raskee_drummer wrote:Nisam te razmeo, milish kada odsviram "to" neshto..onda samo da prelepim loop-ove preko toga...???
Ovako sam mislio, ako sviras nesto komplikovano, ili komplikovanije. To je zeznuto nakucati, jer ne znas tacno sta sviras, dok ne sednes za bubanj. Zato, uzmes i snimis to kako god. Jedan mikrofon. MP3 player sa diktafonom. Stagod.
Uzmes taj snimak, uzmes BFD ili Drumkit From Hell ili stagod ti se svidi od semplova na internetu, i uradis sledece :
- ubacis snimak u cubase/fruity/audition/stagod, stavis midi traku ispod, i kucas polako bubanj. Odradis nakucan bubanj da bude sto blize odsviranom. Sto je realno moguce. I tako ustedis mnogo para i muke, jer to sto ti hoces, je prilicno komplikovano.
Druga opcija ti je da odes do nekog studia, i platis snimanje probe. Odes sam sa metronomom, ili bez i snimis bubanj. Trazis po trakama, sredis snimak. I onda ostali nasnime gitare/bass/vokale/frule/gajde stagod
Snimanje sa triggerima je isto kao kucanje bubnja samo sto kosta 300e sto ti se ne isplati nimalo. Mislim nije ista realizacija, ali je finalni produkt isti ako ne i gori.