Verovatno se secate one teme gde nam je dobri drug Lydian pokazao kako da od gamepad-a napravimo cheap MIDI controller. Ja sam ga kratko koristio da menjam banke i presete u programu TH1 Overloud i onda mi je pao u zaborav.
Medjutim sada bih ponovo da ga koristim da triggerujem semplove na probama/uzhivo pomocu njega. Imam 5 tastera na njemu [5 MIDI komandi dakle], a ono shto bih zheleo da uradim je
taster br. 1 - sample ON/OFF mada ce verovatno samo moci ON i to cu verovatno koristiti u forward shot modu, dakle start sempla pa nek traje dok ne bude prekinut narednim semplom ili dok se ne zavrshi
tasteri br. 2 i 3 - NEXT i PREVIOUS sample u okviru banke
tasteri br. 4 i 5 - NEXT i PREVIOUS sample bank, dakle menjanje samih banaka semplova...
E sad, ja sam uspeshno koristio kombinaciju Cubase 5 / Shortcircuit za trigerovanje semplova ali ni blizu ne uspevam da ih nekako razvrstam po bankama pa da ovim mojim dugmicima dodelim zheljene funkcije.
Zna li neko najlakshi nachin da se ovo uradi, i preko koje DAW / sampler kombinacije? Predlozhen mi je Ableton, u njemu nisam radio do sad ali kontam da je lako, navodno sadrzhi odlichan i mocan sampler, ali meni nisu ni potrebne sve te opcije, LFO, modulacije, envelope filteri i sl, samo triggerovanje na malopre naveden nachin.
Mora da postoji nachin za ovo, deluje jako prosto na papiru...
Unapred hvala!
Pomozite Cortexu da koristi sampler uzhivo!
Moderators: dejankuki, toza, Reverse