Squier jazz bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Cope

Squier jazz bass

Post by Cope » 09 Feb 2009, 22:13

Kako vam se čini ova sprava za relativno male pare?

http://www.justmusic.de/item/gitarren-b ... 14466.html

nemanja_cs

Re: Squier jazz bass

Post by nemanja_cs » 09 Feb 2009, 22:36

http://www.justmusic.de/item/ibanez-gsr ... 11836.html
ovo je mnogo bolje. veruj mi, moj bassista ima.

dodash jos malo kinte i uzmes ovo
http://www.justmusic.de/item/warwick-ro ... 23404.html

i onda si na konju

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Feb 2009, 22:50

Pa pricali smo u vise navrata o tom basu, lep je :D
Image

A ne bih baš poredio jazz bass sa Ibanez-om i Rockbass-om... Ako oće čovek jazz bass, oče jazz bass, and there is nothing we can do about that! :D

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 09 Feb 2009, 22:54

pa nije rekao da hoce bash dzez bass, pita za taj, ja kazem sta mislim da je bolje od dzez bassa :mrgreen: e sad... stvar je ukusa...

Cope

Post by Cope » 09 Feb 2009, 23:32

Ovaj Squier sam imam priliku da malo pipnem, i u nižim pozicijama je vrat nežan i uzak ko devojačka pica. Ne dopada mi se što su žice suviše nisko u poziciji za slap pa imam problem da podvučem kažiprst pod žicu, a imam zaista sitnu ruku. Da li tako i na fenderu?
Zvuk mi se dopao pa ako je neko imao priliku da uporedi Squier sa Fender jazz basom, interesuje me koja je značajnija razlika, osim cene naravno, i toga što se ne delje u Kini nego u Indoneziji.

Ovaj Rockbass mi deluje zanimljivo, a i cena je iznenadjujuće prihvatljiva za tu tvrtku, što nisam očekivao. :shock:

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 09 Feb 2009, 23:42

pa da, ja nisam bassista, al pretpostavljam da im je to kao neka 'niza' ili niza srednja klasa ili nesto vec, jer su ostali mnoogo skuplji, pogle thumb ili korvetu.
e sad, ne sumnjam da je daleeeko bolji zvuk od skvajera i fendera zajedno, al opet, stvar je u ukusu...meni je bolji warwick od fendera i skvajera, poslusaj bend Mudvayne i njihovog bassistu, on svira corvettu cini mi se... i kida kakav je bass :mrgreen:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 09 Feb 2009, 23:57

RockBass je za Warwick isto sto i Squier za Fender...

Takav jedan (naglasavam, JEDAN) Squier sam video/probao i ucinio mi se kao ok. Nije bio setovan kako treba (sto je cest slucaj) pa nisam ni mogao da ga ocenim bas za review... u svakom slucaju, najbolji JAZZ BASS za male pare je jeftin JAZZ BASS :idea: tj. Squier jazzbass! Ali ih ima svakavih...

U odnosu na Fender, sve Squier gitare su drugorazredne izrade (drvo, plastika, elektronika, hardware, kontrola kvaliteta), i to je i politika kuce (fender). Smatram da isto kao sto ima dobrih i manje dobrih (kako sam pazljiv sa recima :P ) U.S. Fender gitara, tako ima i losih i manje losih Squiera... Za 2008/2009. je Fender pripremio novu politiku, i odlucio da (ponovo) podigne kvalitet izrade, sto je rezultovalo i novim serijama Squiera... koji stvarno zvuce i izgledaju sjajno...

Ako planiras jazzbass (ako nije hitno), mozda ne bi bilo lose da sacekas (da se raspitas u Mitrosu) te serije, SQUIER CLASSIC VIBE... mislim da ce to biti bolja varijanta.

Sto se tice Warwick-a... to je vec stvar ukusa, ali nema nikakve veze sa Fender vibe-om!

Cope

Post by Cope » 10 Feb 2009, 00:02

KirilStipsa wrote: Sto se tice Warwick-a... to je vec stvar ukusa, ali nema nikakve veze sa Fender vibe-om!
Upravo to sam i priželjkivao da čujem... :)

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 10 Feb 2009, 01:09

Pa sta onda dajes povoda ovim warwick-o-ljubcima da miniraju temu :P

Salim se, nemoj da se neko nadje prozvanim...

Mislim da rockbass nije bestbuy, definitivno... mada nisam ljubitelj firme generalno, tako da se moje misljenje ne racuna!
Ako volis i poznajes jazzbass, moraces (kao uostalom i kad kupujes Fendera) da se malo pozabavis trazenjem "pravog" komada... Squier je upravo zbog toga na meti nekih forumasa ovdi... jer dva komada istog modela i ranga mogu da budu nebo i zemlja... ne sme na slepo da se kupuje!

A sto se tice tvog komentara na niske zice... to se podesava po individualnom ukusu... 100 ljudi 100 cudi! Ja takodje volim malo "jacu" akciju, al za to treba da si u formi 8)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Feb 2009, 10:40

KirilStipsa wrote:Pa sta onda dajes povoda ovim warwick-o-ljubcima da miniraju temu :P
My point exactly!
Jazz bass je jazz bass!
Bio on Squier, Aria ili Fender American Deluxe... :)
Nece se bas svi sloziti sa ovom poslednjom konstatacijom, ali sta da se radi...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 10 Feb 2009, 10:47

Fender je jazz bass. Sve ostalo je kopija Fender jazz bass-a (naravno i skvajer moj nesudjeni).

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 10 Feb 2009, 11:21

eh, ja sam ovde u manjini x)
onda, jazzbass it is :gitara2:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 10 Feb 2009, 14:47

JazzBass je model, Fender je firma... i firma Squier ima model called JazzBass... a i te dve firme imaju sto-sta zajednicko... pogotov sto se tice modela gitara!!!
Squier je ipak nesto najblize Fenderu za te pare...

Naravno da je Squier klasa ispod, ali i kosta toliko... koliko para toliko muzike... i Squier ima razne kategorije!

Mada ima i ova Legend (to je Arijin Squier) firma, kupio moj drugar Precu ala Phil Lynott za 120 evra... i pored toga sto mislim da ne moze jeftinije, mislim da je super varijanta ako hoces bass, a ne daje ti se vise para! Za te pare, stvarno ne moze bolje!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Feb 2009, 15:02

KirilStipsa wrote:JazzBass je model, Fender je firma... i firma Squier ima model called JazzBass...
Ma zna to Ostoja, nego on ima teoriju da samo Fender moze da napravi dobar komad Jazz Bass-a, a da je sve ostalo nje-sra...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 10 Feb 2009, 15:11

Pa, recimo da Sadowsky i jos par firmi pravi dobre kopije... Ali fenderica matora je zakon... Evo zasto
The Jazz Bass (or J Bass) was the second model of electric bass guitar created by Leo Fender.
Iz ovog citata sa wikipedia-e naglasavam LEO FENDER. Ovim naravno ne tvrdim da recimo Jazz bass Fenderica ima bolji zvuk od Sadovskog jer bi morao probati Sadovskog, a i kad bi rekao koji mi se vise svidja moja baka bi rekla da joj se drugi svidja vise i sta onda. Poenta je sledeca: slusaj svoje usi, ne gledaj sta drugi sviraju i kako to izgleda uz plavi dzins i starke. Ima tu i dosta marketinga. Svi znamo koliko su se fender modeli promenili samo u poslednjih 19 godina. Da ne pominjem od nastanka.

Iako mi je prva bass gitara bila skvajer (sada vlasnistvo Sirca-Sunke) mogu samo reci: koliko para toliko muzike. Znaci gitara vredi koliko je platis.
A to skvajer vintage modified.... To meni zvuci kao kustomazing ograde a ne m. instrumenta.

Misao dana: koliko je slika gore prosla verzija fotosopova i kojim je aparatom slikana?

Post Reply