Bass gitara do 20.000 din?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Guitar_thrill
- MF veteran
Bass gitara do 20.000 din?
Drug planira da kupi bass....on nema veze sa sviranjem....zeli te da pocne da uci....ima na raspolaganju oko 20.000 din (mozda i nesto vise) ... slusa i svirao bi rock,blues...slusa Leb i Sol, Smak, Hendrixa itd.....razmisljao sam o yamahi rbx170...medjutim dok sam trazio po forumu,video sam da je neki clanovi bas i ne vole....sta vi preporcujete za te pare?
- theMadDoGbn
Re: Bass gitara do 20.000 din?
Je li za tradiciju, ili je neki moderan tip?
Krupan ili sitan?
Velike sake ili male sake?
Zeli li pasivni ili aktivni?
itd..
Krupan ili sitan?
itd..
ima ovde u Mixu jedan sunburst SX jazz bass, taman se uklapa u budjet sa zaracunatim taxijem i pivom za obojcu. 

- Guitar_thrill
- MF veteran
tradicijatheMadDoGbn wrote:Je li za tradiciju, ili je neki moderan tip?
Krupan ili sitan?
itd..
mali,a debo

normalne sake
ne zna ni sta je aktivni ili pasivni

- Guitar_thrill
- MF veteran
a kakva je gitara ovako?Bozha wrote:ima ovde u Mixu jedan sunburst SX jazz bass, taman se uklapa u budjet sa zaracunatim taxijem i pivom za obojcu.

Tradicionalna, pasivna, za ljude sa normalnim sakama.
Izgleda i zvuci kao ozbiljna kopija Fendera. Vredi probati, u svakom slucaju.
Nakacena na debelo, masno lampasko pojacalo moze da zvuci ovako:

Nakacena na debelo, masno lampasko pojacalo moze da zvuci ovako:
Pozdravljam SX Jazz bass!
Ako se tvom drugu ne dopadne instrument, ja ću ga otkupiti

- Guitar_thrill
- MF veteran
Voli on jazz bass......samo nisam bio siguran u kvalitet SX gitara,jer sam imao i odlicnih iskustava,ali i osrednjih...Cope wrote:Pozdravljam SX Jazz bass!

Uf, ljudi da li je ovde zvuk ovako dobar zbog pojacala ili je i gitara stvarno dobra? Ako je ovo ovako inace onda je ovo definitivno best buy 

Pa ne, nego je Leo Fender sigurno motao bolji bakar i imao bolje jezgro za magnete pre više od pola veka, nego što sadašnja tehnologija pa makar i Azijska može da ponudi na tržištu...pax404 wrote:Uf, ljudi da li je ovde zvuk ovako dobar zbog pojacala ili je i gitara stvarno dobra? Ako je ovo ovako inace onda je ovo definitivno best buy

Kinezi lete u svemir, prave Mekintoše............... zar ne

Pogledaj i u Stringeru,bio je jedan petozicaniznaci ima ga u Mix-u u NS....odlicno.....

Nisam jos imao prilike da "izmucim" moju Ariju na nekom ozbiljnijem ozvucenju, tako da stvarno nemam pretstavu kakav je zvuk, ali koliko vidim dosta ljudi kaze da su ti low end (entry?) instrumenti koje rade danas isti po kvalitetu kao oni "od nekada". Da, ovde ponavljam ono sto si i ti rekao, i govorim o jos par ljudi koji su to rekli, ja sam jos nov u svemu ovome tako da nemam iskustva...Cope wrote:Pa ne, nego je Leo Fender sigurno motao bolji bakar i imao bolje jezgro za magnete pre više od pola veka, nego što sadašnja tehnologija pa makar i Azijska može da ponudi na tržištu...pax404 wrote:Uf, ljudi da li je ovde zvuk ovako dobar zbog pojacala ili je i gitara stvarno dobra? Ako je ovo ovako inace onda je ovo definitivno best buy![]()
![]()
![]()
Kinezi lete u svemir, prave Mekintoše............... zar ne
Interesuje me da li neko moze da uporedi ovaj zvuk sa ovim petozicanim Arijama sto ih prodaju u Sky Musicu? Kazem, ja moju nisam probao na nekom ozbiljnom pojacalu, tako da nemam pojma sta da mislim

- sirac-šunka
- vragolan
Skoro sam uzeo u ruke jedan crni SX Jazz Bass i iznenadio sam se kvalitetom izrade, finishom i uopšte ceo instrument je delovao prilično ozbiljno. Na žalost nisam ga uključio, ali na osnovu mog iskustva mogu da tvrdim da ovaj bas ne može loše da radi u pojačalu niti na nekom većem ozvučenju. Ne mogu da generalizujem pošto sam probao samo jedan SX a gomilu Aria, ali ipak su detalji izrade i završne obrade u korist ovog SX u odnosu na neki Ariin prosek. Nije isključeno da je ovaj SX bio natprosečan SX.
Što se tiče generalnih iskustava sa SX, mogu da kažem sledeće. Hvatao sam u ruke 3-4 telekastera i stratocastera i nijedan me nije oduševio. Uglavnom zbog onog vintage soft V profila vrata, a ponajviše zbog odvratno predebelog laka po celom vratu. Kao da je presvučen u plastiku. Meni to nikako ne odgovara, dosta mi se znoje ruke i onda samo počinjem da škriputam po gitari, neće se pomera ruka, no samo škripi
. Zvuk generalno u pojačalu nije bio loš, ali ovaj lak i vrat, nikako. Znači ovo su čisto moje impresije, možda se nekom sve to baš i sviđa. (Mada, moram da kažem da te dve gitare stoje u radnji već oko sto godina, pa verovatno da nema baš muzičara na pretek koji bi cenili ovakve atribute gitare.) E, na osnovu ovog iskustva, oprezno uzeh pomenuti J Bass u ruke i veeeooomaaaa prijatno sam se iznenadio. Kad sam birao Ariu (kada sam išao u pazar), morao sam da promenim 5-6 komada da bi našao bas bez falinke. Negde grebucka prag sa strane, negde čivija nije lepo uglavljena, po neki vrat je bio suviše čvornovat i sl... Što se takvih detalja tiče, ovaj SX ja bio jednostavno savršen. Opet, to ne mora da bude odlučujući faktor, ali odaje dobar utisak, svakako ne treba zanemariti predlog o kupovini SX jazz bass-a.
E sad Aria što se tiče. Probao sam ja taj petožičani aktivan STB-JB DX/5 i na probama i na ozvučenju i po klubovima i po festivalima, snimao sa njim i svašta. I nikad me nije izneverio, jednostavno kad ubodeš komad (ili eventualno tražiš da ti reše probleme oko nedovoljno uglavljenih čivija i sl.) možeš da sviraš čitav život sa ovim basom u svim situacijama i u svim prilikama. Npr. mogao bih da tvrdim da bi ovaj bas sa Seymour-Duncan basslines magnetima radio skoro kao american deluxe bez mnogo preterivanja.
Dakle, moji predlozi SX ili Aria. Za vintage style.
Naravno, čuo sam da i Ibanez pravi neke bass gitare, neke ultra tanke, mršave, ail moderne, ali nije to my-cup-of-tea, ako neko insistira i na ovakvim gitarama neka se javi, da razmotrimo i takve opcije. (Ma za 20000 na vintage opciji ipak dobijaš više...)
Što se tiče generalnih iskustava sa SX, mogu da kažem sledeće. Hvatao sam u ruke 3-4 telekastera i stratocastera i nijedan me nije oduševio. Uglavnom zbog onog vintage soft V profila vrata, a ponajviše zbog odvratno predebelog laka po celom vratu. Kao da je presvučen u plastiku. Meni to nikako ne odgovara, dosta mi se znoje ruke i onda samo počinjem da škriputam po gitari, neće se pomera ruka, no samo škripi

E sad Aria što se tiče. Probao sam ja taj petožičani aktivan STB-JB DX/5 i na probama i na ozvučenju i po klubovima i po festivalima, snimao sa njim i svašta. I nikad me nije izneverio, jednostavno kad ubodeš komad (ili eventualno tražiš da ti reše probleme oko nedovoljno uglavljenih čivija i sl.) možeš da sviraš čitav život sa ovim basom u svim situacijama i u svim prilikama. Npr. mogao bih da tvrdim da bi ovaj bas sa Seymour-Duncan basslines magnetima radio skoro kao american deluxe bez mnogo preterivanja.
Dakle, moji predlozi SX ili Aria. Za vintage style.
Naravno, čuo sam da i Ibanez pravi neke bass gitare, neke ultra tanke, mršave, ail moderne, ali nije to my-cup-of-tea, ako neko insistira i na ovakvim gitarama neka se javi, da razmotrimo i takve opcije. (Ma za 20000 na vintage opciji ipak dobijaš više...)
- The Mask AE
Kakve grudi ima? Da li je maljav?theMadDoGbn wrote:Je li za tradiciju, ili je neki moderan tip?
Krupan ili sitan?
itd..