PIPLZ, HELP!!!

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
LazaRocker

PIPLZ, HELP!!!

Post by LazaRocker » 28 Jun 2008, 20:15

Ljudi, nesto mnoooogo cudno mi se desava. Otvorim Nuendo i krenem da snimam na jednoj traci. Dobro. Snimim. Zatim otvorim drugu i pocnem da snimam, al' mi on u drugoj snima isto sto i u prvoj bez da pipnem gitaru. Kazem mora da je Nuendo nesto zsro pa udjem u Cubase. Ista stvar mi se desi. Gitara mi je u ulazu za mikrofon, a pre toga sam obradjivao dva projekta sa Rock amp legends, JVC900 i Pre Amp TGR 18. I dva projekta su mi bila otvorena pre pojave problema.
PLEASE HELP!!!

LazaRocker

Re: PIPLZ, HELP!!!

Post by LazaRocker » 28 Jun 2008, 20:30

I to ne samo kada u nuendu pustim drugu melodiju, vec iu Winampu, Media playeru... Molim vas pomozite sto pre!!!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Jun 2008, 20:36

LazaRocker wrote:...otvorim drugu i pocnem da snimam, al' mi on u drugoj snima isto sto i u prvoj bez da pipnem gitaru...
Ovo mi nije jasno, kako to snimas, pretpostavljam gitaru, i to bez da je pipnes... :D

To sto si otvorio hiljadu projekata u pozadini ne bi trebalo da smeta, posto ih Nuendo sam blokira, ali bolje ih zatvori...

Ako sam te uopste dobro razumeo, ja mislim da ti je samo ostalo ukljuceno crveno dugmence na samom kanalu - Record Enable i meni se ponekad desava da zaboravim da ga iskljucim, pa mi isti snimak ide na vise traka...Na ranijim verzijama je automatski bio anejblovan onaj kanal koji je selektovan, a ovako moras svaki puta da obratis paznju.
LazaRocker wrote:I to ne samo kada u nuendu pustim drugu melodiju, vec iu Winampu, Media playeru... Molim vas pomozite sto pre!!!
E ovo si dodao ovog trena i tek sad te nerazumem, sta, snimati ono sto ide na Winampu?
Sta si selektovao na mixu Record Control?

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Jun 2008, 20:44

Nije, record enable za prvu traku mi je iskljucen. Da, snima mi ono sto pustim. A gde se nalazi record control?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Jun 2008, 20:51

Pa tamo gde ti je zvucnicic u takozvanom system tray-u pored sata, kliknes na zvucnicic dvostrukim klikom i onda ti se otvori velika mikseta - Playback control, ides Options/Properties/Recording (tu izaberes line in, mic i sl)/OK, dobio si Recording Control. Dalje selektujes microphone, ako si tu istekao gitaru, ali ti je bolje u line in.
Ako ti snima sve zivo, verovatno da ti je selektovan cuveni What U Hear! Ako ti snima samo zvuk WinAmpa i ostalih kanala u Nuendu, selektovan ti je Wave...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Jun 2008, 20:59

A ti si na taj Record control mislio :lol: :lol: :lol: . U, a ja utripovao nesto u Nuendu. Cim vidis virtuelni osmeh, znas da je problem resen :lol: :lol: :lol: . Samo j....liga kako sam ukljucio to, to me sad brine... Ma brinucu kad se ponovo pojavi! THANX, CAR SI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bow: :bow: :bow: :bow:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Jun 2008, 21:03

Molim i drugi put!
Vidis kako nije bilo nista strasno... :)

Post Reply