shuster wrote:zanima me da li je kvalitet zvuka koji je snimljen digitalnom miksetom bolji od onog koji ide iz interfejsa.
Ako digitalna mikseta znaci interfejs, onda je svejedno da li ides miksetom ili interfejsom. A ako digitalna mikseta znaci obicni konektori L i R out, sa digitalnim efektima.. onda kvalitet zvuka odredjuje zapravo interfejs ili muzicka kartica kojom da dva analogna signala ofarbana digitalnim efektima dovodis u kompjuter. Znaci u tom slucaju ti "posrednik" u vidu interfejsa ili muzicke kartice ne gine. Zapravo kazi ti meni sta TEBI znaci digitalna mikseta.
shuster wrote: U svakom "kucnom studiju" ili bilo kom drugom postoji bar jedna mikseta sa efektima, dodatni hardveri koji svetle u pozadini i dosta kostaju,
Mozes da imas brdo efekata, u eksternim uredjajima na koji ces da potrosis pare i da imas los kvalitet a opet mozes da radis samo sa efektima iz kompjutera. Kvalitet zavisi od tvog umeca da radis sa njima. Danas postoje pluginovi koji kostaju po 300-400 evra, a postoje i sijaset besplatnih koji rade fenomenalno. Nije neophodno da imas eksterne efekte koji ce realno da ti stoje upaljeni a da ne radis nista na njima. Plus to sad zahteva kilometre i kilometre kablova da se poveze.
shuster wrote:Da li su nam zaista potrebni svi ti externi efekti, ekvilajzeri kompresori, preampi, digitalne miksete....
Rekoh, ne treba ti.. Cak sam negde procitao da se sve vise izbegavaju ti eksterni efekti, a sve vise koriste plug inovi ili efekti koji dolaze sa programima. No, ako zelis da napravis full money-making studio koji ce sem sto ces da ulazes u njega i da ti zaradjuje pare, onda pusti masti na volju.
shuster wrote:...celukupan zvuk mozemo da uredimo digitalno u nasem DAW-u samo uz pomoc interfejsa koji ce analogni signa pretvoriti u digitalni???
Pa da...