Pozdrav, pre svega posto sam novi ovde da pozdravim sve clanove foruma. Bavim se pomalo "kuckanjem" bitova u FL studiju pa da krenem polako
-Dosad sam u FL-u sve radio preko misa i tastature poneki deo odsvirao :S Sad sam uzeo neku MIDI klavijaturu, pise na njoj full size midi keyboard ali to je valjda ona starija mada nije mi toliko bitno samo da nije tastatura pa moze bilo kakva

E, sad ova " klavijatura" je cudna zato sto pozadi ima samo za adapter rupicu i MIDI OUT a IN nema, i ima rupicu za 6.3mm dzek pise HOLD. Karta mi je obicna 5.1 sistem, nije ona integrusa sa ploce ali priblizno je to

Pa jel moze da se ovo povezesa onim adapterom MIDI to USB, da ubacum USB u komp a MIDI OUT u klavij. OUT po mojem, ali MIDI out na USB-u ima oko onih malih pinova onaj metal okolo ali on smeta tako da ne moze da udje u klavijaturi posto i ona ima taj neki mali kruzic okolo oko tih pinova

pa sam mislio da "odstranim sa USB-a ovaj okolo metal i samo da zabodem u klavijaturu

Ali opet midi IN je visak nemam ga gde

Ne znam da li ce neko da razume sve ovo a nadam se da hoce, koliko sam hteo da docaram da sam ga i zakomplikovao

I da, za neku dobru zvucnu karticu trenutno nemam para, posto sam uzeo i mikseticu neku eurorack ub802 pa cu imati neko pitanje i za nju posle ovoga

-Nadam se da ce neko da mi pomogne oko ovoga, unapred zahvalan