IK Multimedija Sprema "AmpliTube Metal"

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

dejankuki
Ćale - moderator

Re: IK Multimedija Sprema "AmpliTube Metal"

Post by dejankuki » 11 May 2008, 11:27

Amplitube METAL je izasao...

Doduse malo stidljivo... cak nema direktnog linka na IK multimedija sajtu, ali ako ste voljni procitati malo vise evo linka http://www.ikmultimedia.com/metal/

Izgleda stvarno mocno i krajnje zanimljivo!!!... we'll see!!!

Ali postoji mala caka, besplatno ovaj plugin mogu da downloaduju samo vlasnici Stomp IO, dok ce ostali da ga kupe zasebno za oko 270 e ili da racunaju eventualno na VaZdUhOm "ozracene" verzije...

Doduse, sa Stomp IO USB kontrolerom a za samo ~800 Eura koliko kosta dobijate celu kolekciju Amplitube2 softvera (Amplitube2, Ampeg, Jimi Hendrix, Amplitube Metal i amplitube X-gear)... pa ko voli nek izvoli...

Ah, da... vec je "ozracen" od VaZdUhA

Zlo

Post by Zlo » 11 May 2008, 15:24

Svaka ti dala :bow:
Dobre su i demo verzije.Pogotovo za ljude koji instaliraju windows 2-3 puta mesecno :D

visackimarko

Post by visackimarko » 11 May 2008, 17:06

Skinuo, instalirao, radi sve ok. Ali u standalone verziji. Zasto ga X-gear ne vidi? :grummel_2:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 May 2008, 17:38

Kahm, ne verujem da bi trebalo da se žalite na "skinut" softver. Ako ga je neko platio, neka se žali direktno AmpliTubeu, a do tada - zaobiđite ove komentare, mi ne širimo pirateriju!

visackimarko

Post by visackimarko » 11 May 2008, 17:43

Svako moze besplatno da skine potpuno funkcionalnu verziju sa sajta, koja je limitirana na 30 dana...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 May 2008, 18:33

Aha. Pa, to samo znači da je limitirana verzija... limitirana, je li. Verovatno su zaključali X-Gear podršku da ne bi bilo piraterije.

visackimarko

Post by visackimarko » 11 May 2008, 19:57

Problem solved. Metal moze da se integrise samo u X-gear 1.2 koji izlazi za par dana. 8)

vasko

Re:

Post by vasko » 16 May 2008, 14:09

Fox IV wrote:A ako vam baš jako smeta šum, oh wel... na drugi insert stavite neki od Wavesovih X-hum, X-noise i naučite ga da skine šum and there you go. No more noise ;)
ja ne znam zasto imam veliko kasnjenje na Waves Z-noise ,oko sekundu,u GR i Amplitube imam podnosljivo kasnjenje,al ovde bas dosta....

a stvarno je interesantan vst,tj kako menja zvuk,jako mi se svidja...

da li je on predvidjen kao real time plugin? procackao sam sve dugmice i nisam uspeo da smanjim latency??????

:?: :?: :?:

Rocket Roll

Re: Re:

Post by Rocket Roll » 16 May 2008, 16:37

vasko wrote:...veliko kasnjenje na Waves Z-noise...
Svi imaju veliko kašnjenje sa realtime upotrebom Z-Noisea. Previše je komplikovan pa je dizajniran da radi sa kašnjenjem. Nuendo kompenzuje to kašnjenje kada traka na kraju bude snimljena, ali ne verujem da ijedan komp na svetu može da tera nešto tako komplikovano kao Z-Noise "realtime".

vasko

Post by vasko » 16 May 2008, 20:24

Rocket Roll wrote:
vasko wrote:...veliko kasnjenje na Waves Z-noise...
Svi imaju veliko kašnjenje sa realtime upotrebom Z-Noisea. Previše je komplikovan pa je dizajniran da radi sa kašnjenjem. Nuendo kompenzuje to kašnjenje kada traka na kraju bude snimljena, ali ne verujem da ijedan komp na svetu može da tera nešto tako komplikovano kao Z-Noise "realtime".

a mogu li ovi drugi wavesovi noise alati da rade realtime? x-hum,x-noise,x-crackle ?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 May 2008, 10:15

vasko wrote:a mogu li ovi drugi wavesovi noise alati da rade realtime? x-hum,x-noise,x-crackle ?
Po mom iskustvu, ne. Jedino što može da radi realtime je noise gate - AmpliTube ima jednu, Guitar Rig takođe - i razni ekvilajzeri (podesiš ih tako da skidaju šum tamo gde je kritičan).

Kada dodaješ gain, nađi najtišu komponentu svog lanca i boostuj je do kraja - nemoj dodavati gain tamo gde to dodavanje stvara najviše šuma. Takođe, pazi kako sediš ispred monitora - vrat gitare u pravom uglu u odnosu na monitor obično daje najmanje šuma. Vrti se na stolici dok ne nađeš položaj u kojem monitor dodaje minimalno šuma.

Generalno gitara ima najviše šuma kada je prosto učukaš u line in i u AmpliTubeu "namunjiš" neku pedalu. Interna zvučna kartica hvata suviše šuma od napajanja i hard-diska, a onda to problem sa impedansom line ina samo pogoršava. Najklasičnija fora je podići gain na ulazu maksimalno, tako da AmpliTube ne mora da poglašnjava signal - uključi neku distorziju ispred kompjutera.

Post Reply