Povezivanje mikrofona sa kompom zvucnici 5.1

Moderator: dejankuki

purkemudo

Povezivanje mikrofona sa kompom zvucnici 5.1

Post by purkemudo » 19 Aug 2009, 22:07

Ne razumem se bas u ove stvari, pa bi zamolio da mi neko pomogne.
Znaci imam zvucnike 5.1 genius i povezani su mi sa kompom i mikrofon ukljucim u komp i ne radi, instalirao sam dosta drajvera, u kontrol panelu sam namestio i opet ne radi ( inace imam 2 mikrofona tako da nije do njih)... Kako bih sada mogao najlakse to da povezem, da kupim pojacalo? Koje, gde, kako posle da povezem i ostalo ? Ili neki program da skinem ? Treba mi da mogu da se zajebavam sa karaokama...
Unapred hvala :D...

shule

Re: Povezivanje mikrofona sa kompom zvucnici 5.1

Post by shule » 01 Sep 2009, 16:55

Ukljucis mikrofon u crveno. I na sound settings ukljucis MICROPHONE BOOST. Tako je kod mene. :)

purkemudo

Post by purkemudo » 02 Sep 2009, 23:33

Nece... Sve sam probao ... Jel ti se cuje na svim zvucnicima ? Jel bas mikrofon za pevanje imas pravi ili ono sranje za pricanje ... ?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 04 Sep 2009, 21:40

Prvo, malo pripazi na riječnik... mislim da se uz civilizovanu ljudsku komunikaciju možemo mnogo bolje razumijeti...

Drugo, na nekoliko tema se razgovaralo o problemu povezivanja mikrofona u neki audio sistem i bilo bi jako dobro da pročitaš postojeće teme. Siguran sam da ćeš naći odgvor na svoje pitanje.

I na kraju... ako želiš da ti neko pomogne moraš se mnogo više potruditi oko opisivanja svog problema. Ti konkretno nisi naveo ni koji mikrofon imaš, ni kako si ga to povezao na računar, niti (najbitnije) šta zapravo hoćeš da postigneš uvezivanjem mikrofona sa 5.1 sistemom, budući da takvi sistemi apsolutno nisu prilagođeni reprodukciji sirovog - neproduciranog vokala...

Tiga

Post by Tiga » 23 Sep 2009, 21:12

Tiki the Boyler wrote:
Drugo, na nekoliko tema se razgovaralo o problemu povezivanja mikrofona u neki audio sistem i bilo bi jako dobro da pročitaš postojeće teme. Siguran sam da ćeš naći odgvor na svoje pitanje.
Ja imam sličan problem, ali ne mogu da nađem ove teme o kojima govoriš?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 20:50

Ima puno tema koje se bave problematikom zvuka, te snimanja i reporodukcije zvuka. O mikrofonima sam ja na Live Soundu ispisao puno toga.
Sad bi trebalo sjesti i te djeliće sklopiti u smislenu cjelinu. Shvatam da su mnogi željni znanja, ali... oni koji imaju znanje se često umore od ponavljanja iste priče...

Evo još jednom:

MIKROFON -> MIKROFONSKO PREDPOJAČALO -> POJAČALO -> ADEKVATAN ZVUČNIK

To je neki lanac koji bi trebalo ispoštovati. Ako ti nešto od toga nedostaje (ili sve kao u datom primjeru) onda pričamo o pukoj krpljačini i improvizaciji, a tu pravila i granica nema.
U takvim situacijama bih ja prije postavio pitanje svrhe nego načina, ali... je&eš mene...

Tiga

Post by Tiga » 25 Sep 2009, 21:04

Tiki the Boyler wrote:Ima puno tema koje se bave problematikom zvuka, te snimanja i reporodukcije zvuka. O mikrofonima sam ja na Live Soundu ispisao puno toga.
Sad bi trebalo sjesti i te djeliće sklopiti u smislenu cjelinu. Shvatam da su mnogi željni znanja, ali... oni koji imaju znanje se često umore od ponavljanja iste priče...

Evo još jednom:

MIKROFON -> MIKROFONSKO PREDPOJAČALO -> POJAČALO -> ADEKVATAN ZVUČNIK

To je neki lanac koji bi trebalo ispoštovati. Ako ti nešto od toga nedostaje (ili sve kao u datom primjeru) onda pričamo o pukoj krpljačini i improvizaciji, a tu pravila i granica nema.
U takvim situacijama bih ja prije postavio pitanje svrhe nego načina, ali... je&eš mene...
Nismo se razumeli.
Moje pitanje je vezano i uzrokovano mojim (ne)poznavanjem kompjutera. :oops:
Pitam te gde su te teme, da bih mogla da pronađem ono što me interesuje. Ne želim da otvaram novu temu i postavljam pitanje zato što znam da je glupo i da će biti izloženo ruglu od strane "velikih muzičara" (koliko ih samo ima!), kao i svako drugo naivno pitanje na ovom forumu. ::ranting::

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 21:42

Prvo... nema potrebe za tim tonom.
Ovde baš i nema velikih muzičara.

Drugo... opet nisi pročitao moj odgovor.
Nisam vidio da je bilo gdje pomenut računar.

Treće... da skratimo priču...
Šta te konkretno interesuje? Pošto od opštih pitanja nema vajde... šta konkretno želiš uraditi? Pjevati na mikrofon? Snimiti sebe da bi se slušao? Nešto treće?

Tiga

Post by Tiga » 25 Sep 2009, 22:03

Tiki the Boyler wrote:Prvo... nema potrebe za tim tonom.
Ok, u pravu si, smirila sam se (ženska sam, inače).
Tiki the Boyler wrote: Treće... da skratimo priču...
Šta te konkretno interesuje? Pošto od opštih pitanja nema vajde... šta konkretno želiš uraditi? Pjevati na mikrofon? Snimiti sebe da bi se slušao? Nešto treće?
Stvar je u tome što ne mogu da upogonim najobičiji jeftini mikrofon za karaoke na mom računaru.
Znam da je u pitanju neka glupost i da je potrebno dva, tri klika da bi mogao da radi, ali ja ne znam.
Pokušavala sam da pročačkam po Sound menageru, nema efekta, jednostavno se ne čuje nikakav zvuk.

Sad ako otvorim temu i pitam, ona će postati predmet za*ebancije, a meni je dosta toga.
Dakle, ako imaš ikakvu ideju šta da radim, pomozi mi, molim te.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 22:06

Tiga wrote:
Tiki the Boyler wrote:Prvo... nema potrebe za tim tonom.
Ok, u pravu si, smirila sam se (ženska sam, inače).
Sorry... nisam skontao! Malo sam glup danas.

Tiga wrote:Stvar je u tome što ne mogu da upogonim najobičiji jeftini mikrofon za karaoke na mom računaru.
Znam da je u pitanju neka glupost i da je potrebno dva, tri klika da bi mogao da radi, ali ja ne znam.
Pokušavala sam da pročačkam po Sound menageru, nema efekta, jednostavno se ne čuje nikakav zvuk.

Sad ako otvorim temu i pitam, ona će postati predmet za*ebancije, a meni je dosta toga.
Dakle, ako imaš ikakvu ideju šta da radim, pomozi mi, molim te.
Koji (kakav) mikrofon imaš? Koja je zvučna na računaru? Na kakve zvučnike je sve to povezano?

p.s. Kada se tema ozbiljno formuliše neće postati predmet zajebancije. Ako postaviš konkretno pitanje zajebavati se mogu samo oni koji ne znaju odgovor ili prosto znaju još manje od tebe! Tako da... nema potrebe za ustezanjem od otvaranja opštekorisnih tema.

Tiga

Post by Tiga » 25 Sep 2009, 22:20

Tiki the Boyler wrote:
Koji (kakav) mikrofon imaš? Koja je zvučna na računaru? Na kakve zvučnike je sve to povezano?
Imam mikrofon koji bodem u integrisanu zvučnu, zvučnici su 2.0 (od mini linije).
Samo hoću da čujem sebe na zvučnicima dok pričam ili pevam.
Čuje se kad ga uključim ili pomeram gajtan mikrofona, ali ako pričam u njega, ništa.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 22:28

Ako hoćeš da ti pomognem, moraš mi pomoći.

Koji mikrofon imaš? Piše li išta na njemu? Kako izgleda? Kakav je kabl na njemu (fiksno pričvršćen na mikrofon ili je odvojiv)?
Možda ti se čini nebitnim, ali prvo moramo utvrditi koji je tip mikrofona u pitanju! (dinamički, elektret, kristalni... ?)

Drugo... da li zvučna ima zaseban ulaz za mikrofon ili je samo jedan ulaz i za linijski i za mikrofonski signal (LINE/MIC)?

Ako sam dobro razumio ti samo želiš da čuješ kako ti uopšte zvuči glas!?

Tiga

Post by Tiga » 25 Sep 2009, 22:43

Tiki the Boyler wrote:Ako hoćeš da ti pomognem, moraš mi pomoći.

Koji mikrofon imaš? Piše li išta na njemu? Kako izgleda? Kakav je kabl na njemu (fiksno pričvršćen na mikrofon ili je odvojiv)?
Možda ti se čini nebitnim, ali prvo moramo utvrditi koji je tip mikrofona u pitanju! (dinamički, elektret, kristalni... ?)

Drugo... da li zvučna ima zaseban ulaz za mikrofon ili je samo jedan ulaz i za linijski i za mikrofonski signal (LINE/MIC)?

Ako sam dobro razumio ti samo želiš da čuješ kako ti uopšte zvuči glas!?
Ok.
Mikrogon je hama DM 20 http://tandem-tandem.com/shop/images/57 ... M%2020.jpg

Dakle, fiksno pričvršćen kabl, zvučna ima zaseban ulaz, posebno Line in, Mic in.
Da, hoću da mogu da čujem svoj glas, ništa specijalno.

Nije samo do ovog mikrofona, ista je situacija bila i sa jednim sony mikrofonom.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 22:54

Pa... u principu možeš imati problem kada je dinamički mikrofon poput tog tvog u pitanju!
Da li si probala mikrofon ubosti u neki drugi comp? Da eliminišeš (ne)ispravnost samog mikrofona...

Da li si u Recording opciji zvučne karte selektovala MIC kao ulaz za snimanje i pojačala ga?

I na kraju... u čemu si snimala vokal? Kod nekih zvučnih kartica nemaš opciju direktnog monitoringa ulaza nego moraš se snimiti pa slušati. ili koristiti opciju monitoringa u samom softveru za snimanje.

Tiga

Post by Tiga » 25 Sep 2009, 23:24

Tiki the Boyler wrote:Pa... u principu možeš imati problem kada je dinamički mikrofon poput tog tvog u pitanju!
Da li si probala mikrofon ubosti u neki drugi comp? Da eliminišeš (ne)ispravnost samog mikrofona...

Da li si u Recording opciji zvučne karte selektovala MIC kao ulaz za snimanje i pojačala ga?

I na kraju... u čemu si snimala vokal? Kod nekih zvučnih kartica nemaš opciju direktnog monitoringa ulaza nego moraš se snimiti pa slušati. ili koristiti opciju monitoringa u samom softveru za snimanje.
Nisam probala da ubacim mikrofon u drugi komp, ali sam probala drugi mikrofom u mom, znači do kompa je. (Ili oba mikrofona ne valjaju, a ne verujem).
Reording opcija je selektovana i pojačana.
U Cool Edit Pro... Izgleda da je do kartice, onda.
A ja ne želim to, već da se čujem odmah.

Hvala ti na pomoći i strpljenju.

Post Reply