YAMAHA MOTIF XS 7 - Problem

Moderator: Reverse

Post Reply
Avantius

YAMAHA MOTIF XS 7 - Problem

Post by Avantius » 30 Jun 2010, 13:51

Imam problem kako da povežem klavijaturu i kompjuter preko LAN konekcije. Imam CAT5e Cross Over kabl, ali upustvo za klavijaturu ne objašnjava mnogo, a nigde se ne spominje šta treba da se uradi na XP Windowsu u okviru umrežavanja sa Motifom.
Pitanje je DA LI se može povezati DIREKTNO kompjuter i Motif preko LAN konekcije ILI je potreban posrednik (hub, router....kako li ga već zovu...)???
I koji je postupak.
Postoji i jedan link na YouTube koji govori o tome, ali ne poznajem engleski najbolje pa nisam razumeo najbolje.
http://www.youtube.com/watch?v=8Jlyp9c9 ... re=related
Ima li iko iskustva od vas sa tim povezivanjem?
Ovo mi treba da ne bih stalno prilazio NEPRISTUPAČNO iza stola na kome se nalazi klavijatura i svaki put vadio i vraćao USB disk zbog semplova i MIDI fajlova......

Usput još jedno pitanje, može li MOTIF XS da čita fajlove od MOTIF ES, i ako može gde mogu da ih nađem na netu (ne vidim ih na sajtu Motif serije)
Hvala, ja toliko.
Pozdrav. :)

salej

Re: YAMAHA MOTIF XS 7 - Problem

Post by salej » 03 Jul 2010, 08:05

Pozdrav,

I ja sam se tako mucio neko vreme dok ih nisam povezao a onda sam shvatio da se ne dobija skoro nista osim sto dobijas veci prostor i to sto ne mora da se vadi USB stick - brzina ucitavanja se nije promenila. Samo prati vizuelno ono sto radi lik na Youtubeu i trebalo bi da bude ok. Ako imas problema mozes da mi posaljes privatnu poruku da ti dam br telefona pa da se cujemo i da ti objasnim kako ovo ide.
Sto se tice ES fajlova mozes da ih ucitavas, mada ima parametara koji nisu bas isti pa zvuci mogu da zvuce drugacije (najcesce zbog efekata).
Ako si za mozemo i da razmenimo neke boje ili setove.

Pozdrav

Post Reply