Nuendo VST problem...

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Nuendo VST problem...

Post by Cortex » 27 May 2008, 22:32

Ljudi izvinite ako ova tema ne pripada ovde i brishite je ako vam smeta, ali neka mi neko kazhe shta se deshava u sledecoj situaciji:

Dodelim nekoj MIDI traci neki VST(i neki tachno odredjeni isntrument sa VST-a ili ajde boju...) i pustim je, VST zvuk se chuje(te konkretne boje, tj. isntrumenta) samo do kraja takta a posle se prebaci na neki drugi, tj. neku drugu boju. Znachi, koristim Absynth i neko njegovo ludilo od boje, to traje jedan takt a posle se samo prebaci na neku drugu boju(i dalje je Absynth, ne vrati se na MIDI) i to uvek na istu, neku od najtishih i najbezveznijih. Zashto se ovo deshava?

Ja nesho mislim da je zbog kompa, 512 MB rama pa ne mozhe da izdrzhi i onda sa nekog bolesnog zvuka prebaci na neki lakshi za komp, ili je mozhda do zvuchne? Naravno koristim integrisanu zvuchnu. Napominjem da se to deshava i kad exportujem fajl, dakle, namestim neku boju, export, poslusham snimak, jedan takt je ta boja, svi sledeci taktovi su neka bedna boja.

Any hints what to do? (besides buying a new sound card, or A sound card :lol: )

Hvala unapred momci. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Nuendo VST problem...

Post by dejankuki » 27 May 2008, 22:50

1. Klikni na midi traku
2. desni klik i otvori LIST EDITOR
3. obrisi SVE linije gde ti pise PROGRAM CHANGE
4. zapamti, exportuj i importuj opet....

1-4 ponovi ovu radnju na sve trake koje zezaju...

MIDI exportuj kao format 1...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 May 2008, 01:32

Hvala gosn Dejane, zaista je reshilo problem! Ali ne da sam se smorio dok nisam sve ono pobrisao... zar ne mozhe to nekako lakshe?! Ili je upravo to fazon sa snimanjem u format1 formatu(nisam josh probao)?

Mnogo me je ovo nerviralo, hvala puno.

:)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 28 May 2008, 09:55

Hmmm. moze lakse ali ne znam koliko dobro poznajes CC funkcije i alate...

No ajde da probamo ovako...

1. oznacis traku koju hoces
2. dupli klik na traku
3. u levom donjem uglu imas prozorcic gde pise "velocity"
4. kliknes na strelicu i izadje popup sa gomilom CC funkcija
5. prebacis na "program change"
6. uzmes gumicu i pobrises sve sto vidis u tom prozorcetu (donji prozor ispod MIDI informacija)

Ovo je lakse ako uzmes u obzir da ne brisen info-po-info u list editoru...ali da li lakse nalazis..
Hmm meni je lako.... ne znam kako se tebi biti..

Definitivno, cu napraviti tutorujal ovijeh dana!!!

Sa slikama... :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 May 2008, 14:25

Tutorijal bi bio sjajan Dexy! :) Nemam apsolutno ni najblazhu predstavu o tome shta su to CC funkcije niti chemu sluzhe! :mrgreen: Ali sam voljan da nauchim.

Nisam probao ovo iz tvog poslednjeg posta, ali hocu chim stignem. Tnx josh jednom.

Takodje me zanima sledece: s obzirom da sam ja tamo u Gpro-u ubacio podosta onih mix point-ova te na jednoj je volume toliki posle par taktova toliki, channel balance menjam i sl., mozhe li se to uraditi i u Nuendo-u, Cubase-u or whatever? Zashto bre nije u tim programima sve lako i intuitivno kao u Gpro-u?! :D

:)

Post Reply