Squier jazz bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Squier jazz bass
Kako vam se čini ova sprava za relativno male pare?
http://www.justmusic.de/item/gitarren-b ... 14466.html
http://www.justmusic.de/item/gitarren-b ... 14466.html
- nemanja_cs
Re: Squier jazz bass
http://www.justmusic.de/item/ibanez-gsr ... 11836.html
ovo je mnogo bolje. veruj mi, moj bassista ima.
dodash jos malo kinte i uzmes ovo
http://www.justmusic.de/item/warwick-ro ... 23404.html
i onda si na konju
ovo je mnogo bolje. veruj mi, moj bassista ima.
dodash jos malo kinte i uzmes ovo
http://www.justmusic.de/item/warwick-ro ... 23404.html
i onda si na konju
- sirac-šunka
- vragolan
Pa pricali smo u vise navrata o tom basu, lep je

A ne bih baš poredio jazz bass sa Ibanez-om i Rockbass-om... Ako oće čovek jazz bass, oče jazz bass, and there is nothing we can do about that!

A ne bih baš poredio jazz bass sa Ibanez-om i Rockbass-om... Ako oće čovek jazz bass, oče jazz bass, and there is nothing we can do about that!

- nemanja_cs
pa nije rekao da hoce bash dzez bass, pita za taj, ja kazem sta mislim da je bolje od dzez bassa
e sad... stvar je ukusa...

Ovaj Squier sam imam priliku da malo pipnem, i u nižim pozicijama je vrat nežan i uzak ko devojačka pica. Ne dopada mi se što su žice suviše nisko u poziciji za slap pa imam problem da podvučem kažiprst pod žicu, a imam zaista sitnu ruku. Da li tako i na fenderu?
Zvuk mi se dopao pa ako je neko imao priliku da uporedi Squier sa Fender jazz basom, interesuje me koja je značajnija razlika, osim cene naravno, i toga što se ne delje u Kini nego u Indoneziji.
Ovaj Rockbass mi deluje zanimljivo, a i cena je iznenadjujuće prihvatljiva za tu tvrtku, što nisam očekivao.
Zvuk mi se dopao pa ako je neko imao priliku da uporedi Squier sa Fender jazz basom, interesuje me koja je značajnija razlika, osim cene naravno, i toga što se ne delje u Kini nego u Indoneziji.
Ovaj Rockbass mi deluje zanimljivo, a i cena je iznenadjujuće prihvatljiva za tu tvrtku, što nisam očekivao.

- nemanja_cs
pa da, ja nisam bassista, al pretpostavljam da im je to kao neka 'niza' ili niza srednja klasa ili nesto vec, jer su ostali mnoogo skuplji, pogle thumb ili korvetu.
e sad, ne sumnjam da je daleeeko bolji zvuk od skvajera i fendera zajedno, al opet, stvar je u ukusu...meni je bolji warwick od fendera i skvajera, poslusaj bend Mudvayne i njihovog bassistu, on svira corvettu cini mi se... i kida kakav je bass
e sad, ne sumnjam da je daleeeko bolji zvuk od skvajera i fendera zajedno, al opet, stvar je u ukusu...meni je bolji warwick od fendera i skvajera, poslusaj bend Mudvayne i njihovog bassistu, on svira corvettu cini mi se... i kida kakav je bass

-
RockBass je za Warwick isto sto i Squier za Fender...
Takav jedan (naglasavam, JEDAN) Squier sam video/probao i ucinio mi se kao ok. Nije bio setovan kako treba (sto je cest slucaj) pa nisam ni mogao da ga ocenim bas za review... u svakom slucaju, najbolji JAZZ BASS za male pare je jeftin JAZZ BASS
tj. Squier jazzbass! Ali ih ima svakavih...
U odnosu na Fender, sve Squier gitare su drugorazredne izrade (drvo, plastika, elektronika, hardware, kontrola kvaliteta), i to je i politika kuce (fender). Smatram da isto kao sto ima dobrih i manje dobrih (kako sam pazljiv sa recima
) U.S. Fender gitara, tako ima i losih i manje losih Squiera... Za 2008/2009. je Fender pripremio novu politiku, i odlucio da (ponovo) podigne kvalitet izrade, sto je rezultovalo i novim serijama Squiera... koji stvarno zvuce i izgledaju sjajno...
Ako planiras jazzbass (ako nije hitno), mozda ne bi bilo lose da sacekas (da se raspitas u Mitrosu) te serije, SQUIER CLASSIC VIBE... mislim da ce to biti bolja varijanta.
Sto se tice Warwick-a... to je vec stvar ukusa, ali nema nikakve veze sa Fender vibe-om!
Takav jedan (naglasavam, JEDAN) Squier sam video/probao i ucinio mi se kao ok. Nije bio setovan kako treba (sto je cest slucaj) pa nisam ni mogao da ga ocenim bas za review... u svakom slucaju, najbolji JAZZ BASS za male pare je jeftin JAZZ BASS

U odnosu na Fender, sve Squier gitare su drugorazredne izrade (drvo, plastika, elektronika, hardware, kontrola kvaliteta), i to je i politika kuce (fender). Smatram da isto kao sto ima dobrih i manje dobrih (kako sam pazljiv sa recima

Ako planiras jazzbass (ako nije hitno), mozda ne bi bilo lose da sacekas (da se raspitas u Mitrosu) te serije, SQUIER CLASSIC VIBE... mislim da ce to biti bolja varijanta.
Sto se tice Warwick-a... to je vec stvar ukusa, ali nema nikakve veze sa Fender vibe-om!
Upravo to sam i priželjkivao da čujem...KirilStipsa wrote: Sto se tice Warwick-a... to je vec stvar ukusa, ali nema nikakve veze sa Fender vibe-om!

-
Pa sta onda dajes povoda ovim warwick-o-ljubcima da miniraju temu
Salim se, nemoj da se neko nadje prozvanim...
Mislim da rockbass nije bestbuy, definitivno... mada nisam ljubitelj firme generalno, tako da se moje misljenje ne racuna!
Ako volis i poznajes jazzbass, moraces (kao uostalom i kad kupujes Fendera) da se malo pozabavis trazenjem "pravog" komada... Squier je upravo zbog toga na meti nekih forumasa ovdi... jer dva komada istog modela i ranga mogu da budu nebo i zemlja... ne sme na slepo da se kupuje!
A sto se tice tvog komentara na niske zice... to se podesava po individualnom ukusu... 100 ljudi 100 cudi! Ja takodje volim malo "jacu" akciju, al za to treba da si u formi

Salim se, nemoj da se neko nadje prozvanim...
Mislim da rockbass nije bestbuy, definitivno... mada nisam ljubitelj firme generalno, tako da se moje misljenje ne racuna!
Ako volis i poznajes jazzbass, moraces (kao uostalom i kad kupujes Fendera) da se malo pozabavis trazenjem "pravog" komada... Squier je upravo zbog toga na meti nekih forumasa ovdi... jer dva komada istog modela i ranga mogu da budu nebo i zemlja... ne sme na slepo da se kupuje!
A sto se tice tvog komentara na niske zice... to se podesava po individualnom ukusu... 100 ljudi 100 cudi! Ja takodje volim malo "jacu" akciju, al za to treba da si u formi

- sirac-šunka
- vragolan
My point exactly!KirilStipsa wrote:Pa sta onda dajes povoda ovim warwick-o-ljubcima da miniraju temu![]()
Jazz bass je jazz bass!
Bio on Squier, Aria ili Fender American Deluxe...

Nece se bas svi sloziti sa ovom poslednjom konstatacijom, ali sta da se radi...
- The Mask AE
Fender je jazz bass. Sve ostalo je kopija Fender jazz bass-a (naravno i skvajer moj nesudjeni).
- nemanja_cs
eh, ja sam ovde u manjini x)
onda, jazzbass it is
onda, jazzbass it is

-
JazzBass je model, Fender je firma... i firma Squier ima model called JazzBass... a i te dve firme imaju sto-sta zajednicko... pogotov sto se tice modela gitara!!!
Squier je ipak nesto najblize Fenderu za te pare...
Naravno da je Squier klasa ispod, ali i kosta toliko... koliko para toliko muzike... i Squier ima razne kategorije!
Mada ima i ova Legend (to je Arijin Squier) firma, kupio moj drugar Precu ala Phil Lynott za 120 evra... i pored toga sto mislim da ne moze jeftinije, mislim da je super varijanta ako hoces bass, a ne daje ti se vise para! Za te pare, stvarno ne moze bolje!
Squier je ipak nesto najblize Fenderu za te pare...
Naravno da je Squier klasa ispod, ali i kosta toliko... koliko para toliko muzike... i Squier ima razne kategorije!
Mada ima i ova Legend (to je Arijin Squier) firma, kupio moj drugar Precu ala Phil Lynott za 120 evra... i pored toga sto mislim da ne moze jeftinije, mislim da je super varijanta ako hoces bass, a ne daje ti se vise para! Za te pare, stvarno ne moze bolje!
- sirac-šunka
- vragolan
Ma zna to Ostoja, nego on ima teoriju da samo Fender moze da napravi dobar komad Jazz Bass-a, a da je sve ostalo nje-sra...KirilStipsa wrote:JazzBass je model, Fender je firma... i firma Squier ima model called JazzBass...
- The Mask AE
Pa, recimo da Sadowsky i jos par firmi pravi dobre kopije... Ali fenderica matora je zakon... Evo zasto
Iako mi je prva bass gitara bila skvajer (sada vlasnistvo Sirca-Sunke) mogu samo reci: koliko para toliko muzike. Znaci gitara vredi koliko je platis.
A to skvajer vintage modified.... To meni zvuci kao kustomazing ograde a ne m. instrumenta.
Misao dana: koliko je slika gore prosla verzija fotosopova i kojim je aparatom slikana?
Iz ovog citata sa wikipedia-e naglasavam LEO FENDER. Ovim naravno ne tvrdim da recimo Jazz bass Fenderica ima bolji zvuk od Sadovskog jer bi morao probati Sadovskog, a i kad bi rekao koji mi se vise svidja moja baka bi rekla da joj se drugi svidja vise i sta onda. Poenta je sledeca: slusaj svoje usi, ne gledaj sta drugi sviraju i kako to izgleda uz plavi dzins i starke. Ima tu i dosta marketinga. Svi znamo koliko su se fender modeli promenili samo u poslednjih 19 godina. Da ne pominjem od nastanka.The Jazz Bass (or J Bass) was the second model of electric bass guitar created by Leo Fender.
Iako mi je prva bass gitara bila skvajer (sada vlasnistvo Sirca-Sunke) mogu samo reci: koliko para toliko muzike. Znaci gitara vredi koliko je platis.
A to skvajer vintage modified.... To meni zvuci kao kustomazing ograde a ne m. instrumenta.
Misao dana: koliko je slika gore prosla verzija fotosopova i kojim je aparatom slikana?