Steinberg Cubase i midi controller
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Steinberg Cubase i midi controller
Zanima me kako da namestim da mi radi behringer umx49 u ovom programu?
Re: Steinberg Cubase i midi controller
Moras da ukljucis midi controller u komp pre startovanja programa.
Sad,ne znam koja ti je verzija,ja sam samo trojku koristio,i samo nju i koristim,al cenim da je svuda isto.
Napravis MIDI Track i selektujes ga,na "In:" izaberes kako ti se vec zove sprava.
Onda otvorist Devices->VST Instruments i izaberes koji hoces.
I onda na "Out:" te midi trake izaberes taj VST koji si ucitao u Devices i sviras
Ne znam dal iko moze ista da ukapira kad ja objasnim ovako lepo
Sad,ne znam koja ti je verzija,ja sam samo trojku koristio,i samo nju i koristim,al cenim da je svuda isto.
Napravis MIDI Track i selektujes ga,na "In:" izaberes kako ti se vec zove sprava.
Onda otvorist Devices->VST Instruments i izaberes koji hoces.
I onda na "Out:" te midi trake izaberes taj VST koji si ucitao u Devices i sviras

Ne znam dal iko moze ista da ukapira kad ja objasnim ovako lepo

Odlicno radi...ali,malo mi kasni zvuk..kad odsviram na klavijaturi,u pragramu malo kasni..Kako to da ispravim?
Hmmm. na toj muzickoj kartici verovatno nikako. To se zove latency ili kasnjenje. No, probaj sa ASIO4ALL driverima ili skupljaj pare da kupis neku MIDI-to-USB karticu.. ili nesto jos bolje... pogledaj neke temice. objasnjavali smo..
kljucne reci, latency, midi, VSTi
kljucne reci, latency, midi, VSTi
Da,asio4all meni resava stvari,tj na obicnom MIDI mi kasni opet jedno pola sekunde ali na normalnim VST instrumentima je 10-15ms sto mi je ok.