Koji vam stil/bendovi najvise leze/ne leze za svirku?

Moderator: zolideathmetal

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 11 Dec 2007, 00:27

Prva opomena za gornje postove!
BEZ SVADJE MOLIM VAS!

Hvala na razumevanju :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 11 Dec 2007, 00:39

Ma, ne zelim ja da se svadjam, ali valjda svako ima pravo na svoje misljenje. Drugo, ja ono sto sam rekao nisam nikome nametao, stavise, istakao sam da mozda gresim. Nemam ja nista protiv da se neko ne slaze samnom, ali u najmanju ruku je neumesno i nekulturno reci nekome da lupeta i "da se tripuje", a pritom na stranu cinjenica da se taj drugi nije udostojio da napise jednu jedinu recenicu kojom bi obrazlozio svoje neslaganje.

U svakom slucaju, opomena primljena k znanju i prihvacena. :wink:

sinnerboy

Post by sinnerboy » 11 Dec 2007, 10:13

holla...laške malo...kao to rekoh Danny se MOŽE skinuti ali ODSVIRATI malo teže..if you catch my grip :wink: nije tu samo komplikacija to što svira uglavnom neparno i shebano nego je to što je dinamiku i feel koji on radi malo teže postići...

a glede jazz i rock bubnjara - eno vam Gavin Harison.(of Porcupine Tree)..i jedno i drugo...i mislim da ni jedan ni drugi niste u pravu...pozz

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 11 Dec 2007, 10:43

ja mislim da ni jedan bubnjar nemoze da odsvira isto sto i bilo koji drugi :)
svako (pa cak i pocetnici) ima svoj groov (makar i jadan)... :)
sviranje je umetnost, a ne sport... bar ja to tako dozivljavam

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 11 Dec 2007, 11:00

Marko_chupavi wrote:ja mislim da ni jedan bubnjar nemoze da odsvira isto sto i bilo koji drugi :)
svako (pa cak i pocetnici) ima svoj groov (makar i jadan)... :)
sviranje je umetnost, a ne sport... bar ja to tako dozivljavam
Ako pricamo striktno o tehnickoj strani svirke, najprostije receno, u jazz-u se koristi mnogo vise svega (dinamike, promena tempa, promena takta, poliritmije...) nego u rock svirci. Iz ovoga sledi, prema mojoj logici, da su "jazzeri", u proseku, tehnicki daleko potkovaniji od "rockera", i bilo bi im mnogo lakse da sviraju rock (bilo koji pravac, nego li rockeru da svira jazz. Eto, na to sam mislio u jednom od prethodnih post-ova.

S druge strane, apsolutno se slazem sa onim sto si rekao - sviranje je umetnost, a ne sport. I kod bubnjanja je isto - dva bubnjara nikada nemaju ista shvatanja po pitanju groove-a i prelaza - dok bi jedan u nekom delu pesme odsvirao jedno, drugi bi, pak, "osetio" da tu lezi nesto drugo i odsvirao to drugo (koje mu, btw, i verovatno vise odgovara da fizicki izvede).

@sinnerboy:

Mislis if you catch my drift :wink: Danney zaista dobro svira, ali ako si "nasviran" funk-a i progressiv-a, neces imati nikakvih problema da ga "skines" (jos ako si zensko :P :wink: , skidanje postaje lak zadatak). :) Salu na stranu, kao sto rekoh, sve zavisi na kakav si stil naviknut - ako si naviknut na fusion/latin jazz (tipa Dave Weckl), onda ti je TOOL smesan. BUT, ako si celu karijeru svirao AC/DC, tada ti i RAMONES-i mogu postati problem :) :wink:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 11 Dec 2007, 11:11

Sviranje moze da nastane sport...meni je to postalo u skorije vreme zbgo ovog death metal benda. Sto brze, sto tacnije, sto duze..ubija..
Ljudi, svirajte iz duse...a ne iz glave :)

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 11 Dec 2007, 15:18

Marko_chupavi wrote:ja mislim da ni jedan bubnjar nemoze da odsvira isto sto i bilo koji drugi :)
Potpisujem.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 11 Dec 2007, 17:07

zolideathmetal wrote:Sviranje moze da nastane sport...meni je to postalo u skorije vreme zbgo ovog death metal benda. Sto brze, sto tacnije, sto duze..ubija..
Ljudi, svirajte iz duse...a ne iz glave :)
Kada smo vec kod toga:

http://www.worldsfastestdrummer.com/

A zasto se bunis - sagorevas kalorije, a sedis! San svakog Amerikanca! :D :wink: Blago modifikova reklama bi zvucala: "...uz to, vezbanje je zabavno i mozete vezbati sedeci na svojoj omiljenoj stolici, dok slusate vasu omiljenu muziku!"

:P :wink:

sinnerboy

Post by sinnerboy » 12 Dec 2007, 07:32

Derrick wrote:
@sinnerboy:

Mislis if you catch my drift :wink:
e baš mislim na GRIP (tradicionalni ili rock?) 8)

bilo kako bilo mislim da nema smisla uspoređivati i klasificirati bubnjare i općenito glazbenike po žanrovima...gdje bi onda utrpali recimo Haakea of Meshuggah? što je to? metal bubnjar sa jazz driveom? ili lika iz Mudvayne? ista spika...

i potpisujem za sagorijevanje kalorija...omršavio sam jedno 20 kila otkad sviram...a ruke i noge su mi kao da bildam :lol: a žene luuuude (e sad ga serem...pozz)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Dec 2007, 10:19

@ Derick

Daj ti meni jedan dobar argument zasto je to tako? Kako to da jedan jazz bubnjar moze da svira sve sto i rock bubnjar, ali ne obrnuto? Nisi ga ni ti dao...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 12 Dec 2007, 11:15

Prvo, ja nisam rekao da ovo vazi u 100% slucajeva ("da bi bio vrhunski rock bubnjar, moras ubaciti dosta jazza u svoju svirku...").

Drugo, moj argument je sadrzan u replici na komentar onog cupavog Marka :wink: :P (Marko_chupavi). Copy-paste deo odgovora:

"Ako pricamo striktno o tehnickoj strani svirke, najprostije receno, u jazz-u se koristi mnogo vise svega (dinamike, promena tempa, promena takta, poliritmije...) nego u rock svirci. Iz ovoga sledi, prema mojoj logici, da su "jazzeri", u proseku, tehnicki daleko potkovaniji od "rockera", i bilo bi im mnogo lakse da sviraju rock, koji je tehnicki daleko jednostavniji (bilo koji pravac), nego li rockeru da svira jazz. Eto, na to sam mislio u jednom od prethodnih post-ova." Ukratko, jazz obuhvata sve sto se uci i upotrebljava na bubnjevima, dok rock obuhvata samo mali deo toga.

I trece, iz licnog iskustva znam o cemu pricam - kada sam pocinjao da sviram, svirao sam HC Punk i sve sto je bilo iole komplikovanije (a sta nije od HC Punk-a komplikovanije), zadavalo mi je muke. Skoro odmah na pocetku svoje "sviracke karijere" :P :roll: poceo sam vise da se upustam u jazz, funk i progressive. Posle ovoga, ubrzo vecinu bendova oko kojih sam se mucio sam skidao bez problema. Primer: dok nisam naucio dablove, dusa mi je vrlo cesto bivala u nosu tokom duzih svirki, a odeca natopljena znojem...
Last edited by Derrick on 12 Dec 2007, 21:50, edited 3 times in total.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Dec 2007, 20:48

i ja iz licnog iskustva znam da si ti jedan prepotentan covek. svak cast, najbolji si bubnjar na svetu....

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 12 Dec 2007, 21:10

tyler durden wrote:i ja iz licnog iskustva znam da si ti jedan prepotentan covek. svak cast, najbolji si bubnjar na svetu....
Odlican ti je "argument". Sa tobom vise nemam o cemu da diskutujem, jer ti ocigledno diskusiju i ne trazis, vec hoces da me isprovociras da se svadjam sa tobom. Mislim, ja ti dam valjan argument, a ti umesto da se potrudis da odgovoris na njega, ti me "pljunes u facu" svadjalackim i neosnovanim komentarima kao sto je ovaj iznad. A zbog cega to radis, zaista pojma nemam...

sinnerboy

Post by sinnerboy » 13 Dec 2007, 08:14

oh god..dajte nemojte se svađati... 8)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Dec 2007, 10:27

sinnerboy wrote:oh god..dajte nemojte se svađati... 8)
Ja se ne svadjam, niti imam nameru. Ali, zaista ne mogu da precutim kada mi prvo neko kaze da "lupetam", pa "da se tripujem", pa da sam "prepotentan". Prva dva su ciste uvrede i to koje dolaze iz usta coveka koji je, po sopstvenom priznanju, bubnjar pocetnik (s obzirom na to da je to izjavio kada se raspitivao za SABIAN SOLAR cinele) i zna vrlo malo o bubnjevima, ali nalazi za shodno da mi kaze da "lupetam" kada kazem svoje misljenje koje je zapravo utemeljeno na nekim licnim iskustvima i potrkrepljeno argumentima.

Ovo da sam "prepotentan"... pa, zao mi je ako zvucim tako, ali mogu da vam garantujem da apsolutno nisam prepotentan i to bi vam rekli SVI koji me poznaju. Kod nas postoji problem poremecenog sistema vrednosti, gde covek dolazi u apsurdnu situaciju da treba da se stidi nekog svog znanja ili umeca. Prema toj logici, a preneseno na ovaj forum i u ovaj kontekst, ako neko kaze "E, ovaj bubnjar je mnogo tezak za skidanje" i brdo njih se slozi sa tom konstatacijom, i ja bih trebao da se slozim sa time, jer u suprotnom ako kazem "pa, i nije komplikovan", prvo sto mogu da dobijem je "ne lupetaj". Posle toga sledi "daj mi argument za to sto tvrdis da nije komplikovano", a ja kazem "pa, iz tog-i-tog razloga", a onda ponovo dobijem po glavi sa "ma, ti si prepotentan".

Recite mi gde gresim.

Post Reply