BOSS GEB-7 bass ekvilajzer
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
BOSS GEB-7 bass ekvilajzer
Ima li neko iskustva sa ovom napravom, i kakva?
Ja sam ima priliku da je probam nešto malo na sobnoj snazi, na tuđem basu i pojačalu, što mi ništa ne govori...
Obzirom da imam aktivnu gitaru, i tropojasni eq na pojačalu, da li uopšte ima smisla da je uzimam?
fala...
Ja sam ima priliku da je probam nešto malo na sobnoj snazi, na tuđem basu i pojačalu, što mi ništa ne govori...
Obzirom da imam aktivnu gitaru, i tropojasni eq na pojačalu, da li uopšte ima smisla da je uzimam?
fala...
Re: BOSS GEB-7 bass ekvilajzer
Ja sam imao tu pedalu jedno vreme dok sam svirao tezge(bass direkt u mixetu).Koristio sam je sa pasivnom gitarom (Fender Jazz) i razlika je bila ogromna tj. zvuk je imao neku "živost",nije bio onako "suv" a i lepo su mogli da se reši problemi u nekim prostorijama gde sve odjekuje pa nadješ frekvenciju koja ti smeta i skineš je.Kasnije sam je koristio na isti fazon sa soundgearom(sr800) pa je bilo bolje bez pedale nego sa njom jer mi je tada eq na gitari bio praktično neupotrebljiv(šta god da dodam ima ga previše ....)...e sad aktivan bass i pojačalo....pa mislim da ti to ne treba(jedino ako ima baš nekih velikih nedostataka u frekvencijama gitare/pojačala).Nadam se da sam pomogao,pozdrav. 

Ja bi ga ipak uzeo, i to ću da uradim ako naleti, neće da škodi a može da koristi...
Heheh a i to što kažeš...tako sam i ja uzeo chorus pa ako ništa drugo imam barem sa čega da brišem prašinu
...Šalim se,korisna je to sprava ali je komplikacija namestiti ton sa 3 ekvilajzera(preamp na gitari+pedala+eq na pojačalu)

A, pa korus je već kurtoazijaZoxybass wrote:Heheh a i to što kažeš...tako sam i ja uzeo chorus pa ako ništa drugo imam barem sa čega da brišem prašinu![]()
...Šalim se,korisna je to sprava ali je komplikacija namestiti ton sa 3 ekvilajzera(preamp na gitari+pedala+eq na pojačalu)

Soko zove Orla... Ja sam pre nekoliko meseci pazario GEB-7 i ne kajem se nimalo, ali trebaće da objasnim zašto.
Elem, mojoj klasičarsko-akustičarskoj duši zapravo je mrska sva ta elektrika i elektronika, gledam na to kao na nužno zlo, a u praksi sam prisiljen da koristim četiri različita pojačala, kako kad, ne računajući povremeno bodenje preko DI-boxa u razglas. Pri svemu tome -- evo javnog priznanja -- još mi nikad nije pošlo za rukom da ljucki namestim zvuk na četvoropojasnom ekvalizatoru. E, zato ja nosam sa sobom GEB-7: pa čim vidim pojačalo (a gledam ga iskosa, kao svinjče u sekiru), ja ga lepo namestim na flat, isključim mu shapeove, colore i ostale svete tajne, ubodem se preko svog ekvalajzera, koji jeste đavo ali nije tako crn jer mu poznajem pet-šest varijanti, i bude mi lepo.
Elem, mojoj klasičarsko-akustičarskoj duši zapravo je mrska sva ta elektrika i elektronika, gledam na to kao na nužno zlo, a u praksi sam prisiljen da koristim četiri različita pojačala, kako kad, ne računajući povremeno bodenje preko DI-boxa u razglas. Pri svemu tome -- evo javnog priznanja -- još mi nikad nije pošlo za rukom da ljucki namestim zvuk na četvoropojasnom ekvalizatoru. E, zato ja nosam sa sobom GEB-7: pa čim vidim pojačalo (a gledam ga iskosa, kao svinjče u sekiru), ja ga lepo namestim na flat, isključim mu shapeove, colore i ostale svete tajne, ubodem se preko svog ekvalajzera, koji jeste đavo ali nije tako crn jer mu poznajem pet-šest varijanti, i bude mi lepo.
- jacopastorius
Ja ga koristim vec 10-tak godina u nazad, dobra je varijanta za direkt-u-miks ako ti je bass pasiva(npr. jazz bass), evo bas pre neki dan jedan koleza gitarosh se odusevio kako mi radi bass a svirali smo akustik-svirkicu u bashticu:-). Razmisljao sam da ga prodam al posto ga i vi nahvaliste.......odustajem, zadrzacu ga!!!
- jacopastorius
A nije losha ni ova lazina za pojacalo, dobra ideja covece.
Prodaj ga meni, pa mogu da ti ga pozajmim kad ti trebajacopastorius wrote: Razmisljao sam da ga prodam al posto ga i vi nahvaliste.......odustajem, zadrzacu ga!!!

- jacopastorius
Aaaa, ovo mi je drugi po redu, star cirka godinu i po, bukvalno nov neogreban, bolje ti je da kupis nov ima toga u Bg-u na svakom cosku nego da ti ja prodam za 10-15 ojera jevtinije, kako 'oces,

Ja sam kupio Behringerov za 1700 dinara, i nema razlike.
Samo sto ga ja koristim za gitaru.

- The Mask AE
Da nema razlike svi bi kupovali berinDZer. Pozdrav.
Hehehehe, samo je u plasticnom kucistu. 

Jel radio neko uporedni test BOSS i Behringera?
- cope_ns_89
Jel preporucljivo da se upotrebljuje za aktivnu gitaru? Jel ima svrhe?