Pomoc oko miksa pesme

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Locked
LazaRocker

Pomoc oko miksa pesme

Post by LazaRocker » 22 Mar 2008, 17:05

Pomoc!!! Ljudi, snimao ja u Nuendu Ljubavnu serenadu 1. deo, al' posto sam mnoogo smotan u radu sa equalizerom i mixerom, ne znam da napravim da lepo zvuci. Jel' moze pomoc: da neko sa ovog linka: http://www.4shared.com/file/41561140/71 ... d=7b1345e7
skine fajl(u Nuendo project formatu) i da mi napravi dobar mix, da lici na pesmu. Nista nisam dirao na mixeru i equalizeru, da ne bi majstoru koji radi otezao posao. Please!!! Ko god to uradi, neka mi posalje link na ovu temu, pa cu da skinem. Nije neophodno exportovati u neki audio file.
Unapred hvala.

Reverse
Urednik

Re: Pomoc oko miksa pesme

Post by Reverse » 23 Mar 2008, 01:58

OK je sve to ali gde je snimak, ovde je kolko ja vidim samo projekat koji je tezak 28kb...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 23 Mar 2008, 16:11

Pa nisam exportovao u mp3.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 23 Mar 2008, 17:48

Ne razumesh me...

Ti kada snimash u Nuendu, to shto snimash se automatski prebacuje u neki audio fajl tipa wav negde na hard disku....

To shto si ti stavio na download je samo projekat, tj u njemu su zapisane samo informacije, gde se nalazi snimljeni audio fajl, podeshavanja, koji pluginovi su korishceni i ostalo....
A mislim da nijedan snimak dugachak npr 2 min ne moze da bude 28kb, ma koliko da je kompresovan...

Znachi morash da ulpoadujesh i audio fajl.... Jel kapirash? Ne znam gde ih Nuendo snima, zato shto ne radim u njemu...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 23 Mar 2008, 20:33

Reverse wrote:Ne razumesh me...

Ti kada snimash u Nuendu, to shto snimash se automatski prebacuje u neki audio fajl tipa wav negde na hard disku....

To shto si ti stavio na download je samo projekat, tj u njemu su zapisane samo informacije, gde se nalazi snimljeni audio fajl, podeshavanja, koji pluginovi su korishceni i ostalo....
A mislim da nijedan snimak dugachak npr 2 min ne moze da bude 28kb, ma koliko da je kompresovan...

Znachi morash da ulpoadujesh i audio fajl.... Jel kapirash? Ne znam gde ih Nuendo snima, zato shto ne radim u njemu...
Jasno mi je to, al' ja sam mislio da ce miks da se radi u Nuendu, pa zato stavio projekat... Silly me... Evo linka za wav. file... Malo je poveci (oko 5mb) posto sam exportovao, jer nisam mogao da ga nadjem u kompu.
http://www.4shared.com/file/41681046/a0 ... d=7b1345e7
Also, visit my new topic: Moje autorske pesme.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 01 Apr 2008, 22:34

Ljudi,sta bi oko mixa?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 02 Apr 2008, 16:16

Ja stvarno ne razumijem šta ovdje ima da se miksa?!?
Jedan instrument je u pitanju ako slušam dobar fajl!

Što se tiče ukupnog zvučanja, ja bih prvo valjano naštimao gitaru. Onda sve zazvuči bolje.
Nemoj da preskačeš osnovne stvari, ma koliko ti se banalnim činile, i tražiš neku veliku filozofiju tamo gdje je nema!

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 03 Apr 2008, 11:54

Ni ja ne shvatam sta trazis od nas...jedino bi moglo malo da se prosiri snimak reverbima i delayima, ali ne vidim poentu. Ako to hoces, posalji obe gitare posebno, pa moze da se uradi nesto.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 03 Apr 2008, 11:57

Tiki the Boyler wrote:Ja stvarno ne razumijem šta ovdje ima da se miksa?!?
Jedan instrument je u pitanju ako slušam dobar fajl!

Što se tiče ukupnog zvučanja, ja bih prvo valjano naštimao gitaru. Onda sve zazvuči bolje.
Nemoj da preskačeš osnovne stvari, ma koliko ti se banalnim činile, i tražiš neku veliku filozofiju tamo gdje je nema!
Mislio sam da se napravi bolji zvuk, al' dobro... Gitara je dobro bila nastimovana, sad me vec vredjas :lol: . Nego je prolem sto sam snimao sa elektricnom gitarom, a ne klasicnom, pa zvuci lose na mealnim zicama... A stim mi ne diraj :grummel_2: :grummel_2: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 03 Apr 2008, 12:05

Pomoc vise nije potrebna... Sve zavrseno... Thanx anyway...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 Apr 2008, 12:26

Na molbu pokretaca teme lock na ovu temu... mmmkej!!!

Locked