M-Audio Audiophile 192?

Moderator: dejankuki

Post Reply
DexterThe

M-Audio Audiophile 192?

Post by DexterThe » 07 May 2009, 13:48

Jedan moj prijatelj resio da proda zvucnu iz naslova teme, a ja sam bas prodao svoju pa trazim zamenu. E, sad, ne znamo po kojoj ceni on meni da proda.
Zvucna je stara oko godinu dana, bez garancije valjda. Trazio sam po netu (oglasima) koliko se krece cena za polovne, i nisam nigde nasao. U jednoj prodavnici je nova ~12000rsd.
Da li neko ima ideju za cenu?

Rocket Roll

Re: M-Audio Audiophile 192?

Post by Rocket Roll » 07 May 2009, 13:59

Nova je u Evropi oko 130 evra, mogao bi da primeniš princip prodaje polovnog (oko 30% dole) pa da formiraš cenu.

http://shop.ebay.de/items/_W0QQ_nkwZMQ2 ... R40QQ_mdoZ

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2009, 14:25

Pa je l to ova kartica? http://www.thomann.de/gb/maudio_delta_a ... le_192.htm
Ovde kaže 149 EUR. Kako vidim, više nego kod nas :hmm: ...

Raspitaj se još malo o cenama i pravilo 1/3 ili 33% manje je uvek ok. Naravno, računaš samo najnižu cenu koju si pronašao na našem tržištu. :)
A ako ti i nije neki ortak, ponudi mu 50% od cene nove kartice :)

DexterThe

Post by DexterThe » 07 May 2009, 14:41

sirac-šunka wrote:Pa je l to ova kartica? http://www.thomann.de/gb/maudio_delta_a ... le_192.htm
Ovde kaže 149 EUR. Kako vidim, više nego kod nas :hmm: ...
Trebalo bi da je ta, nisam je video.
Ja sam kontao da mu ponudim nekih ~90e, ali nisam siguran da li je to taman. Fazon je u tome sto uopste nisam imao nameru da kupujem zvucnu karticu skuplju od 60e , ali mi se ucinilo primamljivim kada mi je on rekao da prodaje svoju.
Inace, prijatelj od kojeg kupujem karticu mi je zapravo dirigent sa hora, tako da nismo bas neki drugari, a i stariji je od mene 10-ak godina.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2009, 15:40

Pa meni ovo deluje kao ok cena. Ali bolje sačekaj da ti on kaže, možda se i za'ebe :mrgreen: Mislim, dosta ljudi poštuje i pravilio pola-pola kad se kupuje-prodaje polovna tehnika.

Samo, za te pare pa još malo, pa bi mogao da uzmeš i neku eksternu karticu sa preampom. Ova košta toliko zato što ima prilično visok sample rate, 192 kHz, što bi trebalo da znači bolji kvalitet usnimka itd. Da li se to u praksi i u vreme mptrojki čuje i koliko je to bitno, može da bude za diskusiju.

Možda da još malo razmisliš šta ti tačno treba, pa da vidiš onda da se bacaš na trošak. Mislim da ne kupuješ samo zato što ti se ukazala prilika, uvek može da se nađe po nešto tako kad god da se rešiš.

DexterThe

Post by DexterThe » 07 May 2009, 15:56

sirac-šunka wrote: Možda da još malo razmisliš šta ti tačno treba, pa da vidiš onda da se bacaš na trošak. Mislim da ne kupuješ samo zato što ti se ukazala prilika, uvek može da se nađe po nešto tako kad god da se rešiš.
Da, upravo zbog toga se i razmisljam da li da je uopste kupim.
Meni je potrebna zvucna kartica za slusanje muzike (ovo mi je dosta bitno) , zatim za snimanje vokala i gitare (ako moze istovremeno, tim bolje, ali nije neophodno). Samo da naglasim da bih koristio kod kuce , za svoje potrebe (pocetnik sam sto se tice snimanja). Dakle, ne mora to da bude neki super snimak.
Koliko sam ja shvatio, sto se tice kvaliteta slusanja muzike, sa ovom karticom ne bih imao problema.

Ako neko ima predlog za nesto drugo do 100e sto bi odgovaralo mojim potrebama, neka slobodno kaze.
Pretrazio sam gomilu foruma i nekako nisam nasao bas odgovor na moje zahteve (verovatno nisam dovoljno trazio).

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2009, 16:14

Verovatno...

Samo za slušanje bi ti dovoljno bilo i OVO, npr...

Ja sam sa njom dosta i snimao, ali sam imao razna pomagala, miksete i di boxove...

DexterThe

Post by DexterThe » 07 May 2009, 16:21

Imao sam tu zvucnu iz linka, i ona je bila ok za slusanje muzike, ali maltene nizasta drugo.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 May 2009, 00:36

DexterThe wrote:
sirac-šunka wrote: Možda da još malo razmisliš šta ti tačno treba, pa da vidiš onda da se bacaš na trošak. Mislim da ne kupuješ samo zato što ti se ukazala prilika, uvek može da se nađe po nešto tako kad god da se rešiš.
Da, upravo zbog toga se i razmisljam da li da je uopste kupim.
Meni je potrebna zvucna kartica za slusanje muzike (ovo mi je dosta bitno) , zatim za snimanje vokala i gitare (ako moze istovremeno, tim bolje, ali nije neophodno). Samo da naglasim da bih koristio kod kuce , za svoje potrebe (pocetnik sam sto se tice snimanja). Dakle, ne mora to da bude neki super snimak.
Koliko sam ja shvatio, sto se tice kvaliteta slusanja muzike, sa ovom karticom ne bih imao problema.

Ako neko ima predlog za nesto drugo do 100e sto bi odgovaralo mojim potrebama, neka slobodno kaze.
Pretrazio sam gomilu foruma i nekako nisam nasao bas odgovor na moje zahteve (verovatno nisam dovoljno trazio).
Pogledaj EMU 0202 USB, 0404 USB, ili nešto nalik tome, da je preko sto evrića a da ima i preamp i hi-Z ulaz da možeš štekati gitaru direktno, to ti je realno finansijski najisplativije za snimuckanje.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 09 May 2009, 18:32

A može i M-Audio Fast Track USB, ja sam je skoro kupio, fino radi.

Post Reply