Moram da se pohvalim (stigao saksofon sa eBayja)!

Jimmy page

Moram da se pohvalim (stigao saksofon sa eBayja)!

Post by Jimmy page » 16 Jan 2009, 13:17

Narucio sam saxofon preko ebay-a pre oko mesec dana i napokon je stigao 8) :) ....
Odushevljen sam njime iako izgleda kao da prethodni vlasnik njime tukao zenu :lol: :lol: (ima ogrebotina na vratu i na prednjem delu *zvona ),ali zvuk je odlican...
Uskoro cu i da okacim slike ...
U pitanju je Yamaha Yas-23...

toza
Urednik

Re: Moram da se pohvalim ! !

Post by toza » 16 Jan 2009, 13:34

Super! Neka te odlicno sluzi! :)

A sada pitanje: kako ide procedura za narucivanje preko e-bay-a i koliko su te kostale carinske takse?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jan 2009, 13:57

Image

Znaci kupio si saxophone?
Pa lepo, neka te dobro sluzi.

BTW, bio je jedan Selmer po oglasima, kako si to propustio kostao je samo par iljada evra :mrgreen: ...

Jimmy page

Post by Jimmy page » 16 Jan 2009, 14:06

Preko ebay sam narucio pomocu prijatelja koji je bio tamo,
a inace sam platio 300-400 evra ,
mada bio je na ebay-u i neki selmer, lik ga prodavao za 700 evra...
ali mozesh i da posaljes E-mail prodavcu pa da ti on direktno salje u Srbiju ...

sirac-šunka
vragolan

Re: Moram da se pohvalim (stigao saksofon sa eBayja)!

Post by sirac-šunka » 16 Jan 2009, 18:07

Selmeri su dosta na ceni, mozda si mogao da ga pazaris garantovano bi ovde mogao da zaradis bar tih 300 evra koliko fali do iljadu...

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 16 Jan 2009, 23:33

причај бураз мало искуства око наручивања део нас н00бова жели да чује процедуру :)

sl0e

Post by sl0e » 18 Jan 2009, 18:44

Шмајсер wrote:причај бураз мало искуства око наручивања део нас н00бова жели да чује процедуру :)
+1 :)

Jimmy page

Post by Jimmy page » 02 Feb 2009, 09:32

Image
Image
Image
Image
Image

evo napokon proradio fotoaparat...

Sava

Post by Sava » 02 Feb 2009, 10:36

Jimmy page wrote:Narucio sam saxofon preko ebay-a pre oko mesec dana i napokon je stigao 8) :) ....
Odushevljen sam njime iako izgleda kao da prethodni vlasnik njime tukao zenu :lol: :lol: (ima ogrebotina na vratu i na prednjem delu *zvona ),ali zvuk je odlican...
Mislim da ne postoji neko kome se ne sviđa zvuk saksofona. Nikada nisam imao prilike da dunem u sax, ali jesam u jedan dobar Buffet Crampon klarinet, a rečeno mi je da je to praktično identično sa klarinetom. Da se pohvalim da sam izvukao ton iz drugog duvanja, a rečeno mi je da je to dobar uspeh :D! Eto, to je moje "ogromno" iskustvo sa duvačkim instrumentima. Neka te služi dobro.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 02 Feb 2009, 11:16

Divan instrument!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Feb 2009, 11:35

sirac-šunka wrote:Divan instrument!
apsolutno...

kachi neke snimke! :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 02 Feb 2009, 19:39

Sava wrote:
Jimmy page wrote:Narucio sam saxofon preko ebay-a pre oko mesec dana i napokon je stigao 8) :) ....
Mislim da ne postoji neko kome se ne sviđa zvuk saksofona. Nikada nisam imao prilike da dunem u sax, ali jesam u jedan dobar Buffet Crampon klarinet, a rečeno mi je da je to praktično identično sa klarinetom. Da se pohvalim da sam izvukao ton iz drugog duvanja, a rečeno mi je da je to dobar uspeh :D! Eto, to je moje "ogromno" iskustvo sa duvačkim instrumentima. Neka te služi dobro.
мало оффа али да се надовежем, имам ја један Бифе Крампон још из периода кад сам ишао у музичку и стварно су врхунски инстурменти, може да се пореди са мјузик меновима у гитарама...

Sava

Post by Sava » 02 Feb 2009, 19:53

Шмајсер wrote: мало оффа али да се надовежем, имам ја један Бифе Крампон још из периода кад сам ишао у музичку и стварно су врхунски инстурменти, може да се пореди са мјузик меновима у гитарама...
Da, ovaj primerak je koštao preko 5.000 maraka (naravno bez transporta, carine ili drugih troškova), a još uvek košta nekih cca 3.000 euro. Znam samo da se zvuk onog češkog na kome je vlasnica počela da svira i ovoga bitno razlikuju. Inače nikome nije davala da duva u njen klarinet, ali eto jednom prilikom sam bio počastvovan prilikom da dunem u skupi BC.

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 14 Feb 2009, 17:32

sto se tiche procedure na ebayu...izaberes item,daš ponudu,ako ima još ponuda pored tvoje ide licitacija i ko ponudi najviše on dobija...e ako si ti taj srecnik onda dobijas obavjestenje da si pobjedio,onda platis item preko Pay Pal-a i sutradan ti prodavac salje item postom...i onda cekas...prodje 1-2 mjeseca da dodje u ove nase zemlje gdje je posta boze sacuvaj i eto gac... na vratanca dobijes item upakovan i tak...a sto se tiche carine u to nisam upucen...ja sam porucivao neku odjecu it Azije i Amerike i nista mi nisu naplatili...a pisalo je na paketu "carina plaćena"...
u slučaju da ti item ne stigne za jedno 2 i po mjeseca,mozes da se zalis i otvaras slucaj na Pay Pal-u za taj item koji moze biti otvoren do 20 dana sto ti daje dodatno vremena da rjeshish konflikt sa prodavcem oko itema sto nije dosao...ako ne uspijes da rijesis onda jednostavnim klikom prepustas pay palu da rijeshi slucaj (sto uvjek ide u tvoju korist)...tako da...nema sta da se brine sto se tice sigurnosti...a sanse za dolazak itema na adresu su...hm... 99 % (i to ako se avion pošte sruši u more prilikom transporta :D )
i da...kazne su ogromne za prodavca ako item ne stigne na adresu (tj ako ne posalje item iz poste)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Feb 2009, 19:03

delakroA wrote:...onda platis item preko Pay Pal-a...
U Srbiji ne radi PayPal. :(

Post Reply