Pomoc oko miksa pesme
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
- LazaRocker
Pomoc oko miksa pesme
Pomoc!!! Ljudi, snimao ja u Nuendu Ljubavnu serenadu 1. deo, al' posto sam mnoogo smotan u radu sa equalizerom i mixerom, ne znam da napravim da lepo zvuci. Jel' moze pomoc: da neko sa ovog linka: http://www.4shared.com/file/41561140/71 ... d=7b1345e7
skine fajl(u Nuendo project formatu) i da mi napravi dobar mix, da lici na pesmu. Nista nisam dirao na mixeru i equalizeru, da ne bi majstoru koji radi otezao posao. Please!!! Ko god to uradi, neka mi posalje link na ovu temu, pa cu da skinem. Nije neophodno exportovati u neki audio file.
Unapred hvala.
skine fajl(u Nuendo project formatu) i da mi napravi dobar mix, da lici na pesmu. Nista nisam dirao na mixeru i equalizeru, da ne bi majstoru koji radi otezao posao. Please!!! Ko god to uradi, neka mi posalje link na ovu temu, pa cu da skinem. Nije neophodno exportovati u neki audio file.
Unapred hvala.
Re: Pomoc oko miksa pesme
OK je sve to ali gde je snimak, ovde je kolko ja vidim samo projekat koji je tezak 28kb...
- LazaRocker
Pa nisam exportovao u mp3.
Ne razumesh me...
Ti kada snimash u Nuendu, to shto snimash se automatski prebacuje u neki audio fajl tipa wav negde na hard disku....
To shto si ti stavio na download je samo projekat, tj u njemu su zapisane samo informacije, gde se nalazi snimljeni audio fajl, podeshavanja, koji pluginovi su korishceni i ostalo....
A mislim da nijedan snimak dugachak npr 2 min ne moze da bude 28kb, ma koliko da je kompresovan...
Znachi morash da ulpoadujesh i audio fajl.... Jel kapirash? Ne znam gde ih Nuendo snima, zato shto ne radim u njemu...
Ti kada snimash u Nuendu, to shto snimash se automatski prebacuje u neki audio fajl tipa wav negde na hard disku....
To shto si ti stavio na download je samo projekat, tj u njemu su zapisane samo informacije, gde se nalazi snimljeni audio fajl, podeshavanja, koji pluginovi su korishceni i ostalo....
A mislim da nijedan snimak dugachak npr 2 min ne moze da bude 28kb, ma koliko da je kompresovan...
Znachi morash da ulpoadujesh i audio fajl.... Jel kapirash? Ne znam gde ih Nuendo snima, zato shto ne radim u njemu...
- LazaRocker
Jasno mi je to, al' ja sam mislio da ce miks da se radi u Nuendu, pa zato stavio projekat... Silly me... Evo linka za wav. file... Malo je poveci (oko 5mb) posto sam exportovao, jer nisam mogao da ga nadjem u kompu.Reverse wrote:Ne razumesh me...
http://www.4shared.com/file/41681046/a0 ... d=7b1345e7
Also, visit my new topic: Moje autorske pesme.
- LazaRocker
Ljudi,sta bi oko mixa?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja stvarno ne razumijem šta ovdje ima da se miksa?!?
Jedan instrument je u pitanju ako slušam dobar fajl!
Što se tiče ukupnog zvučanja, ja bih prvo valjano naštimao gitaru. Onda sve zazvuči bolje.
Nemoj da preskačeš osnovne stvari, ma koliko ti se banalnim činile, i tražiš neku veliku filozofiju tamo gdje je nema!
Što se tiče ukupnog zvučanja, ja bih prvo valjano naštimao gitaru. Onda sve zazvuči bolje.
Nemoj da preskačeš osnovne stvari, ma koliko ti se banalnim činile, i tražiš neku veliku filozofiju tamo gdje je nema!
- zolideathmetal
- Urednik
Ni ja ne shvatam sta trazis od nas...jedino bi moglo malo da se prosiri snimak reverbima i delayima, ali ne vidim poentu. Ako to hoces, posalji obe gitare posebno, pa moze da se uradi nesto.
- LazaRocker
Mislio sam da se napravi bolji zvuk, al' dobro... Gitara je dobro bila nastimovana, sad me vec vredjasTiki the Boyler wrote:Ja stvarno ne razumijem šta ovdje ima da se miksa?!?

- LazaRocker
Pomoc vise nije potrebna... Sve zavrseno... Thanx anyway...
Na molbu pokretaca teme lock na ovu temu... mmmkej!!!