Promena tempa u nuendu

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
roots unite

Promena tempa u nuendu

Post by roots unite » 24 Jan 2009, 18:58

pocetnik sam u nuendu i samo me interesuje kako da ubrzavam i usporavam kako audio tako i midi.??? :grummel_2: :roll:

//////

mislim tempo, da podesim ritam da bude isti u dva kanala

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Promena tempa u nuendu

Post by dejankuki » 24 Jan 2009, 22:07

Midi ces lako. samo stisni ctrl+T zajedno i izaci ce ti tempo traka u kojoj mozes da podesavas tempo kako ti hoces i u kom taktu ti hoces dakle za midi je mLooogo lako...

A audio, moguce je i apsolutno je izvodljivo, ali ima mnooogo podesavanja..

Elem, predpostavljam da hoces da ubacis dva tempa razlicite brzine..

treba da im ocitas hit pointse, pa oda da im odredis prave brzine i posle toga da das Nuendou, ili Cubaseu... da moze da prate loop... tek nakoh toga, oni ce pratri tempo koji je zadat u tempo traci. ( mahh. smor teski za audio... a MIDI.. k'o iz p!cke)

Sa druge strane.. mozes i da na strelici stavis da "sizing aplys time strech" i onda da uglavljujes u grid... veeoma smorna operacija ali. moze uspeti kada je razlika u originalnom tempu +,- 20-30% maksimum...

Moj savet ti je, pokusaj da nadjes ili loopove istog tempa ili da pokusas da radis u Reaperu... ili mozda sonaru, ova dva programa imaju mnoooogo bolje uglavljivanje dva razlicita loopova rzlicitih tempoa u isti..

Mada, ako si pocetnik (izvini, ne znam kog nivoa je tvoje znanje). pomucices se, cak i da ti podrobno objasnim proceduru.. ali... bez miuke nema nauke.. sto bi rekli nasi staari. ;)

ali ozbiljno..

Post Reply