Kupovina prve klavijature

Moderator: Reverse

Post Reply
tonysrbija

Kupovina prve klavijature

Post by tonysrbija » 19 Aug 2012, 21:31

Cao! :) E ovako... Resio sam da kupim klavijaturu, polovnu, aranzer, do nekih otprilike 400 evra... Sta uzeti, sta je bitno da gledam kod klavijature? Znam da ne bih uzeo nesto starije sa flopijem... Video sam ROLAND E50, i dosta mi se svideo, a i cena je tu negde... Inace, sviram harmoniku po malo, zavrsio sam davno nizu muzicku, u medjuvremenu sam komponovao neku muziku na kompu, tako da mi valjda nece biti problem da se snadjem sa necim ovakvim... HVala unapred. Pozdrav! :)

nikolic025

Re: Kupovina prve klavijature

Post by nikolic025 » 20 Aug 2012, 18:38

Pozdrav,jel trazis aranzer ili solo klavijaturu?

Ako trazis aranzer i treba ti za narodnjake,udri po Korgu...PA50SD mozes polovan za te pare da nadjes,a mozda i nov za nekih 500E sad kad krenu popusti...Cuo sam da E50 nije toliko kvalitetan i da nema neke boje...E sad,ja sam imao PA50SD i meni se nije svidelo sto nije imao semplove,a za semplove moras da das bar 1000E da bi imao na klavijaturi...E sad...Mozda bolje da probas i da vidis da li ti se svidja,ako je tebi ok,pazari ga,pa ces kad zaradis lovu,kupiti drugi...Najbitnije je da gledas da ekran radi,ako ima touch da i on radi bez problema,da svaka dirka ima dinamiku i da nisu rasklimane,prekontrolisi klizace,potove i mikroprekidace,to nije skupo za zamenu,ali bolje da sve sljaka,jer nije posao da kupis nesto u sta odmah trebas da ulazes...

A ako ti treba suva,uzmi neki TR,malo je skuplji,ali radi za sve vrste muzike...Verovatno sada imas i neke novije modele i od drugih proizvodjaca,pa se raspitaj,isprobaj...

tonysrbija

Re: Kupovina prve klavijature

Post by tonysrbija » 24 Aug 2012, 00:32

Danas sam otisao i kupio Roland E50. U sasvim pristojnom je stanju, za sad sve radi kako valja, koliko sam mogao da vidim. Ovih dana cu ga probati, pa javljam utiske. Hvala na savetu! Pozdrav! :)

Post Reply