DiMarzio...ili...Seymour Duncan?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
DiMarzio...ili...Seymour Duncan?
Imam Fenderov Squier Precision bass (made in Japan), hteo bih da promenim magnete, pa me zanima koje bi trebalo uzeti. Cini mi se da Saymore Duncan ima bolji zvuk, mada....u svakom slucaju treba mi savet nekoga ko ima vise iskustva sa ovim varijantama.Hvala
Re: DiMarzio...ili...Saymore Duncan?
Seymour Duncan radi Basslines seriju koja je maltene postala standard u svetu za rock i hard Rock... Quarter Pounder je otvoreniji u visokim a Hot su baš masni i imaju dubinu sa nešto manje visokih.
Takodje pogledaj i opciju da ugradiš aktivne EMG magnete - ima ih u BG u Ma**ć servisu. To je možda i najbolji all-rounder na tržištu.
Ako nadješ negde Bartolini 8S je pasivan magnet sa dosta basa i jakim outputom koji je preporučen kao zamena za P bass.
Ali pre svega možda nije loša ideja da odneseš gitaru kod nekog ko se malo više razume da pogleda da li bi ti dobio nešto ugradnjom boljih magneta, možda je drvo jako loše?
Napiši još i šta sviraš i kako da bi ti bolje pomogli!
pozdrav!

Takodje pogledaj i opciju da ugradiš aktivne EMG magnete - ima ih u BG u Ma**ć servisu. To je možda i najbolji all-rounder na tržištu.
Ako nadješ negde Bartolini 8S je pasivan magnet sa dosta basa i jakim outputom koji je preporučen kao zamena za P bass.
Ali pre svega možda nije loša ideja da odneseš gitaru kod nekog ko se malo više razume da pogleda da li bi ti dobio nešto ugradnjom boljih magneta, možda je drvo jako loše?
Napiši još i šta sviraš i kako da bi ti bolje pomogli!
pozdrav!

- The Mask AE
Re: DiMarzio...ili...Saymore Duncan?
Ovo sam hteo i ja napisati kao prvi korak. Ugradnja dobrih magneta na losh ili osrednji instrument samo istice mane. Ukoliko si imao mutan losh ton imaces kristalno jasan losh ton.michabass wrote:nije loša ideja da odneseš gitaru kod nekog ko se malo više razume da pogleda da li bi ti dobio nešto ugradnjom boljih magneta, možda je drvo jako loše?
Ja bih uradio ovako: prodao gitaru i stavio pare na gomilu, odlozio 1** evra namenjenih za magnete, sacekao eventualnu finansijsku podrsku sa strane/neocekivani prihod i kupio drugu gitaru.
Ukoliko je pitanje vise teorijsko onda moj glas ima Duncan.
Ukoliko je pitanje vise prakticno onda je PROBA majka svih mudrosti. Niko ti nece odgovoriti koji magneti ce bolje raditi na tvojoj gitari jer je to prosto nemoguce.
Re: DiMarzio...ili...Seymour Duncan?
Ako je Japanac i jos ako je ugrabio dobar komad, to bi onda bila dobra kombinacija (za male pare). Bartolini mislim da nema jos uvek da se nabavi (ali bice u skorije vreme u Maricu), a i probaj PASIVNE EMG magnete da stavis, odnosno raspitaj se ko ih ima i kakvi su utisci. Kao sto je rekao TheMaskAE, nemoguce je reci sta je bolje jer ce se sa svakim magnetom gitara ponasati, ne bolje ili gore nego DRUGACIJE. Moras da ih probas, drugacije ne moze...
- Tiki the Boyler
- Urednik
A smijem li pitati zašto bi mijenjao magnete?
Јаpanski Squieri važe za dobre instrumente i ne vidim pretjeranog razloga za zamjenu magneta ukoliko su ispravni. Pritom očigledno i nemaš baš predstavu kako drugi magneti zvuče... Ne znam...
Јаpanski Squieri važe za dobre instrumente i ne vidim pretjeranog razloga za zamjenu magneta ukoliko su ispravni. Pritom očigledno i nemaš baš predstavu kako drugi magneti zvuče... Ne znam...
- Dersu Uzala
Ni jedan jedini magnet iz ponude bilo kog renomiranog proizvodjaca nema 'bolji zvuk'. Imaju razlicite zvukove. Ti imas zvuk u glavi, kupis magnet koji ti docarava tvoj zvuk u glavi (zato ih i prave sa razlitim zvucima o Mojsije), case closed.Kizabass9 wrote:Imam Fenderov Squier Precision bass (made in Japan), hteo bih da promenim magnete, pa me zanima koje bi trebalo uzeti. Cini mi se da Saymore Duncan ima bolji zvuk, mada....u svakom slucaju treba mi savet nekoga ko ima vise iskustva sa ovim varijantama.Hvala
Nosio sam gitaru nekome ko je mnogo kompetentniji da je proceni...procena je da je drvo odlicno i da sam naleteo na dobru gitaru za male pare.Inace sviram domaci rok( Divlje Jagode, Corbu, Kerbera, EKV...). Lik koji je procenio gitaru je i preporucio novu elekroniku.Hvala na savetima, ja bas nisam siguran sta radim..pa mi je bilo od velike pomoci.
Čekaj jesi li ti nezadovoljan zvukom u nekom pogledu (bilo tonski ili output-om) ili bi tek onako da menjaš jer je taj lik to preporučio?
islim ako si zadovoljan ne diraj ništa i uživaj!
pozdrav!

islim ako si zadovoljan ne diraj ništa i uživaj!
pozdrav!

Last edited by michabass on 26 Aug 2009, 11:33, edited 1 time in total.
- The Mask AE
Sviraj, zezaj se, ne obracaj paznju mnogo. Kada sakupis kintu uradi po predlogu iz mog prethodnog posta. Gitara u takvom stanju vredi kao "japanski skvajer" (mislim da se ovde drugovima clanovima razlikuje pojam reci "dobra"), a kada promenis elektroniku onda je to za Srbe "nekad bio kao neki japanski skvajer pa je lik pochupao elektroniku i sad pokusava da izvuce pare". Drzi se ti gitare u fabrickom stanju, a nakon toga uzmi nesto "ozbiljnije" i gruvaj.
Prosta racunica: kupiti 5 setova magneta za te potrebe=Laza Lazarevic.
Prosta racunica: kupiti 5 setova magneta za te potrebe=Laza Lazarevic.
Zamenom magneta ništa spektakularno nećeš dobiti...
Bolje mu stavi neke skuplje zice,ako vec nisi...neki dobar DR ili tako nesto
Upravo tako. Nove i dobre žice urade nešto što ni jedan novi magnet ne - WOW !!!!BaticaBG wrote:Bolje mu stavi neke skuplje zice,ako vec nisi...neki dobar DR ili tako nesto

Nego razmišljam ako si ipak čvrsto rešio da promeniš magnete, probaj da nađeš Fenderove. Kolega je imao na SX-JB Fender struju, što je na bini zvučalo kao kuća, a na dasci od stotinjak evra...

- jacopastorius
Jel' ima neko iskustva sa DiMarzio Ultra Jazz setom za Jazz Bass btw?
Imam ja 5-zicani set. Super rade, ali bih za neki autenticni dzhekopastoriusovski vintidj trip ipak uzeo nesto tradicionalije... sa vise 'mesa' u srednjem opsegu.
- jacopastorius
Ne obracaj paznju na nick, jes da volem fingerstyle ala jaco, znaci treba mi neka sredina izmedju vintage i nesto modernijeg zvuka za slap-pop, mislim da je ovaj UltraJazz dobar.
Jel ima negde josh da se kupe osim u MixM posto su oni stalno nesto u fazonu bice-nece biti,
Uzgred imam SD Antiquity Jazz Bass set koji odlicno radi ali je classic vintage 60' varijanta....
Jel ima negde josh da se kupe osim u MixM posto su oni stalno nesto u fazonu bice-nece biti,
Uzgred imam SD Antiquity Jazz Bass set koji odlicno radi ali je classic vintage 60' varijanta....