problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
-
problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.
E ovako ljudi. Imam jednu staru casio klavijaturu koja ima MIDI in i out. Uzeo sam M audio MIDI to USB kabl. Instalirao drajvere sve kako treba, povezao klavijaturu na MIDI out, i otvorio Native Instruments FM8 program. Ovo mi je prvi put da radim tako nesto i znam da sam negde zeznuo stvar. Kao da nista nisam uradio. Preko tastature se cuju zvukovi u NI FM8, a klavijaturu kad stisnem na njoj se cuju opet njeni zvukovi. Da li neko moze da mi objasni sta jos treba da podesim da sve to dovedem u red??? Klavijaturu sam vezao samo na MIDI out, posto kontam da treba da salje informacije u komp. Ljudi pomagajte molim vas, dajte mi neko uputstvo. Unapred hvala!
Re: problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.
Problem je 95% veoma prost, ali ovako "javlja mi se" tesko da ce neko odma da ubode sta je po sredi... i cetvrtku.. 
Elem...
Prvo, probaj kablove da zamenis, gde pise out i inn da ih zamenis, tj. da in ubodes u in pa ako nece onda out u inn..
Neki kablovi i uredjaji imaju taj "trip" da "zamene" inn i out???? zasto ne znam...
Dalje... pogledaj u FM8 koji port ti je in port... trebalo bi da je izabran tvoj USB device XXXZZZYYY
na kraju stavi uot iz klavijature na omni... mozda saljes iz kanala 3 a FM8 prima na kanalu 1?? mislim mlatim gluposti, ali ponekad treba poceti od banalnih stvari!!!
Ajd pa javi!

Elem...
Prvo, probaj kablove da zamenis, gde pise out i inn da ih zamenis, tj. da in ubodes u in pa ako nece onda out u inn..
Neki kablovi i uredjaji imaju taj "trip" da "zamene" inn i out???? zasto ne znam...
Dalje... pogledaj u FM8 koji port ti je in port... trebalo bi da je izabran tvoj USB device XXXZZZYYY
na kraju stavi uot iz klavijature na omni... mozda saljes iz kanala 3 a FM8 prima na kanalu 1?? mislim mlatim gluposti, ali ponekad treba poceti od banalnih stvari!!!
Ajd pa javi!
-
Re: problem sa konekcijom midi klavijature na PC... zna li neko.
Druze hvala ti ko bratu. Da nije bilo tebe ne bi mi palo na pamet da se moze nesto podesiti na klavijaturi posto je mnogo mnoooooooooogo matora. i na kraju nadjem jedan dugmic na slajderu u dnu pise MIDI
Dakle... Koji sam ja idiotcinaaaaaaaaa to nije normalno. hahaha
E a sada bi te zamolio nesto da mi kazes sto ti sigurno znas, a ja sam samo nacuo kako se to radi. Naime hteo bih u NI FM8 da napravim da mogu da sviram dva zvuka na klavijaturi npr bas i solo... Cuo sam da tako nesto moze ali mi trebaju dva programa pa onda pravim preset... da li mi mozes malo podrobnije objasniti kako to ide. Unapred zahvalan do groba
Pozz!

Dakle... Koji sam ja idiotcinaaaaaaaaa to nije normalno. hahaha
E a sada bi te zamolio nesto da mi kazes sto ti sigurno znas, a ja sam samo nacuo kako se to radi. Naime hteo bih u NI FM8 da napravim da mogu da sviram dva zvuka na klavijaturi npr bas i solo... Cuo sam da tako nesto moze ali mi trebaju dva programa pa onda pravim preset... da li mi mozes malo podrobnije objasniti kako to ide. Unapred zahvalan do groba