sad artist serija.

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 06 Feb 2009, 20:52

sto znam mozda imas pravo ali koliko moze da je razlika ipak???

misko_mtc

Post by misko_mtc » 25 Feb 2009, 10:53

Sta znam, ako bih kupovao bass sa 6 zica, pre bih se odlicio za ovu gitaru
http://namm.harmony-central.com/WNAMM03 ... JP2-lg.jpg
Fender je dobar, odlican... ali nekako nisam navikao da vidim fender sa 6 zica, iskreno...
Ali znate kako kazu, svi automobili su dobri, ali mecka je mecka... Tako i za gitare, svi su dobri ali Fender...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Feb 2009, 10:55

Ovu jamahu sam video i svirnuo u mitrosu. Ne porede se ove dve dzitre. Svaka je svet za sebe.

misko_mtc

Post by misko_mtc » 25 Feb 2009, 11:11

Pa znas, nisam probao ovog Fendera... Ova yamaha ima neki karakteristican ton koji izdvaja od drugih...e sad ne znam da li si probao Patituccijev model...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Feb 2009, 11:34

Ona sa jasenom i javorom u telu. Iz nje je valjda i izasao ovaj model. Mada ovo nije ni bitno sad :off-topic:

sixstring

Post by sixstring » 02 Apr 2009, 01:18

kolleegaaa (Mask) aaahahaha vidi fenđer sunđer će pravi i 6icu za mene,mwahahaha 6 ice će zavladati svetom! mwaghhahaha :twisted:

Post Reply