napravio sam rifove u frutiju na veliko sve u wav ali sam morao da utisam dosta da ne bi klipovalo i sad imam 50 fajlova da normalizujem i kompresujem u mp3.....kako sad to sa manje napora da sredim?
i da li postoji plugin koji automatski vadi loopove?
batch konverzija iz wav u mp3 i normalizacija
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Re: batch konverzija iz wav u mp3 i normalizacija
Sto nisi podesio jacine rifova u FL-u i exportovao sve iz FL-a direktno u mp3?vasko wrote:napravio sam rifove u frutiju na veliko sve u wav ali sam morao da utisam dosta da ne bi klipovalo i sad imam 50 fajlova da normalizujem i kompresujem u mp3.....kako sad to sa manje napora da sredim?
Khm, ja nisam upoznat sa doticnim. Mislim da na svakom moras da odredis gde je pocetak, a gde kraj loop-a, ali da on automatski vadi loop-ove sam...to ne znam da li postoji...vasko wrote:..i da li postoji plugin koji automatski vadi loopove?
Mozda ovo i nije najkraci nachin(mozda zna neko bolji?) ali probaj ovako... Koliko sam razumeo(a tvoja pitanja slabo razumem
), ti hocesh da te audio fajlove normalizujesh i svaki od njih prebacish u mp3, ili sve zajedno u jedan mp3 fajl???
Ako hocesh da idu u posebne mp3 fajlove...
Prvo poredaj te audio fajlove u playlist-u, znachi svi neku budu na 00:00 (i nikako ne klikci na play - opasnost - kakofonija hahaha)

OndaK, svi ti fajlovi autmatski se redjaju u "step sequencer", klikni na prvi i pritisni Ctrl+L i taj fajl ce se automatski prebaciti na prvi slobodni kanal u mixeru, takodje u "channel settings" prozoru, za svaki audio fajl imash opciju "normalize" upali je za svaki od njih...

Dalje > File > Export > MP3

Upali "split mixer tracks" i klikni na "Start" i to je to...

Ako hocesh da svi idu u jedan mp3, onda pretpostaljvam da je to neka pesma? Onda poredjaj trake u playlisti kako bi trebalo da zvuchi, nemoj da kachish fajlove na mixer, i nemoj da palish "split mixer tracks" ....
A ovo drugo za loopove, ja znam za Awave Studio, koji sluzi za konverziju audio fajlova, ali u njemu postoji opcija tj plugin, koji obradjuje loop sam pronalazi "loop point", probao sam sa 2-3 fajla i lepo je odradio posao, ali treba mu malo vishe vremena...

Ako hocesh da idu u posebne mp3 fajlove...
Prvo poredaj te audio fajlove u playlist-u, znachi svi neku budu na 00:00 (i nikako ne klikci na play - opasnost - kakofonija hahaha)

OndaK, svi ti fajlovi autmatski se redjaju u "step sequencer", klikni na prvi i pritisni Ctrl+L i taj fajl ce se automatski prebaciti na prvi slobodni kanal u mixeru, takodje u "channel settings" prozoru, za svaki audio fajl imash opciju "normalize" upali je za svaki od njih...

Dalje > File > Export > MP3

Upali "split mixer tracks" i klikni na "Start" i to je to...

Ako hocesh da svi idu u jedan mp3, onda pretpostaljvam da je to neka pesma? Onda poredjaj trake u playlisti kako bi trebalo da zvuchi, nemoj da kachish fajlove na mixer, i nemoj da palish "split mixer tracks" ....
A ovo drugo za loopove, ja znam za Awave Studio, koji sluzi za konverziju audio fajlova, ali u njemu postoji opcija tj plugin, koji obradjuje loop sam pronalazi "loop point", probao sam sa 2-3 fajla i lepo je odradio posao, ali treba mu malo vishe vremena...
pa naravno da sam probao prvo tako,ali ja podesim sve u frutiju,pustim...sve lepo....izrendam to,preslusam mp3 on klipuje i krci pa rastura,nema pojma sa onim sto sam slusao u frutiju....toza wrote:Sto nisi podesio jacine rifova u FL-u i exportovao sve iz FL-a direktno u mp3?
na kraju sam popizdeo i utisao u mixeru na 25%,jeste da je tiho,al bar sam siguran da ne klipuje...
da bude jasnije sta sam radio...pravo sam rifove,vezao sam knobove na biohazardu za peak kontrolere koje je terao loop iz fpca....
al kacio sam dosta efekata u mixeru,ozone da bubnjevi budu realniji a on dosta jede proc pa kada sam hteo da rendam fruti se zamrzavao...jedva sam iscupao to sto sam pravio,stavio sam rekorder vst na master....i jedva sam izvadio muziku iz frutija....sad mi pada na pamet da sam mozda trebao bufer da povecam...
mozda bi dovoljna pomoc bila slajsing u edisonu,cisto da mi izadju markeri,pa cu ja rucno da odredim od kog do kog markera mi je loop.....toza wrote:Khm, ja nisam upoznat sa doticnim. Mislim da na svakom moras da odredis gde je pocetak, a gde kraj loop-a, ali da on automatski vadi loop-ove sam...to ne znam da li postoji...
evo da bude jasnije....dakle sta sam ja iscupao napolje...
Code: Select all
[-----------------------------][--------------------------][---------------------------]
biohaz melod + drum suva biohaz melod suv drum
e sad kad sam hteo da izdeljem loopove i da ih upotrebim u playlisti naisao sam na veliki problem oko synca.....jer ja odeljem suvi biohaz melod i suvi drum i oba glatko kruze ali NE POCINJU U ISTOM TRENUTKU,pa jedan kasni i to ne zvuci na nista kad ih pustim jedan preko drugog....dakle treba mi alat da mi nadje pocetak loopa.....
takodje za jedan mi detektuje tempo 119 a za drugi 121 sto znaci da posle 20 sekundi ima debelo da izadju iz synca
rewerse,ukapirao sam,dakle mogu playlistu da izrendam u odvojene mp3 trake iz jednog cuga....tacno si resio problem iz naslova..super.....
ostaje mi samo problem da slozim dva loopa da biju u syncu...
Ako vec ne chujesh "probijanje" ili ti "klipovanje" onda mozesh da ga vidish, elem, u FL postoje dva master volume (shto je meni malo glupo ali dobro) Ovaj gornji je master volume, a ovaj donji je volume iz mixera, i oba deluju na volume renderovane trake, znachi pazi "da ne bije u crveno", preslushaj celu pesmu i gledaj da ne klipuje... Znachi prvo smanjuj volume u mixeru dok ne vidish da je dobro, a onda master volume.vasko wrote:pa naravno da sam probao prvo tako,ali ja podesim sve u frutiju,pustim...sve lepo....izrendam to,preslusam mp3 on klipuje i krci pa rastura,nema pojma sa onim sto sam slusao u frutiju....
na kraju sam popizdeo i utisao u mixeru na 25%,jeste da je tiho,al bar sam siguran da ne klipuje...
da bude jasnije sta sam radio...pravo sam rifove,vezao sam knobove na biohazardu za peak kontrolere koje je terao loop iz fpca....
Inache isto ce ti klipovati iako si rendervao "tiho" a nisi smanjio volume u mixeru. A ako ti ne klipuje na tom "tihom" snimku, otvori ga u neki program i uradi normalizaciju i to je to, imash snimak normalne glasnoce...