Pisala sam nesto i o crncima i nastanku njihove muzike, ali sam trazila nacin za ubacivanje slika pa mi se SVE izbrisalo!!!!!!!!!

Ako te i to zanima napisacu ponovo, ali da se sada fokusiram na same instrumente.A sada:
UZIVAJ!
Udaraljke se koriste u folklornoj muzici Indije, Kube, Brazila, Afrike.Ova muzika je izrazito ritmicki orijentirna.Danasnji udaraljkasi sviraju setove udaraljki kreirajuci odredjen ritam i puls.To su uglavnom udaraljke tradicionalne afrokubanske muzike:konge, bongosi, timbalesi,cow bell(zvono),mrakas i dr.
Daire su udaracki instrument koji se najcesce koristi pri izvodjenju etno muzike.Okruglog su oblika (ponekad i polumesecastog)i izradjene od drveta, na kome se u urezanom delu nalaze okrugli metalni delovi koji, udaranjem povrsine dairi (razapeta koza) o saku stvaraju zvuk, slicam praporcima.
Bongosi, kako se inace zove i grad u Etiopiji, je takodje udaracki instrument.Bongos je instrument sastavljen od dva mala bubnja nakacena na debeli komad drveta, koji se drze i sviraju izmedju kolena.Bongose su razvili africki preci kubanske provincije Oriente.U pocetku, koze na bongosima su bile fiksirane ali je kasnije razvijen i zakacen poseban sistem podesavanja.Danasnji bongosi se prave od fiberglasa i od drveta.Veci se zove
hembra a manji
macho 
.Na Kubi se timbale cesto nazivaju bongos.Bongo je bio glavni bubanj u pravcima Son i Changui.Sviran prstima i dlanovima, bongo moze da proizvede siroki spektar zvukova i ritmova.
Konga je kubanski bubanj koji potice od nekoliko africkih predaka-takodje poznat kao tumbadora-u originalu cvrst,izdubljeni panj sa zakivenom kozom.Kao i bongosi, danas su modernizovane.Dodat je sistem za podesavanja visine tona, a kao i bongosi se izradjuju od fiberglasa i drveta.Svirac kongi obicno svira na dve do tri konge razlicitih velicina.
Ako se budem setila jos necega napisacu.