Ispravljanje vrata

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cero

Ispravljanje vrata

Post by Cero » 25 Jun 2009, 21:51

Evo, imam Jackson C20 nekih tjedan dana ali danas nakon sviranja osjetio sam da nekako mutno zvuči ton oko G pri dnu vrata na E žici.
Mislio sam da je to zbog računala (nemam pojačalo) ali sad navečer kad sam probao problem je isti.
Pogledao sam malo pomnije i primjetio da je vrat nagnut prema van (tj. od mene u poziciji kad sviram). Pokušao sam ga ispravit pomoću onog ključa ili čega već te sam ga gotovo izravnao u ravnini sa magnetima, ali sad je problem što su mi žice previše udaljene od vrata.
Dalje od ovoga nisam htio već isprobavati, u najgorem slučaju se mogu strpit par dana i pričekat prijatelja da mi dođe vidjet šta se događa, ali bi htio što prije to riješiti pa da nastavim sa svirkom :-D

sirac-šunka
vragolan

Re: Ispravljanje vrata

Post by sirac-šunka » 01 Jul 2009, 02:49

Nikog nije bilo da ti odgovori zato što si malkice konfuzno objasnio svoj problem :(
Ton G na E žici pri dnu vrata, to bi trebalo da bude 15-sta pozicija, zar ne? Ako je tu negde bila "izbočina", verovatno da ti je šipka bila prenapregnuta, ta da si dobro postupio ako si je malkice olabavio. I ako ti to sve sad valja, osim visine žica, onda samo spustiš žice putem onih šrafčića na kobilici...

U svakom slučaju pronađi i pročitaj temu o set up-ovanju gatare ovde na forumu...

The Mask AE

Re: Ispravljanje vrata

Post by The Mask AE » 01 Jul 2009, 09:04

Ili kucaj na youtube "guitar setup" jer stvarno ljudi lepo objasne (svaki put :mrgreen: ). Ukoliko hoces malo stroziji pristup imas onog Mark Arnquista pa "kupi" taj video.

Post Reply