Snare sample Help!

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Reverse
Urednik

Snare sample Help!

Post by Reverse » 14 Jun 2007, 15:21

Pozdrav... Imam mnogo semplova dobosa, ali nemam onaj (mozda je glup primer) onaj dobos koji mozemo cuti kod bubnjara iz Peppersa, sto odzvanja :roll: .
Vidim da se Rocket Roll bavi time....
Ako ima neko nek me kontaktira na PM, hvala...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Jun 2007, 16:06

Ne navikavaj se na download gotovih semplova - nikad nećeš naći ono što tražiš. Uzmi sempl čistog doboša i stavi jak kompresor na njega, ako pričamo o ovome: http://www.box.net/shared/hnk5oybnih (500 kb, mp3).

Ako je to taj zvuk: jako velika kompresija, najbrži attack i neki opušteni release, s tim da kompresor stišava zvuk kada radi ali ga posle podiže. Uzmi neki kompresor i čačkaj ga nekako ovako:

Image

Ili downloaduj SSLov Listen Mic Compressor, besplatno, sa SSLovog sajta (nije ga teško izgooglati, a dobar je), i samo ga odvrni do kraja, ovako nekako:

Image

----------------------------------

Ako to nije taj zvuk, onda budi malo precizniji. Pepersi imaju devet studijskih albuma i koliko hoćeš live i ostalih snimaka, a to je previše za neki univerzalni recept. Btw, ovoliki kompresor radi kako treba samo ako kucaš bubnjeve "in the pocket", onako kako Čed bubnja (ništa flashy, čist groove). Ovako jaka kompresija bi zakopala neki "machinegun" sner.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 14 Jun 2007, 17:29

Evo na primer pesma Otherside, prelaz sa dobosem pre "Centuries are what it meant to me" e neki takav dobos mi treba.
Da provalio sam da koliko god trazio na netu ne mogu da nadjem to sto mi treba.
Ne snalazim se bas sa svim ovim efektima tipa kompresor itd...
Ali procackacu nesto, inace radim u FrootyLoops-u...

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 15 Jun 2007, 13:01

Probaj iz DKFH-a tamo imas dobar snare :) i kontam da je jako slican ovom iz pepersa...tj. to je snare iz Meshuggah, e sad nisam slusao RHCP previse, ali mislim da je otprilike to to, mozda malo reverba
(za kompresor sam i ja glup,,,to je izlgeda neka bolest...nikad necu skontati...vec sam digo ruke :) )

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jun 2007, 15:28

To u "Otherside" mi zvuči kao vrlo tipičan, svetao doboš, sviran nežno (a ne "zavarivan"), a možda te bune odskoci palice o opnu. Čed je "funk soul brother", a to je standardna funk fora. Probaj ovako: http://www.box.net/shared/vim0mcaqdf

Image

Samo što Čed dodatno komplikuje tako što dodaje i pre-roll, trrrRRRRRAMmm-trrrRRr. Ima tu dosta da se kuca...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jun 2007, 15:35

PS. Zoli, evo sekunda snera iz te pesme, da bi čuo o čemu čovek tačno priča. Kako bi izgledao MIDI tog dela?

http://www.box.net/shared/atz41bvnzp

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 16 Jun 2007, 00:35

Stizemo do ghost note-ova...to su mali udarci tokom groove-a..ali to nije sada tema...napisacu jedan topic o tome sa sve primerima...huh kako ce to da bude dobro :) samo da nadjem vremena...

sto se tice zvuka dobosa...to je BAS prirodan zvuk...sve se cuje...

tesko ces naci takav sample....probaj BFD, ali to ti je 5-9 DVDova....to je bas savrsen zvuk...zeznuto je tako nesto naci

ako hoces te ghost-noteove i sve...moras da imas nekih minimum 5 semplova dobosa. Imas Drumkit from hell, to ti je jednostavnije...nije toliko dobro...ali radi posao i imas 4-5 dobosa, sa 20 semplova (ako se dobro secam...tako nesto barem) snimljeno sa levom i desnom rukom...sa rimshotovima, i imas jos toliko sa ghost-note-ovima...

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 16 Jun 2007, 03:46

Hvala puno, ali sta je to BDF?
Da provaljujem da Ched ubacuje tu jos neke fore pa se dobos cuje onako. Ne slusam ni ja RHCP nego zapao za uvo taj dobos...
Imam i ja DrumKits from Hell, ima i tu dosta dobrih dobosa ali nije ono sto ja trazim. Mozda i ja imam taj dobos, ali taj pre roll i ghost notes izgleda da daje taj zvuk koji mene interesuje, moze li neko da mi objasni kako to da napravim na kompu?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 16 Jun 2007, 05:04

Rocket Roll wrote:PS. Zoli, evo sekunda snera iz te pesme, da bi čuo o čemu čovek tačno priča. Kako bi izgledao MIDI tog dela?

http://www.box.net/shared/atz41bvnzp
Bas ovakav dobos trazim, samo da je mozda jos malo agresivniji, da ima jaci attack

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Jun 2007, 07:36

Da je možda ovo, da je možda ono... Heh, to je milionska produkcija, ti ljudi rade sa neograničenim budžetom, kako ćemo mi ikada doći dotle sa gomilom loopova i po jednim kompjuterom?

Ipak, poslušaj ovo: http://www.box.net/shared/araobgndao

Što se tiče onog "kako" da se to otkuca, dok Zoli ne uleti - imaš gore sličicu kako se kucka sličan roll, a kako ti zvuči, rekoh, imaš ovde: http://www.box.net/shared/vim0mcaqdf . Ne znam kako se MIDI kucka u Fruityju, ali MIDI je MIDI, skontaj princip i provalićeš kako da gornju sličicu zapisa otkuckaš u Fruityju.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 16 Jun 2007, 14:04

viewtopic.php?p=8209#8209

ako ti ista pomaze :S ako ne, onda cemo malo detaljnije :)

maverick_nis

Post by maverick_nis » 18 Aug 2007, 12:29

Jer znate da koristite soundfontove??? ako znate,progooglajte malo,i naci cete cool free sf-ove.

Ja imam jedan soundfont sa semplovima TAMA Rock Star bubnjeva.Uzeo sam,stavio samo snare na patern u fruti,i exportovao sam samo taj patern,tako da sad imam taj snare kao wav sempl.

Post Reply