U, super... Hvala najlepše na komentarima i savetima.
Ako smem da vam oduzmem još malo vremena, postavio bih par pitanja:
1. Koji od, recimo, ovih SSD bi bio pravi izbor? Da li bi mi "radio pos'o" SSD od 120GB i koji od ponuđenih? Kako se uopšte radi sa SSD (idiotsko pitanje, znam) i da li SSD i klasičan HDD lepo žive zajedno unutar jednog kućišta?
http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... skovi.html
2. Focusrite Scarlett 2i2, da li je to dobar izbor? Ili uzeti
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/219 ... tt-Studio/ (u suštini, Scarlet 2i2 uz kondenzatorski mikrofon, slušalice i Cubase softver).
2a: Da li mikseta može da ide preko Focusrite Scarlet 2i2? Dakle, da ne štekam instrument direktno u Scarleta nego preko miksera u Scarlet pa u računar.
3. Možete li, molim vas, da mi navedete neku konkretnu i5 ploču sa dobrom integrisanom grafikom?
Pored desktop konfiguracije uzimam i laptop a predložen mi je sledeći za oko 350€ (imate li možda bolji predlog:
Proizvođač : Lenovo Model : IdeaPad Z50-70 59421916 Intel-Core i3-4010U 1.7GHz 4096MB 1TB DVDRW 15.6'" LED WXGA Intel HD VGA FreeDOS
Procesor : Intel Core i3
Takt procesora : 1.7GHz
Dijagonala ekrana : 15.6 "
Rezolucija ekrana : 1366x768 px
RAM memorija : 4GB
Kapacitet hard diska : 1000 GB
Vrsta hard diska : mehanički
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion 4-Cell
Komunikacija : GigaLAN, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, WLAN 802.11n, Bluetooth 4.0,
Portovi : D-sub out, HDMI out, RJ-45,
USB 2.0 portova : 2 kom.
USB 3.0 portova : 1 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad, Numerička tastatura,
Čitač kartica : MMC, SD,
Dodatne funkcije : Kamera
Reč je o kompenzaciji sa jednom firmom pa mi je budžet tu negde oko 100.000 dinara u robi. Planiram i lap i dekstop.
HVALA!!!
Konkretno, najviše radim audio reklame ali i home produkciju sopstvenog benda (akustični trio sa kontrabasom). Ne težim vrhunskom zvuku (za to postoje pravi studiji) nego pristojnom kućnom zvuku. Imam registrovanu firmu, dakle, u poslu sam već nekih dvanaest godina i mnogo poslova sam uspešno uradio sa najobičnijom primitivnom Audigy Sound Blaster karticom uparenom sa Behringer Eurorack UB1622FX i Squier Stratom i najobičnijim softsynthom koji je došao sa SB karticom. Smešno znam ali radilo je pos'o. Sada bih sve da dignem na nešto malo viši "level".