Narodnjački VST-ovi

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

normalna muzika

Narodnjački VST-ovi

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 17:48

Ne znam jesam li pogodio podforum, ali mislim da ovde pripada.. Trebaju mi neki instrumenti koji bi simulirali klasične narodnjačke leadove, znači ne one bzvz simulacije zurli od 50kb, nego neke baš masne, sa pravim portamentom. Ovako nešto:

http://www.youtube.com/watch?v=MAkxMHdrOJM

Kopao sam malo po domaćim forumima i uglavnom kažu da je izvodljivo pomoću FM7 ali nisam naišao ni na jedan odgovarajući .syx za njega. Isto i za ReFX PlastiCZ. Dajte neke predloge.

doyle777

Re: Narodnjački VST-ovi

Post by doyle777 » 22 Jan 2011, 18:36

Probaj preko SX4, a onda prebaci mid u neki konvertor i nadji SyntReader i napravi u .wav formatu, dok dijagnostikujes zasto si sebi stavio nadimak normalna muzika, a slusas lika koji "peva" uz turske melodije, a uz to lici na Ron Jeremy-a. :grummel_2:

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 19:20

doyle777 wrote:Probaj preko SX4, a onda prebaci mid u neki konvertor i nadji SyntReader i napravi u .wav formatu, dok dijagnostikujes zasto si sebi stavio nadimak normalna muzika, a slusas lika koji "peva" uz turske melodije, a uz to lici na Ron Jeremy-a. :grummel_2:
Jbg, i mi Turci smo ljudi, a vi arijevci ćete nam kao pravi hrišćani oprostiti što postojimo. Ronu Jeremyju isto.

Nego, traže se i dalje leadovi sa orijentalnim prizvukom, dakle oni najobičniji koji postoje u svakom narodnjačkom korgu. Sigurno postoji bar neki VST?? Dajte neki hint, bilo šta. Postaje malo hitno, hvala na razumevanju :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Jan 2011, 19:25

normalna muzika wrote:
doyle777 wrote:Probaj preko SX4, a onda prebaci mid u neki konvertor i nadji SyntReader i napravi u .wav formatu, dok dijagnostikujes zasto si sebi stavio nadimak normalna muzika, a slusas lika koji "peva" uz turske melodije, a uz to lici na Ron Jeremy-a. :grummel_2:
Jbg, i mi Turci smo ljudi, a vi arijevci ćete nam kao pravi hrišćani oprostiti što postojimo.
Mislim da je dojl mislio na to da se folk ne racuna kao muzika.

Arijevci nisu bili muzicari, tako da... Mi nismo arijevci. ;)
Sto se tice VST-ova, treba ti neki efekt za klavijaturu. Za sve ostalo zavisi od toga koliko ti dugo radis na FLu, Abletonu, Reasonu i sl.

ZIP FILE!!!

:ziveli:

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 19:38

Radim dugo ali očigledno nedovoljno da bih umeo da s ugrađenim synthovima izvučem onaj zvuk iz primera koji sam okačio. A siguran sam da postoji instrument s gotovim presetima, npr. video sam preporuke za Ra i Ethno World i tu zaista ima svega i svačega ali je previše neprirodno i pokriva samo jednu-dve oktave, a meni baš treba za sviranje, da se raspiči... :metal:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Jan 2011, 19:49

http://vstplanet.com/

Pokusaj naci nesto ovde, free je.
I, ako nadjes takav VST, ocekujem bar neku rock pesmicu kao hvala.
:ziveli:

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 19:56

Hvala, znam za vstplanet :) Već sam skidao sve što sadrži ethno, orient, zurna, bla bla i to su upravo ti trash instrumenti koje sam spominjao. Dakle ima ih ali loše zvuče :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Jan 2011, 20:03

Ili ti jednostavno ne znas da ih upotrebljavas... :|

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 20:21

Dobro, ti znaš, napravi mi od ovoga da zvuči kao kod onih cigana sa linka i dobićeš zauzvrat jedan 27-minutni shred (gitara, ne zurle ) na poklon

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Jan 2011, 20:39

normalna muzika wrote:Dobro, ti znaš, napravi mi od ovoga da zvuči kao kod onih cigana sa linka i dobićeš zauzvrat jedan 27-minutni shred (gitara, ne zurle ) na poklon
Ne patetisi.

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 20:49

Trt.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 22 Jan 2011, 21:14

Nisam bas cuo VST-e sa ovakvim zurlama sa portamentom, ali sam pravio farbe slicne onim sa Yamahe DX11, i to u FL studio sa njegovim VSTima, naravno sa protamentom/phaserom/delayom. Tako da ako imas FL mogu da ti posaljem neke presete, ako ih nadjem :)

Sto se tice RA i Etno World, gde ces prirodnije od toga? :)
Problem je sto su narodnjaci navikli da od leadova prave zurle, gajde itd pa i nemaju predstavu kako ovi instrumenti ustvari zvuce.

normalna muzika

Post by normalna muzika » 22 Jan 2011, 23:06

Ee pa to, super za presete, ajde okači ih negde ili mi baci na mail milebass56@yahoo.com. Hvala puno!!

Što se tiče Ra i EW, onaj deo gde imaš jednu oktavu snimljenih "rifova" zaista zvuči prirodno, ali kad ide ton po ton onda je baš krš. Ovo za narodnjake što kažeš da i ne znaju kako zvuče prave zurle je istina, ja se nisam dobro izrazio, nisam pod prirodno mislio na što verniju simulaciju zurli nego što verniju simulaciju toga što narodnjacima simulira zurle. :)

Stralle96

Post by Stralle96 » 21 Mar 2012, 18:42

Trebao bi mi neki VST instrument ili nesto sto mogu da ubacim u CUBASE gde bih imao FOLK instrumente, zurle, harmonike, gusle... narodni/folk instrumenti!

Unapred hvala!

Strale

mistiq

Post by mistiq » 20 Apr 2012, 19:55

I meni bi ovo trebalo pa ako ima neko bilo bi lepo.. :)

Post Reply