Ocu polako curi da sastavljam opremu za bend, odabrao sam sintove, skupljam pare: Ensoniq SQ-80 (za sve, al narocito Boards of Canada mellow tripove) i Korg Polysix (za brass/strings)...
Bass synth cu da napravim sam (2osc, kao moog taurus, skroz MIDIfikovan, samo sa dodatkom Polivoks filtera, kao alternativnog), kao i chorus i phaser... U ostalom, posluzice i neki Microkorg, u medjuvremenu...
Ostaje samo jedna stvar: treba nam neki rackmount (ili tabletop) performance sampler, da semplujemo klavir i mellotron, uglavnom... Nesto ispod 400e. Sta preporucujete?
Rackmount sampler: koji?
Moderator: Reverse
Re: Rackmount sampler: koji?
Ako smem primetiti čudna ti je zamisao... Ako ti trebaju klavir ili neki takav instrument, kupi klavijaturu koji ima dobar klavir i/ili sempler u sebi. U (ne)savršenim uslovima sviranja uživo na balkanu, realno, neće niko primetiti razliku da li je klavir ultra realističan. U slučaju da baš iz nekog razloga mora da bude hiper uber realističan, onda ti je verovatno bolje rešenje laptop i neki dobar klavir iz kontakta. Ako uzmeš neki hardverski sempler iz oglasa, nisam siguran da su banke za njih išta suštinski bolje na uvo u odnosu na neki klavir iz lupam, nekog KORG ili Roland workstation-a.
ma nisam ni mislio zbog realisticnosti, a nisam ni mislio zbog originalnih samplebankova.
mislio sam da prebacim u odgovarajuci format ove stvari sto furam na kontakt-u, konkretno za klavir i mellotron, cisto da se ne oslanjam na laptop.
mislio sam da prebacim u odgovarajuci format ove stvari sto furam na kontakt-u, konkretno za klavir i mellotron, cisto da se ne oslanjam na laptop.
Ne znam koji klavir koristis u kontaktu, ali bilo koji ozbiljniji je gotovo nemoguce "konvertovati" da zvuci isto. 5-6 pa i vise dinamickih lejera za svaki ton, na desetine efekata od lupkanja pedale, cekica itd. Pitanje je da li to moze uspesno da se programira u nekom sempleru, a trazi mnooogo vremena i zivaca. Ako koristis neki manji/prostije uradjen klavir u kontaktu, tesko da ce biti nesto bolji od klavijature.