problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
yamahapassion

problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.

Post by yamahapassion » 17 Jul 2008, 16:16

E ovako ljudi. Imam jednu staru casio klavijaturu koja ima MIDI in i out. Uzeo sam M audio MIDI to USB kabl. Instalirao drajvere sve kako treba, povezao klavijaturu na MIDI out, i otvorio Native Instruments FM8 program. Ovo mi je prvi put da radim tako nesto i znam da sam negde zeznuo stvar. Kao da nista nisam uradio. Preko tastature se cuju zvukovi u NI FM8, a klavijaturu kad stisnem na njoj se cuju opet njeni zvukovi. Da li neko moze da mi objasni sta jos treba da podesim da sve to dovedem u red??? Klavijaturu sam vezao samo na MIDI out, posto kontam da treba da salje informacije u komp. Ljudi pomagajte molim vas, dajte mi neko uputstvo. Unapred hvala!

dejankuki
Ćale - moderator

Re: problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.

Post by dejankuki » 17 Jul 2008, 17:37

Problem je 95% veoma prost, ali ovako "javlja mi se" tesko da ce neko odma da ubode sta je po sredi... i cetvrtku.. :)

Elem...

Prvo, probaj kablove da zamenis, gde pise out i inn da ih zamenis, tj. da in ubodes u in pa ako nece onda out u inn..

Neki kablovi i uredjaji imaju taj "trip" da "zamene" inn i out???? zasto ne znam...
Dalje... pogledaj u FM8 koji port ti je in port... trebalo bi da je izabran tvoj USB device XXXZZZYYY

na kraju stavi uot iz klavijature na omni... mozda saljes iz kanala 3 a FM8 prima na kanalu 1?? mislim mlatim gluposti, ali ponekad treba poceti od banalnih stvari!!!

Ajd pa javi!

yamahapassion

Re: problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.

Post by yamahapassion » 17 Jul 2008, 18:04

Druze hvala ti ko bratu. Da nije bilo tebe ne bi mi palo na pamet da se moze nesto podesiti na klavijaturi posto je mnogo mnoooooooooogo matora. i na kraju nadjem jedan dugmic na slajderu u dnu pise MIDI :lol:
Dakle... Koji sam ja idiotcinaaaaaaaaa to nije normalno. hahaha
E a sada bi te zamolio nesto da mi kazes sto ti sigurno znas, a ja sam samo nacuo kako se to radi. Naime hteo bih u NI FM8 da napravim da mogu da sviram dva zvuka na klavijaturi npr bas i solo... Cuo sam da tako nesto moze ali mi trebaju dva programa pa onda pravim preset... da li mi mozes malo podrobnije objasniti kako to ide. Unapred zahvalan do groba :) Pozz!

Post Reply