Imam muzičku karticu Sound Blaster live (Audigu sa audio EMU10K1). Instalirao sam kx drajver, podešavao kx-mikser i dobio odličan zvuk na Winamp-u (5.1 kombinaciji zvučnika).
Kako da podesim kx-drajver da bih mogo da sviram gitaru u Amplitube 2 ili u Guitar Rigu-3. Probao sam i dobijam jaka brujanja i pištanja. Predhodno sam pokušao sa ASIO4all i u Amplitube 2 sam dobijao solidan zvuk ali nisam bio zadovolj-an zbog povremenog pucketanja i zastajkivanja tona. Verovatno da nisanm umeo da podesim ni ASIO4all. Sa ASIOM nisan
uspeo da dobijem zvuk u Guitar Rigu-u.
pp
Problem sa podešavanjem kx drajvera
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
- Rocket Roll
Re: Problem sa podešavanjem kx drajvera
ppavlovic wrote:Kako da podesim kx-drajver da bih mogo da sviram gitaru u Amplitube 2 ili u Guitar Rigu-3.

Ne umem da ubacim fotografiju audio setup-a ali moja slika izgleda drugačije:
Asio
Imput audio interface ASIO4ALL v2
Imput chanel SB Live!(E800) 1
Output audio interface ASIO4ALL v2
Left output SB Live!(E800) 1
Right output SB Live!(E800) 1
Sample rate 44100
Bufer size 256
Sa ovakvim setup-om imam kašnjenje zvuka, krckanje i naglog pojačanja.
Šta treba da uradim?
pp
Asio
Imput audio interface ASIO4ALL v2
Imput chanel SB Live!(E800) 1
Output audio interface ASIO4ALL v2
Left output SB Live!(E800) 1
Right output SB Live!(E800) 1
Sample rate 44100
Bufer size 256
Sa ovakvim setup-om imam kašnjenje zvuka, krckanje i naglog pojačanja.
Šta treba da uradim?
pp
- Rocket Roll
Da povećaš vrednost buffera. Idi prvo na 512, pa na 1024. Kada dođeš do tačke gde čuješ kašnjenje, stani i vrati se. Zatim ga lagano spuštaj dok ne počne krckanje. Onda ga namesti između te dve vrednosti (vrednost na kojoj zvuk osetno kasni < bafer > vrednost na kojoj krcka).ppavlovic wrote:...imam kašnjenje zvuka, krckanje i naglog pojačanja. Šta treba da uradim?
Previše ljudi mistifikuje "krckanje i puckanje", menja zvučne kartice i pravi teorije zavere oko toga što baš njihov kompjuter... a ne razmišljaju o tome da budže "baćuška" drajvere na "drž-ne-daj" gejmersku karticu u pet-šest godina starom kompjuteru. Pa kako očekivati da radi punom brzinom? Meni bafer radi na 264, a kartica mi fura svoj ASIO. I opet moram da ga povećavam kad miksujem par traka realtime.
Hvala,podesio sam i za sada radi solidno.