pocetnik sa guitar rig-om 3
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
pocetnik sa guitar rig-om 3
ljudi, cackao sam po forumu o ovoj temi ali nisam nasao moj problem koji je u sustini ovaj:
ukljucio sam gitaru u line in, i cuje se na zvucnicima, snimam je u sound forge-u (doduse samo jedan kanal ali moguce da je problem u starom kablu, mada..) skinuo sam guitar rig 3 i ja neznam sta treba da uradim da bi pokrenuo neki efekat, ustvari na volume barovima uopste ne registruje zvuk gitare, metronom u programu se cuje. kartica mi je realtek high definition audio, rekao bih da nije integrisana, i u audio podesavanju u rigu sam probao sve kombinacije sto se nude ali nista...
ima li neko resenje? mozda je neki kodek u pitanju?
hvala unapred
ukljucio sam gitaru u line in, i cuje se na zvucnicima, snimam je u sound forge-u (doduse samo jedan kanal ali moguce da je problem u starom kablu, mada..) skinuo sam guitar rig 3 i ja neznam sta treba da uradim da bi pokrenuo neki efekat, ustvari na volume barovima uopste ne registruje zvuk gitare, metronom u programu se cuje. kartica mi je realtek high definition audio, rekao bih da nije integrisana, i u audio podesavanju u rigu sam probao sve kombinacije sto se nude ali nista...
ima li neko resenje? mozda je neki kodek u pitanju?
hvala unapred
-
Re: pocetnik sa guitar rig-om 3
ja skinuo asio4all driver ali neznam gde da ga konfigurisem?
da budem precizniji, instalirao sam asio4all driver ali i dalje nemam ponudu u gitar rigu njega kao output/input u audio podesavanju niti u window audio podesavanju.
ljudi pomagajte, sta da radim?
ljudi pomagajte, sta da radim?
izvinjavam se
nisam dobro pogledao, nasao sam opciju ASIO u guitar rigu ali kako sam je izabrao pocelo je pistanje i krcanje iz zvucnika, probao sam da menjam opcije u asio control panelu ali dzabe, i dalje pisti, cuje se gitara kada je sviram kroz pistanje, inace prikljucujem je direktno u komp (line in), pomoc?!

-
pazi da ti je ukljucena gitara u line in i da ti je on mute-ovan u volume control da se ne bi mesali zvuci 'clean' gitare i gitare iz guitar riga.Osim toga, ono sto je od ogromnog znacaja je da imas neku vrstu DI boxa...
kucaj u search na forumu DI box tj pogledaj osnove snimanja zvuka pomocu kompa
kucaj u search na forumu DI box tj pogledaj osnove snimanja zvuka pomocu kompa
znaci bez DI boxa necu moci da imam normalan zvuk?
line in mi je mutovan, podesavanja zvuka (preseta) u guitar rigu se registruju na zvucnicima ali je sve distorzirano, pisti, nesto nije u redu
line in mi je mutovan, podesavanja zvuka (preseta) u guitar rigu se registruju na zvucnicima ali je sve distorzirano, pisti, nesto nije u redu
batali dibox,bolje je preamp
btw GR3 je njesra,Revalver MKIII je neuporedivo bolji
btw GR3 je njesra,Revalver MKIII je neuporedivo bolji
aj probacu revalver mkiii, jel radi po istom principu ko gr3?
-
Ako ti vec toliko krci, distorzira, pishti ili sta vec, postoje dve solucije... prvo u asio 4 all povecaj buffer, recimo sa 512 na 1024 sempla... ili na samom Guitar Rig-u imas "virtuelni potenciometar" sa nazivom "threshold"...zavrci ga dok se pishtanje ne smanji... ako nista od ovoga ne pomogne, onda problem moze biti i u kompu, tj. zvucnoj, uzemljenju, magnetima na tvojoj gitari, kablu itd itd...
A guitar rig 3 nikako nije njesra. Moze biti stvar ukusa, ali tehnicki gledano to je sasvim ok audio aplikacija.
A guitar rig 3 nikako nije njesra. Moze biti stvar ukusa, ali tehnicki gledano to je sasvim ok audio aplikacija.