MIDI za sirotonju

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
vasko

MIDI za sirotonju

Post by vasko » 23 Apr 2008, 20:33

da li postoji neki plugin ili drajver,ne znam koja bi to forma bila,kojim bi moglo da se nabudzi da recimo dirke nekog VSTa npr PoiZonea okidaju audio impulsi sa line-in-a (gitara ili klavijatura sa buvljaka)

racunam ako moze da se pomera sijalica na stimeru sto ne bi moglo i note da okida

dakle da li postoji,ako da dajte link,a ako ne postoji tako nesto ne morate link da dajete 8)

dejankuki
Ćale - moderator

Re: MIDI za sirotonju

Post by dejankuki » 02 May 2008, 09:09

Vec sam negde odgovorio, ali evo i ovde...
I ja sam trazio i trazio nesto sto ce da mi salje MIDI signal u kompjuter ili da iz wav fajla prepozna sta sam svirao...i nasao sam...
ovo je jedini nacin da trigerjes MIDI inpulse sa obicne analogne gitare...

Image
Image
Image

Cak i stimeri najtacniji imaju "problem" sto im treba malo vremena da alaliziraju zvuk i vrate informaciju u vidu prepoznavanja tona i to pojedinacnog. Zamisli sad kada se sviraju akordi koliko vremena njima treba da izanaliziraju grupu tonova... pricam o stimerima u obliku pedale...

tako da je ovo jedini nacin...

Softver za prepoznavanje... opet postoji, i probao sam nekoliko, ali ni jedan nije mogao da 100% izdvoji pojedinacni instrument ili akordsko sviranje, (posebno kada je rec o brzim svirackim deonicama) i da mi sve to da u MIDI formi... makar priblizno, a posle bih ja to doradeo. Najbolji rezultat je bio sa jednim instrumentom i melodijskim sviranjem... tj. ton-po-ton...i spori tempo... tako da sam stego du...ovaj, zube, ustedeo 600evra i kupio GR-20. Sada vidim na thomannu da je vec 444evra, a ovaj axon i manje.

Ti mozes da kupis SAMO ovaj GK-3 divided ali ja jos nisam naisao na spravu koja konvertuje signal sa GK-3 u MIDI...

tako da moras da kupis nesto od ovoga...

vasko

Post by vasko » 09 May 2008, 23:24

hvala na iscrpnom odgovoru

a koja je razlika izmedju ms wavetable syntha i midi mapera??

el moze ovaj drugi da rutira midi impulse i tako to??

ili je samo da mozes da cujes midi note

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 10 May 2008, 23:59

uf, uf, uf.. ja te ovde nista ne razumemm. :(

de barem malo pojasni... ja te ne razumem...

vasko

Post by vasko » 12 May 2008, 13:43

http://img390.imageshack.us/img390/9255 ... 330yw8.jpg

ovo je u programcicu bilo

http://img178.imageshack.us/img178/9940 ... pergc0.jpg

ovo je u fruity

cemu sluzi taj midi mapper? moze li on da rutira midi impulse?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 12 May 2008, 17:15

Dobro mozda bih i rekao neshto kad bih znao shta je rutiranje midi impulsa, a ovaj midi maper ja mislim da sluzi samo da bi mogao uopste da cujesh midi... valjda...

vasko

Post by vasko » 06 Jul 2008, 14:14

ljudi ja sam uspeo ovo da skarabudzim da okidam synthove obicnom gitarom cisto softwerski za dzabe

evo ako nekog interesuje sta je potrebno:

1. TS-AudiotoMidi 3.30 on budzi audio u real time iz line in u midi
2. Maple virtual midi cable njime rutiramo impulse u fuity recimo

endzoj

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 06 Jul 2008, 20:58

Stvarno radi?Mozes li da das neki primer?Odsviraj na gitari nesto komponovano za,nemam pojma,violinu npr,pa stavi violin preset,ili sta ja znam.

Ako nista drugo,aj ako ti nije frka,malo pojasni.Ne kako se namesta,vac kakav je rezultat upotrebe... :wink:

vasko

Post by vasko » 06 Jul 2008, 22:52

mrzi me da kacim primer

oba programa lako mozes naci u google

zvuci solidno,bufer treba malo da se poveca na 512,a midi triger pogresi po neku notu ali nije strasno,lako se popravi u piano rolu
inace presetsi u biohazardu i drugim synthovima i nisu za neko brze sviranje

ali je interesantno kada okidas sempler sa podesenim anvelopama,recimo ja sam seckao pesmu korna i mnogo je jak osecaj jer imas bas original zvuk

ako neko zna neki napredniji vst sempler gde moze precizno da se mapira putanja po kojoj ide sempl ja bih bio zahvalan da podeli

sve u svemu interesantno je,mogao bih da do-iskopam i neki plugin pa da koristim gitaru mesto tastature recimo za mozillu ili da tipkam slova,taman tehniku da unapredim hahaha

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 06 Jul 2008, 23:14

Svaka ti cast.Bice od tebe Nikola Tesla... :lol:

Nego,skinuo sam programe,ali ne deluje mi bas jednostavno.Virtual midi cable ce biti midi kontroler u FL-u,tako?A ovaj audioto midi,jel treba samo da radi u pozadini ili kako?Aj pojasni ako te ne mrzi,da ne lupam glavu. :mrgreen:

vasko

Post by vasko » 06 Jul 2008, 23:37

ako sam se ja snasao svako ce se snaci al ajde

kabal instaliras i to je to

upalis TS-audiotomidi,za wave in stavis ulaz karte,za midi out stavis ovaj kabal,on ti se pojavi pored mapera i wavetable...dakle tu stavis maple midi out port 1,za algoritam stavis mono correlator,noise gate na minimum

posle njega palis fruity i u midi options enabliras midi in i selektiras isto maple midi port 1

ako krci pomalo povecavaj bufer dok ne prestane

i rokas

aj pa javi el oce

Post Reply