LINE6 Pod Studio UX2+Amplitube problem?

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
boki1978

LINE6 Pod Studio UX2+Amplitube problem?

Post by boki1978 » 08 Apr 2009, 07:12

Postovanje svim kolegama,

Naime, prosle nedelje sam postao ponosan vlasnik ovog gitar interfejsa i uz njega je dosla naravno gomila softvera. Instalirao sam sve, ukljucujuci i Pod Farm koji je ishao uz uredjaj i sa ovim programmom sve sljaka kako treba, nema kasnjenja niti bilo kojih drugih problema. Onda sam u medjuvremenu instalirao, na nacin kao i svi, Native Guitar Rig 3 i Amplitube simulacije i desio se problem.
Naime, kad se koristi pod Farm sve sljaka kako treba ali u Guitar rigu 3 i Amplitube-u zvuk gitare kasni, onako kao da stuca, i to prilicno. Probao sam dakle sve, da smanjim latency do kraja smanjivsi buffer i opteretivsi vishe procesor, ali nista se nije dobilo. Sve je namesteno kako treba, stoji mi ulaz na instruments. Zbunjuje me u UX2 podesavanjima sto pise inst1/2 unprocessed, ali valjda tako treba da stoji.
Cudno je sto oba softvera,kod kojih se deshava to kasnjenje i gutanje nota, bez problema prepoznaju UX2 i rad u ASIO varijanti, dakle sve je kako treba. Cak sam online probao da update-jem driver za UX2 ali sam saznao da je ovo poslednja verzija driver-a. Ima li ko ideju?
Da li je moguce recimo, mada ne bi trebalo, da guitar rig 3 i njegov driver prave bilo koju vrstu smetnji? Ja sam reinstalirao ovaj program ali nisam siguran da li je on sam povukao sa sobom svoj driver?
Da li da lepo reinstaliram sve pa ispocetka? Ali plasim se da se ne ponovi ovaj problem...
I cisto da naponem, nikad se ne zna sta sve moze da se desi, moja konfiguracija je Intel Quad Core 9400 procesor i 64-bit Vista home Premium. Sad mi pade napamet, da nije mozda do Viste?

Hvala unapred svima!

:ziveli:

boki1978

Re: LINE6 Pod Studio UX2+Amplitube problem?

Post by boki1978 » 10 Apr 2009, 15:32

Uspeo sam sam da resim, ali svakako veliko hvala Rocketu sto je bio tu da pomogne ako zatreba.
Naime, kao sto sam mu rekao,izgleda da sam se zenuo kod instalacije jer sam prihvatio ne samo drivere za UX2 nego i za ostale uredjaje. Inace, UX2 ima svoj Asio koji prepoznaje svaki muzicki program, i simulatori i ovi za snimanje i produkciju.
Sada sve sljaka savrseno,nema kasnjena niti gutanja tonova,a ko zna mozda je i Native Guitar rig 3 pravio probleme, ali otkad sam svojoj kolekciji pridodao Waves GTR3, ovaj prethodni nema sta da trazi kod mene.

Pozz Svima!

Post Reply