Korg limited edition

Moderator: Reverse

keys

Korg limited edition

Post by keys » 08 Jan 2009, 16:37

Neko ih je slagao da je dobra fora! :)
MicroKorg
Image
X50
Image
MicroX
Image
X5D
Image

Binary

Re: Korg limited edition

Post by Binary » 09 Jan 2009, 13:10

Ja se izvinjavam na potencijalno glupom pitanju, ali cemu sluze ove klavijature od po 3 oktave i slicno? :/

keys

Post by keys » 09 Jan 2009, 18:08

Nije glupo pitanje! I mene interesuje pravi razlog!
Mozda je i u redu 3 oktave, metes neki lead i igras se, al kad su te 3 oktave sacinjene od "napolitanka" dirki kakve se mogu naci jos i na bilo kojoj igrackici od 200din na buvljaku, onda covek treba da se zapita ko je ta budala koja smislja te klavijature!

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Jan 2009, 18:15

pa kad ne znas o cemu se radi, onda ne postavljaj glupa pitanja... bolje da si postavio topic : za sta sluze ove spravice ? a ne jesu glupi nemaju oni pojma ...

keys

Post by keys » 09 Jan 2009, 22:26

Dobro znam cemu sluze sve ove spravice, ali je cinjenica da su za konvencionalno sviranje neupotrebljive...
Mini dirka je izmisljena za decu od 7 godina, i jako je glupo stavljati takve dirke na bilo koje klavijature koje nisu namenjene za taj uzrast. Obzirom da si klinac, mozda i tebi odgovara mala dirka, sta znam... Ima i elektronicara koji bi roditelje prodali za microkorg, nije mi jasno, njihova stvar...
Nemam nista protiv klavijatura od 3 oktave, idealna kolicina dirki za analogne synth-eve, ali za klasicne synth-eve 3 je malo, 2 jos manje, ergo, microX je po meni glupost.

Uf, sad tek vidim da si basista... Izvini... :lol:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Jan 2009, 23:03

pa da su neupotrebljive sigurno ih Korg ne bi proizvodio...
a za mini dirke, meni se na ovim slikama ne cini da su one bas mini... svirao sam harmoniku i na njoj su uze dirke nego na klaviru(a cini mi se da su otprilike iste velicine kao ove na Korg-ovima), pa se opet mozes snaci samo kada znas...

keys

Post by keys » 10 Jan 2009, 00:43

Nije to ni prva ni poslednja glupa stvar koju je Korg proizveo :)
Nema to veze sa harmonikom, to je potpuno drugi instrument, i mislim da je za harmoniku, zbog nacina drzanja i rukovanja instrumentom, bolja dugmetarska klavijatura, mislim da dirke nisu bile deo originalne zamisli, ne znam, kad uzmem harmoniku posle klavijature ili klavira nemam problem, kad uzmem bilo koju klavijaturu sa napolitankama posle bilo koje sa normalnim dirkama imam problem... Ima ljudi koji to sviraju, cigani se seku za casio cz101, i svaka im cast, ali to je meni ko da vidim coveka da leti, ili je namestaljka ili je taj lud!
Na slikama sve su dirke standardne velicine osim na microkorg-u.

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 12 Jan 2009, 19:39

Znas kako,ovakva stvar je sasvim ok po meni jer je izuzetno laka za nosenje,nosis ih u kesici fazon :D
Mozda neko u studiju nema mesta pa drzi samo te male klavijaturice,onako,pored tastature,ispred kompa,vidjao sam,ne bas Korg,ali slicne neke stvarcice

ali,ipak,za neko ozbiljno sviranje,ovo ne radi posao po mom misljenju :?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 14 Jan 2009, 22:35

keys wrote:Nije to ni prva ni poslednja glupa stvar koju je Korg proizveo :)
MicroKorg je jedan od najprodavanijih Korgovih proizvoda danas. Odlican VA sint, neverovatan za te pare. Male dirke, prakticno nesvriljive klasicnim klavijaturistima, ali producentima i muzicarima elektronske muzika ne prave problem. Programirana sekvenca radi podjednako na bilo kojim dirkama.

A to sto ima 3 oktave... ja imam MAudio Axiom 25, 2 oktave, ja nisam nikakav klavijaturista i korisim je za sviranj akorda i nekih jednostavnih temica, plus trigovanje bitova i sekvenci (sa sintova i semplera) i dodanu kontrolu nad parametrima modula na mom Nord Micro Modular desktop sintu - koji je, iskreno, barem 5x mocniji sint od Korga, a sam klarater zvuka je meni licno bolji od bilo kog VA ili nekog drugog digitalnog Korga kojeg sam cuo. Uskoro cu zavrsiti neki od Dave Smith desktop modula (Evolver ili Mopho - sto pre!!!), da uparim ova dva ludila u beskrajni haos sekvenci, ludackih modulacija, efekata i dubokih padova. Kazem, gitarista sam i nisam klavijaturista, ali se bavim ambijentalnom, spejs, dab i nojz elektronikom i meni zaista ne treba vise od 2 oktave... ali mi zato treba ludackih masina da kreiram zvukove i sekvence nesvirljive ni najboljim rukama. Kako ko i sta voli... to je sirina u muzici i proizvodjaci muzicke opreme to dobro znaju.

Ovde ljudi tesko prihvataju da je neko drugaciji od njih. Jebiga.
Da je sve to sranje i neupotrebljivo (MicroKorg ili midi kontroleri od po dve oktaver), ne bi niko to proizovdio niti prodava.

keys

Post by keys » 15 Jan 2009, 01:57

Programirana sekvenca radi podjednako na bilo kojim dirkama
Onda nisu ni morale da budu dirke, zar ne?
Kako bi izgledala gitara na kojoj su prvih 7 pragova sirine pragova kao od 20-og pa na dalje, a od tih prvih sedam pa niz vrat jos uzi i uzi, verovatno bih mogao da uhvatim akord ili odsviram neku temu... :?

Ocigledno je da su misljenja podeljena, necu vise nista reci kako bih izbegao banove, kick/banove, suspenzije, zakljucavanje teme...
Tema nije ni bila male dirke u 2 oktave vec vizuelno zanimljiva izdanja korgovih proizvoda...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Jan 2009, 02:12

:D Ja bih voleo samo nesto sa 1 oktavom to je sasvim dovoljno...minimalizam.... :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Jan 2009, 10:06

keys wrote:Tema nije ni bila male dirke u 2 oktave vec vizuelno zanimljiva izdanja korgovih proizvoda...
Pa ti koji si napravio temu, sledeci put zapravo napisi o cemu hoces da se raspravlja

keys

Post by keys » 15 Jan 2009, 10:58

:grummel_2: :x :grummel_2:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Jan 2009, 13:41

keys wrote:
Programirana sekvenca radi podjednako na bilo kojim dirkama
Onda nisu ni morale da budu dirke, zar ne?
Kako bi izgledala gitara na kojoj su prvih 7 pragova sirine pragova kao od 20-og pa na dalje, a od tih prvih sedam pa niz vrat jos uzi i uzi, verovatno bih mogao da uhvatim akord ili odsviram neku temu... :?

Ocigledno je da su misljenja podeljena, necu vise nista reci kako bih izbegao banove, kick/banove, suspenzije, zakljucavanje teme...
Tema nije ni bila male dirke u 2 oktave vec vizuelno zanimljiva izdanja korgovih proizvoda...

morale su da budu dirke.
ako hoces da im menjas harmonijsku osnovu (sekvencama i arpedjatorima), mora da postoji osnovni ton iz kojeg kreces. niko nikada nije rekao da je MICROKORG klavijatura za svirace i pijaniste, vec je to opasan muzicki gadget sa odlicnim zvukom. zasto onda toliko profi likvoa koristi MicroKorg ako je to glupost? sad, ako tvoja jedina reakcija na sasvim normalnu diskusiju mora izazvati ban i nista drugo, onda bolje nemoj ni da diskutujes. poenta je da su ljudi razliciti i da se na razlicite nacine izrazavaju. muziku ne mozes zaokruziti i zarobiti jednim stavom, jednim principom, jednom jedinom poentom. jbg.

keys

Post by keys » 15 Jan 2009, 15:15

:grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

Post Reply