1.dakle zanima me,sta mi je sve potrebno za live nastup sa triggerima(tj jednim u ovom slucaju).
kolko sam skontao ako sam dobro skontao,iz triggera ide kabel do semplera u trigger input,i onda cabelom do mixete.
e sad me zanima da li treba jos nesto od nekih uredjaja ili je to to. ?
planirao sam u blizoj budutjnosti da pazarim mozda neki ALESIS dm5 i jedan trigger za nogu...pa me i zanimaju vasa iskustva sa pomenutim semplerom...da li je sempler dovoljan za nastup,posto sam video neki ljudi koriste vst instrumente (dfh ili tako nesto) povezane sa semplerom ili sta vetj. Ali ako sempler vetj ima neku svoju bazu zvukova,onda ne mora lap top i neki vst?
hvala unapred!
treba mi neki info oko trigerovanja i live nastupa!
Moderator: zolideathmetal
- zolideathmetal
- Urednik
Re: treba mi neki info oko trigerovanja i live nastupa!
Za live nastup ti jeste dovoljan trigger i module (Sale recimo tako radi svirke, i to bas sa Alesis dm5 ili 4). Svaki module ima ugradjene zvukove, sto bi trebalo da ti je dovoljno.
E za ubacivanje svojih zvukova, ili editovanje starih, to ces morati negde drugde da saznas, jer ne znam nikog sa ovog foruma ko je imao iskustva stim. Mogu da se raspitam (i to cu i uraditi). Jedino ako je Drobac raspolozen da ti pomogne
Malo guglanja :
"All the preset kits are available for editing, so sounds can be substituted, retuned, panned, and mixed."
"Finally, there are the obligatory left and right main output jacks, as well as the two auxiliary output jacks which may be used to separate out some of the kit elements."
"Technical Info
Audio Outputs: 4 (2 stereo pairs)
Trigger Input Jacks: 12 (each with 5 user adjustable trigger parameters)"
a na drugom site-u :
"Overall:
i just wish i could actually load other sounds into this module. would be great if i could have some memory of sorts with this."
hmmm...
ok, citaj review-e, i dosao sam do sledece konkluzije.
DM-5 je jeftina varijanta, mnogo ljudi kuka. Zvukovi su sranje ako ces koristiti za ceo komplet, ti ces verovatno samo za bass bubanj da furas, a to uvek moze da se napravi (pogotovo ako je metal, a verujem da jeste
).
Ja bih uzeo, stim da bih probao prvo (pozajmio, iznajmio ili nesto)
toliko od mene
E za ubacivanje svojih zvukova, ili editovanje starih, to ces morati negde drugde da saznas, jer ne znam nikog sa ovog foruma ko je imao iskustva stim. Mogu da se raspitam (i to cu i uraditi). Jedino ako je Drobac raspolozen da ti pomogne

Malo guglanja :
"All the preset kits are available for editing, so sounds can be substituted, retuned, panned, and mixed."
"Finally, there are the obligatory left and right main output jacks, as well as the two auxiliary output jacks which may be used to separate out some of the kit elements."
"Technical Info
Audio Outputs: 4 (2 stereo pairs)
Trigger Input Jacks: 12 (each with 5 user adjustable trigger parameters)"
a na drugom site-u :
"Overall:
i just wish i could actually load other sounds into this module. would be great if i could have some memory of sorts with this."
hmmm...
ok, citaj review-e, i dosao sam do sledece konkluzije.
DM-5 je jeftina varijanta, mnogo ljudi kuka. Zvukovi su sranje ako ces koristiti za ceo komplet, ti ces verovatno samo za bass bubanj da furas, a to uvek moze da se napravi (pogotovo ako je metal, a verujem da jeste

Ja bih uzeo, stim da bih probao prvo (pozajmio, iznajmio ili nesto)
toliko od mene

Pazi ovako, u DM5 i D4 ne mozes da uploadujes svoje zvukove, znaci, takvi su kakvi su. Mozes u DM Pro ili mozda neki Rolandov modul, ali su preskupi.
Sa D4 ili DM 5 mozes da "stimujes" zvuk po visini recimo, pa ako ti se neki zvuk svidi, mozes jos da ga "budzis". Ima 100 semplova bas bubnja. Ja imam D4 i platio sam ga 150 evra. Sa DM5 nemam iskustva. Iz onoga sto sam nasao na netu, ako ces da trigerujes samo bas bubanj, D4 je bolji, ima vise korisnijih semplova. Cak ga koriste bubnjar Nile-a i Behemoth-a za live nastupe, a koristio ga je i pokojni Doc iz Vader-a.
E, sad, ako imas prilike, overi i jedan i drugi, pa sam vidi koji ti se vise svidja.
@ Zoli - otkad Sale radi sa trigerima? Pa on ime je bio vatreni protivnik, koliko ja znam.
Sa D4 ili DM 5 mozes da "stimujes" zvuk po visini recimo, pa ako ti se neki zvuk svidi, mozes jos da ga "budzis". Ima 100 semplova bas bubnja. Ja imam D4 i platio sam ga 150 evra. Sa DM5 nemam iskustva. Iz onoga sto sam nasao na netu, ako ces da trigerujes samo bas bubanj, D4 je bolji, ima vise korisnijih semplova. Cak ga koriste bubnjar Nile-a i Behemoth-a za live nastupe, a koristio ga je i pokojni Doc iz Vader-a.
E, sad, ako imas prilike, overi i jedan i drugi, pa sam vidi koji ti se vise svidja.
@ Zoli - otkad Sale radi sa trigerima? Pa on ime je bio vatreni protivnik, koliko ja znam.
hvala ljudi za informacije...
- zolideathmetal
- Urednik
Skroman je ovo forum sto se tice bubnjara, i bedak je sto nas je tako malo da ti pomognemo 
OBAVEZNO napisi topic cim kupis modul!!! O svemu!
@Drobac - koristi vec neko vreme, mada nikako da se nakani da kupi red shot

OBAVEZNO napisi topic cim kupis modul!!! O svemu!
@Drobac - koristi vec neko vreme, mada nikako da se nakani da kupi red shot

jedno pitanjce
+
trigeri i modul se kupuju posebno ili oni idu zajedno?
+
trigeri i modul se kupuju posebno ili oni idu zajedno?