Jos jedan pocetnik....

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Locked
LoneRider

Jos jedan pocetnik....

Post by LoneRider » 14 May 2009, 02:26

Posto su sve teme u kojima pocetnici traze savet zakljucane (ili nisam dovoljno skrolovao), stize jos jedna..Svirao bih rock, metal i srodne pravce tu i tamo, pa i rege. Budzet mi je 200 evra plafon (ne znam tacno ali ne racunam na vise). U principu da za manji novac dobijem kakav - takav kvalitet, sam izgled gitare mi nije toliko bitan. Spazio sam Ibanez GSR 180, i Aria razne modele, cak nekoliko do 150 evra. Vidjao sam i poneki Solton i LDT cini mi se (tako neko ime). Komentar na ove i neki drugi predlozi? :)

theMadDoGbn

Re: Jos jedan pocetnik....

Post by theMadDoGbn » 14 May 2009, 07:48

Prosle godine sam pazario takvog ibaneza. Ne nudi nista xtra, ali odradjuje posao i dosta je brz za sviranje, pored toga lagana je gitara pa se neces iskilaviti. Ariju ne bih preporucio po mom iskustvu, basista iz benda sa kojim djelimo prostoriju ima jednu, ali po zvuku ne moze ni priblizno ibanezu. Ako mozes da pristekas jos samo malo para uzmi aktivnog gsr 200

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 14 May 2009, 08:12

:wallbash_2:
Daj prelistaj malo forum.

A onda kupi Ariu :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 May 2009, 09:44

Joj ta Aria o kojoj pricas, sviralo je pola Bijeljine :lol: akcija je pola metra na 12 pragu :cry: , kada bi se fino setupovala mogao bi se solidan zvuk izvuci iz nje, a ni Ibanez nije los :ziveli:

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 14 May 2009, 11:06

Solomon wrote:Joj ta Aria o kojoj pricas, sviralo je pola Bijeljine :lol: akcija je pola metra na 12 pragu :cry: , kada bi se fino setupovala mogao bi se solidan zvuk izvuci iz nje, a ni Ibanez nije los :ziveli:
Da, mali Stefan sada svira na njoj :D Tesko sranje od instrumenta

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 May 2009, 11:25

Budi malo jasniji kakav si pocetnik, kolko dugo sviras. Ako bukvalno tek pocinjes da sviras gitaru, bolje uzmi KLASICNU(ne akousticnu) gitaru, mnogo brze ces napredovati, u slucaju da imas vec neki staz 1- 2 dana uzmi ibaneza bolji je od tih aria, po meni je i dosta bolji od squiera, i probaj vise komada

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 14 May 2009, 11:45

Ne, ne slušaj ove ostale, ja sam stariji, iskusniji i imam mnogo više postova od njih zajedno. Ti apsolutno moraš da kupiš ARIU!

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 May 2009, 11:53

sirac-šunka wrote:Ne, ne slušaj ove ostale, ja sam stariji, iskusniji i imam mnogo više postova od njih zajedno. Ti apsolutno moraš da kupiš ARIU!

Zasto ga lozis ,jel radis u radnji koja prodaje arie ili sta? Cilj ovoga je da pomognes drugima, ne da ih lozis da kupe gitaru koju ce mrzeti

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 May 2009, 12:03

:deda: Kupi gajde... One su provereno najbolji zicani instrument na kojim mozes da naucis klavir. Ukoliko nadjes kupi Arijine gajde.

Evo ovaj model je original i vrh je:
Image
Ognjene, DOBRODOSAO NA FORUM!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 May 2009, 12:13

Cilj ovoga je da pomognes drugima
To je cilj celog foruma, zato i postoji milion slicnih tema ovoj pa izvolite pogledajte kako smo njima pomogli i zasto nemamo strpljenja kada nekoga mrzi da koristi taster PRETRAGA u gornjem desnom uglu ovog foruma!!!

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 14 May 2009, 12:23

Предлажем да се истакне то претрага.
Стрелице које упиру на претрагу и да се повећа.
:D

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 May 2009, 12:37

Mislim da treba staviti kao stiki i kao frequently asked questions. Takodje treba promeniti pravilnik da ljudi ne smaraju sa tim.
Kako li samo svi zabodu isto pitanje i istu sumu od 200 evra...

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 14 May 2009, 12:42

васко стоји иза тога...

LoneRider

Post by LoneRider » 14 May 2009, 14:00

ognjen93 wrote:Budi malo jasniji kakav si pocetnik, kolko dugo sviras. Ako bukvalno tek pocinjes da sviras gitaru, bolje uzmi KLASICNU(ne akousticnu) gitaru, mnogo brze ces napredovati, u slucaju da imas vec neki staz 1- 2 dana uzmi ibaneza bolji je od tih aria, po meni je i dosta bolji od squiera, i probaj vise komada

Klasicna = obicna gitara? :D Na njoj znam da odsviram 5-6 melodija, cak i na 2-3 zice.. :D

Evo covek svira na Aria gitari od 120E, meni zvuci fino, ili barem fino za te pare...

Ne, nije me mrzelo da koristim pretragu. Samo nisam nasao sta sam trazio zato sto na svakoj temi postoje dva odgovora vezana za temu i trideset potpuno nebitnih. Tako uostalom na sve teme u kojima pocetnici traze pomoc dodje lock. Ako neces da pomognes nekome, ne tera te niko da se oglasavas na temi, produzi dalje ako nemas strpljenja za pocetnike koji uvek pitaju iste stvari. Zamislite da u sezoni gripa doktori nece da lece ljude zato sto svaki pacijent ima iste simptome i ista pitanja.. :roll:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 14 May 2009, 14:09

Prijatelju... Obrati paznju na tvoje postove u ovoj temi: postavio si pitanje, nasao si informaciju, rekao si sta zvuci fino, odgovorio si na svoje pitanje, ostalo ti je 80 evra u dzepu da izvedes cicu na vrhunsku veceru. Sta ces bolje.

A sto se tice komentara za search: nisi dovoljno trazio jer se non stop vrte price o gitarama do 200 jura, svi online zivi oglasi svakih 5 dana imaju bar po jednu gitaru u tom cenovnom rangu etc. E sad tvoj komentar je skroz na mestu znajuci da si nov ovde, ali zamisli kako se oseca lik koji ima 2000+ postova i gleda identicnu temu po milioniti put, a neki red mora da postoji. Zamisli da svaki put kada udjes u podforum vidis prvo 20 istih topica pa moras da se smaras. Tu lezi i smisao rada admina. Red. Preglednost. Kontash? ::ranting::

Uostalom imaj malo postovanja, a i imas i drugih foruma npr. talkbass.com gde ima stvarno svega.

Znam da si na pocetku ali nisi teleportovan iz 13 veka, pa prosurfaj.

I da, sveto pravilo koje pisem poslednji put bilo gde: (moj (c)) kada postavis pitanje na forumu niko ne moze da ti odgovori sta je tebi najbolje, vec samo sta je njemu najbolje mada je i to relativno i direktno srazmerno kilometrazi istog. Ti treba da probas. Sto znaci: forumi, oglasi, radnje, ortaci, poznanici, forumi, oglasi, radnje, ortaci, poznanici,forumi, oglasi, radnje, ortaci, poznanici you get the point...
:ma bravo:

Locked